~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, November 27, 2008

~lunch date bersame si diee...~

hehe hati berbunge2...seronok jgak opis dekat2 ney...
ari ni saye lunchdate ngan my chubby hubby lagi...lalalal
saje je gatal propose ajak gi lunch sesame..mane tau hubby nak plak...hehe saye sangat sokaaaaaa!!

kitorg lunch kt nasi ayam mancongkam...yang mmg sungguh mancongkam jiwa den..hahah
saye ade la jgak snap picas of the mancongkam, tapi skang tengah angin M..so malas lerr nak upload..later2 la yea??

tataa!

Wednesday, November 26, 2008

~angau kan buku itewww...~


salam all...


dari semalam saye duk angau kan buku teknik jahitan baju kanak-kanak..sampai tido malam saye pon termimpi-mimpi..hubby da approved nak bli buku tu, tp bile carik kt pyramid kt umah tu tak de plak buku yg saye ndak...:( sudah nye makan saye pon tak bape nak lalu dan tidur saye pon termimpi-mimpi kan buku tu....*cry*


dr bangun tido pepagi td saye da plan nak suh hubby bawak saye bli buku tu kt sri gombak..tempat saye tgk buku tu smalam.. (kan da satu hala skang..jadi dekat la die ngan saye..mudah la nak suh die neman saye ke ape...ngehhh)tapi riso jugak takut hubby reject...hubby saye ni kadang ade mood mood nye jgak..dibueknye die malas nak drive kan saye ke sane..tak ke menonggeng saye di buat nye? huhuhu


bile smpi opis..saye tgk hubby pon da on ym..heheh memule buat baik la kan...tanye die bz ke da makan ke ape ke...pastu baru tanye die 'b, leh ke lunch kang bawak orang gi bli buku tu'

dan senang je jawab nye...'ok' yeayy yeayyyy mcm nak melompat-lompat kesokaan...lalalal

jadi nye hari ni time lunch saye ditemani hubby tersayang membeli buku yg buat saye angau iteww...dan pastu lunch ngan b, baru la balik ke opis..heheh
Bold

ni la buku yg sampai buat saye angau tu....iskkk



kini, saye suda tidak angau lagi(thanks b! )...tetapi..bile cek email, lecturer saye kate plak assingment saye di reject...waaaa apekah?? sebab takde data2 yg die nak...hmmm sebagai anak murid yg gigih, haruslah saye carik another article dan buat assignment tu lagi skali kan?huhuhu



ok peeps, saye nak kne buat assignment ney...wish me luck yea?:P



tataaaa~

Tuesday, November 25, 2008

~perlu ke ade taugeh??~

hishhhh ...

di pagi yang indah ni, elok2 la saye tapau favourite food saye..mihun sup..semalam pon bekfes mende yg same..TAPI, bile bukak je kt opis nak makan..alamakkkk saye lupe pesan akak tu jgn letak taugehhhh...terbantut kejap hasrat nak sebat mihun sup ni...nak kne asing2kan dulu ape sume..sambil2 tu perlulah saye mengomel..perlu keee la ade taugeh dlm mihun sup?ishhh very the potong stim tauuu!

hehe tapi kan...dalam lime minit kendian...licin jugakk pon mihun sup saye itu..*:)*

lalalalal nak kne teruskan keje...:P

Monday, November 24, 2008

~wiken di Langat~

Salam all...:)


wiken saye, even tidak membosankan..tetapi agak memenatkan..
yeaaa balek kampung..best woo...tak yah masak..:P tapi nak tau tak sebab ape penat??

sebabnye, saye kene bukak DOBI kat umah MIL saye..yea laaa..kalau kt Ampang mmg tak cukop space nak jemur laundries saye tu..so saye tumpang kat Langat... mmg meriah la memandangkan adik badik hubby yg ramai sume ade..plus plus anak2 buah sume complete..*ngehh* dan saye?addicted to mobile virtual village...uwaaaaa assignment saye lom siapp....


