~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, September 6, 2007

~Danny's Story~

Yesterday, we fetched him from school just as usual. About 5 minutes later,he handed me a letter...it was from his teacher. She wrotes :-


"Kepada Nur Huda Md. Rosly

Adalah dimaklumkan bahawa anak puan yang bernama Abdul Hadi Danial bin Abdul Aziz tidak dapat menyiapkan kerja beliau seperti yang disuruh oleh guru. Buku beliau juga telah dikoyakkan dengan tangan beliau sendiri.Dengan ini saya meminta pihak puan agar membenarkan Danial pulang ke rumah saya bersama kawannya.

Yang benar, T.Aiza"

I'm kinda shock to read about that, and after that....

me: kenape abg nakal kat sekolah?kenapa koyakkan buku?
silent...he just show me his sad face...(mintak simpati...:P)
me:after this no Power rangers, no Giant...no toys and everything...do u want to go to school or not?
again...silent...
me:ok...tomorrow i wont get u back from school...u have to follow teacher Aiza...stay with teacher Aiza...
and now he started to cry.....
~sian plak tgk,tp sgt gerammmm hati ni...nakal sungguh die kt skolah....~
when we reached home,i asked him again...lower voice,and softer...
me: kenape abg koyakkan buku?
danny : abang tak koyakkan buku...kipas yang tiup patu die koyak...
ok...it make sense....sbb it sometimes happened to me..angin tiup kertas then koyak..kan?huhuhu
me: then kalau mcm tu kenape abang tak siapkan keje yg teacher bg?teacher suh tulis nape tak tulis?
danny: saya tulis,tapi lambat...(sometime he used abang..and sometime used saye...but most of the time he used saye...)
me:abang nak belaja pandai2 ke tak?do u want me to sent u to cikgu nurul and cikgu intan? (his first school...not really school...it's a house actually...)
danny: no..i dowant...
me:then nape nakal?
silent again...
me:ok..tomorrow i want to see ur teacher...if u r no-t again,i'll ask her to call me,and i'm not going to fetch u from school..u have to stay with ur teacher...understand?
he nodded...

and today,I met his teacher at school...she was smiling, knowing that I'll ask her about yesterday...
me: Danial nakal ye teacher...
t.Aiza: no...die tak nakal sebenarnye..cuma die tak siapkan kerja...bile saya bg kerja tak pernah siap...Pasal surat tu saya cuma nk main2kan die..but i forgot to take it back from his bag before he leave yesterday...
me:owh...it's ok teacher,at least we know...danial selalu mcm tuh..kalau kt rumah suruh belajar pun,sekejap je..then die hilang fokus..main2...after this kalau die mcm tu lg,teacher marah je die...strict sikit ngan die...
~Dari sebalik tiang dah nampak danial mengintai2...kelakar juge budak nih..takut sangat kene anta umah teacher Aiza...~
t.Aiza:Kat skolah,attitude die ok..die tak nakal...belajar pun ok...cuma time buat kerja tu,die buat kejap then die main2...baring kat blakang kelas...itu je...
me:owh..die mmg selalu mcm tu la teacher..tak tau nk buat mcm ne...so saya harap teacher dpt strict sikit ngan die..kalau nakal teacher marah je die...
his teacher just nodded...smiling...
and at that time,danny walked towards us
me : ok abang...i've already told ur teacher..if u r no-t again..nanti teacher call ibu,ibu tak amek abg balik skolah k...
and he just nodded...i kissed him on his cheek and let him go to his class with teacher Aiza...
hmmm...i'm very concern about my children,especially when it comes to school matter...I just want them to know how important education is...
to danny and dina...
please...be a very good kids...smart kids...i do love bith of u really much and i dun want uboth to simply2 take things easy,especially regarding ur own education..please!!
huhuh macam lahh anak2 aku paham..baru 5 and 3 thn...daaa....hopefully one day they'll understand...
that's all fer now..and for Qistina Nadhierah, cepat sembuh yea?minum 100+ yg mama bg but make sure mama buang gas ok...:)



4 comments:

Yours Truly ... XOXO said...

laa cian babang... isk... bleh pulak teacher dier acah acah camtu yea... isk iskkk ;P

Owh and aku tak lupe nak buang gas 100plus to this time ok...
;P

kurekuredalamperahu said...

comelnye teacher dia..siap acah2 lagik.

sometimes kena gak tegas kan? macam smalam my niece and nephew datang umah, abis satu umah diorang kecahkan.

then, i said to them, "kalau adik ngan kakak tak kemaskan balik semua kusyen ni, maklong babab sorang2, pastu tak bagi balik umah."

hee..kelam kabut diorang kemas balik sume kusyen2 tu.

salam kenal! ;)

DiaHarris said...

ciannyer dia.. 1st time i dgr cikgu buat mcm tu tau... mesti pasni dia tak buat lagi..

hopefully....

amin....

LayDieDda said...

heheh sgt cute n cian gak ngan danny...tp he deserved that..
to kurekuredalamperahu,salam kenal gak..:)
to my xoxo sis...saba lah..jgn ikut2 hati sgt k?...
to dia..tnx sbb follow up gak rupe nyer..hehehe