friday nite, kitorg ikut hubby main futsal, ade interdept tournament..pegi pon ala-ala kejap aje sbab lpas tu nak straightaway balek langat..and sampai langat pon malam da..sume org da tido..


semalam petang baru balek Ampang..my little Dania mcm biase lah..tamau balek Ampang..sayang nak tinggalkan soulmate die c Syaira tu..huhuhuh.



around 10am semalam, sedang saye kusyuk layan virtual village, masuk satu sms..from my classmate...'dda, datang tak?'


saye pon macam...haaaa???datang???datang ke mane??ade kelas kee??


pas saye call classmate saye tu,confirm lah sepatut nye ade kelas..tp ikutkan schedule yg ICCE bg, mmg tis wiken takde kelas..alamakkk missed lagi satu kelas for tis semester..sedey nyerr... tapi nak buat mcm ne kan?rasenye mcm misunderstanding lah kot?jadiknye..ter'ponteng'lah saye semalam...:P








heroes kesayangan saye...

little princess, Nurin Hadirah

Nur Ain Najihah..(jarang2 jumpe..)

my lurvely Danish on the walker...

yeaa semalam pandai plak pegang botol senirik..pagi td suh pegang da tak reti..huhuhu

Thursday, November 20, 2008

~my little children...~


salam all, gud day..


saye blur, tak tau nak update ape..mesti kes demam semalam..still pening smpei arinih...haiyarkkk...saye teringat c Dania semalam...


gas kt rumah da abeh..so hubby order la mintak tlg org kedai anta...da order kt kedai mamak, harus lah mamak yg anta kan??mase saye nak buat payment ape sume sebok la princess saye tu menyambut mamak tu kt pintu..bile da seselai ape sume, Danial tanye kat die..'dik, sape yg datang tu??' nak tau ape jawab princess??

'anak keling....' dengan slumber nye..

aiyooo anak keling d kate nye mamak tu..mesti sebab saye salu kate die anak keling *:)* so memane yg agak2 gelap sket tu die kate la anak keling...padehal mamak tu da agak berumor la jgak..iskk anak ibu ney...

even kamu nakal,ibu sangat sayang ngan kamu!!





yang Danial plak..mase saye bgtau hubby, gas da abesh..die sebok kate 'mane ade abang abiskan...abang tak abiskan pon..ade lg semalam..'


then saye tye die ape yg abang tak abes kan???


'air gas ibu semalam laaaa...'

dah satu hal..sebab saye demam semalam tu,hubby blikan air 100+ ..itu la air gas yg dimaksudkan..org duk kate pasal gas, die kate air gas..

sabaaa je laaa bebudak ney haishhh...

no matter wat, i'm very proud of u...

saye bahagia disamping mereka...lalalalala :P

Monday, November 17, 2008

~berwiken di bukit tinggi....~

Salam all!


last wiken adalah wiken saye yg gile memenatkan...tapi anak2 enjoy, dan saye juge enjoy..:P

according to my abah, it was supposed to be a family day...-Bakti family day- tapi mcam ade kerabat2 lain plak yg dtg..so saye agak tak suke part tu...sbb dorg may be kaya, tapi sangat miskin ngan adab...smp saye rase mmg bukan miskin adab sahje..tp mmg tak de adab langsung...huh!!


here are some pics..sile layan pics sahje sbb saye malas nak type panjang2.

enjoy yaaa!





























Sabtu tu,saye pepagi da bangun sbb barang sume tak pack lagi...Dania n Danish pon bangun awal..
Dania : ibu, nak kemas2 ni nak pegi tido langat ke?
me : tak lah..kite bukan nak gi langat...
Dania : Alaaa nape?kan budak-budak cuti..jom la balek langat.
me : kite nak gi Bukit Tinggi la sayang...
Dania :ishh dania tak nak la..nanti takuttt...
me : takut ape?ibu n ayah kan ade???
then Dania terdiam....tak lame tu die tgk lagi saye pancking barang..then die tanye,
Dania : ibu..nanti macam mana kite nak turun??
saye pon pandang die...harus lah saye tergelak kan??rupenye die takut sebab... dah la nak pegi bukit...bukit tuh tinggi plak tuh..hahahahahahah mesti die imagine mcm nak gi tempat yg tinggi2..gayat la tu...:P
sabaaaa aje laa ngan princess saye ni...bile da sampai sane, tak nak balek pulak die...seronok lari sane lari sini..haishhhh!
urmm kesimpulannye??tempat mmg very beautiful, tapi saye tak suke manusia2 yg berada di sane...*wink*..

tataaaaaa~

Friday, November 14, 2008

~some picas to share...~

hye all...

saye tak tau nak hapdet ape ari ni, so saye saje la gatal nak tepek some picas kat cnih...sbb since ade Danish, mcm dah jarang snap picas of my 2 other Dans...


picas ni saye snapped while waiting for their father..Danial n Dania da bowink sangat so saye snap kan la picas dorg...dan dorg jugea snap kan picas utk saye...:P kitorg kan suke sangat bergambaa??!!.....


so, enjoyyy!


saye and my 2 Dans
*mereka adalah nyawa sayaaa*


favourite Dania bile snap picas...*no-t face!*



i lurve her so much!





Little big D and Princess D

me n ma princess (snapped by Danial)

*muke tak leh blah betul Dania ney!*

sayang anak sulung ibu....

(snapped by Dania)

urmmm mcm2 ragam daaa.....

Thursday, November 13, 2008

~sekali lg pelangi selepas ribut...~

salam peeps...

ari ni pagi2 lagi kereta dah buat hal...saye sgt down sbb sian jgak tgk hubby... poblem kt ofis kalau smp lambat ke ape..sbb arini die ade tender kne siapkan....so hubby terpakse anta saye n anak2 dengan drive sebelah tgn..sbb his right hand kne pegang je kunci krete tu..kalau lepaskan, nnt kerete nye mati...macam ni pon ade ke?haishhh smp lenguh la tgn hubby drive smp gombak then kne patah ke ampang balik...

saye sangat2 down dan hampir putus asa...tp bile call hubby, to make sure that he arrived safely..die kate his volleyball teammate call..suh dtg interview for the post of admin assistant, part-time basis in IIUM..saye pujuk2 hubby..sbb rasenye lebih senang kalau hubby keje sini aje..even part time tp cukup utk kami sekeluarga...dan nnt mesti ade rezeki utk masuk permanent post..lagipun Danish kan da nak masuk nursery jugea?

so atas pujukkan saye..atas nasihat kawan2,hubby dtg jugea interview td, pukul 2.30 pm.saye?sangat sangat sangattt super suke!:)
tak sampai berapa jam dah dpt result and hubby akan mule kerja sini on 17th November... saye?macam nak melompat lompat lompat sebab super suke lagi...:D

patut lah pg2 Tuhan bg ujian buat saye...rupenye petang ni die nak munculkan pelangi yg indah....Alhamdulillahhh....

saye sangat suke sangat legaa...

trima kasih Tuhan!

Tuesday, November 11, 2008

~today, 11112008~

Salam all..
saye sgt tak de mud utk keje pade hari ini...dan takde mud jugea utk updet blog..tp bile pk2...byk juge saye kena updet nnt..so here it comes,supaya keje saye tidak selambak..:P




back to friday...balek keje,

melayan kerenah Danial main ps2 nye...

bee terpakse layan Danial, ngan muke ketat sbb main ps pon gaduh2 leh tak??


Danish pon kusyuk tgk transformers...


ni la c nakal yg suke pakse org layan die ngan ps2 nye tu!



saye layan snap2 picas..dan tgk lah Danish tu..still mate nak pandang tv tau!dan princess Dania seperti biase laa kebosanan...dah macam..'bila bunyi bersatu,kau milikku!!' ~pontianak harum sundal malam~ hahahah

ni plak bile dtg gian nak menari die...haishhh


princess D and my Little D ...


on Saturday..8th november..

pagi2 lagi saye da bangun siap2 sbb kne bukak opis..so i have to be there by 8 am..dan of course lah saye kne angkut ketiga-tiga Dans saye itu...

Atun amek kitorg kat ampang, coz hubby kne keje...dan atun ngan baik hatinye juge mengangkut Syaira dan Haikal bersama...

muke kne marah ngan saye, sbb jatuhkan barang2 atas rak tuh...tgk muke Dania..mmg tak makan saman punye budak!!


kat kantin...the boys relax2 je snap picas..the gurls ni mmg gedix lebih,haishh ikut sape la ney??mesti ikut makcik2 nye kann...:P

around 1.30pm, kitorg gerak ke Auditorium coz Danial's event starts around 2pm...

hubby sampai tak lame pastu...
scene dlm Hall, tak sabar2 nak tgu Danial joget Zapin...:P

mengumumkan keberangkatan masuk para graduan-graduan kecil IIUM Educare...*sowi pic tak clear..ni pon mintak bee snapkan..*

video
the performance...my Little big D, yang pakai long pants and tengkolok*betul ke?atas pale tu tengkolok?* warna merah...dan yg very the suke suki tgk2 org kt sebelah..haishhh!!
my little graduan..congratulation dear!hoping to see you again in this robe, 17 years later...*wink*
plis abaikan tangan princess Dania saye itu...:P
lps abis fotography session n evrythin', kitorg terus balek,and drop by umah my in-law to visit little newborn nurin hadirah...:)
she was born on 4th November, at Naluri Medical Centre...saye, sangattt geram!huhuh tp baby Danish is still so small..nanti2 lah heihh!

dan selesai visiting sume..kami pon balekkk...
memengsan kan diri memasing...tgk la anak saye yg 2 org ney...


ni la yg katekan sibblings instinct kot?hehe
dan layankan pule style tido terbaru baby danish saye ini....i loikkkeee!very lahh cute!

owhh tolong abaikan muke saye...nape saye bermuke begitu yea??

saye sangat sayang chikichiki boom saye ini!!


on Sunday, 9th November was my Ethics and Fiqh in Everyday Life class...short sem dah start so saye kne masuk blaja balek-saye, sangat malasssss...:P

tp sume nye went smoothly..study spirit saye masih kuat ok..jangan risau...:)


Monday, 10th November...

saye plan nak masuk keje sedikit lewat, sbb bawak baby Danish injection...but then bile pk2, risau plak die meragam ke hape..so saye n hubby decide to take a leave pade ari itu...
hubby mcm biase, layan Danial main PS2...

me : bee..maacam malas nak masak la ari ni..kalau buat mee daging mcm kak ngah masak aritu ok tak???

bee : bukan ke mee daging tu lagi payah nk masak??kate malas...

me : tak la, simple aje masaknye...

bee : hmm suke ati la... (tp matanye still kt TV dan die mcm tak setuju yeaaa...)


so saye bawak my princess D gi kedai utk beli some groceries...and saye decide macam nak makan siakap sweet sour ala Kak Yun yang saye masak mase bulan puase aritu,sebab ari ni cuti kan..ape lah salahnye saye serve family saye plak.....

dan inilah hasilnye....
Siakap and Bawal Hitam Sweet Sour Ala Kak Yun...*wink* sangat bestt dan Danial serta ayahnye makan ntah bape kali tambah....yummy!!


dilawan dengan kangkung goreng yg amat simple, but nice!


hmmm panjang lebar entry saye kali ni..hope u all enjoy yea?...


see ya peeps!

tata~