~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Sunday, March 28, 2010

~suda mula bersmocking...~

salam all...

heeheee gian tak leh tahan...saye da start smocking, pelan2 ok la kan?:D
baju dania aritu da siap smock...skang in progress baju damia dari kain yg same..




baju2 damia yg saye buat mase die dlm perut aritu nampak nye besar la plak..lame lg baru damia leh pakai..so tis time saye kcikkan ikut size damia..hihi



*puteri kecil saye...*


*sayang adik abang..*


*my precious princess*


also, layankan aksi danish mase makan ngan maktun die...da besar abang danish
skang..sume nak buat sendiri...
video



and yang ni plak, gelagat mr hubby layan ketiga2 anak saye..chumelll!
video

Friday, March 26, 2010

~bila die start dtg...~

salam all...

ari ni, da 24 days nur addriana damia lahir..alhamdulillah, demam dah kebah..cume selsema sket lagi..and danial, dania ,danish masing2 sihat...

semalam danial mengadu lagi, kasut skola die da koyak..actually since wednesday die da bgtau.. sian plak saye tgk anak saye..semalam ayah die tgk kasut nye, rupenye dah rabak tapak kasut tu...kalau ujan, mmg kompem masuk air..kalau panas mmg terase bahang smp kaki.. so saye suh mr. hubby bawak danial gi giant bli kasut skola kt bata...maka pgila 2 beranak itu menaiki motor sahje..hihi adik2 nye tak dpt ikut, sbb nak pgi kjap aje kan? saye suh mr. hubby blikan selipar rumah skali utk danial...

ptg smalam kak yun, kak liza n kak yana visit baby damia...thanks ye kengkawan..sudi jgak dtg menjenguk..tp, saye tak snapped la plak pics...ibu2 bile da jumpe ralit bersembang le..hihi

sebenanye, gian nak menjahit gaun budak2 da dtg balek...tp mesen jahit sume kt atas...malas plak nak mendaki tangga byk2 kali..so saye kne bersaba la sket lagi kot...20 ari je lg kan?tak lame..tapi lepas tu da nak kne kerja plak...itu laa yg malas! nak tinggalkan damia kt nursery..adoi!!tak sanggup betul..huuhuuhuh

mcmne pon, life must go on betul tak?? so nak tak nak, kne la jgak tempuh..

apela yg saye ngarut?hurmm..saye tak letak pics lately, sbb saye malas nak attached cable n transfer pics...mood adelah pemalas tahap gaban..huhu next time je la ye??

tataaaa~

Wednesday, March 24, 2010

~feeling so bad...~

salam all...

saye baru balek pade klinik..

saye selsema n batuk...infection pade tekak...luckily saye tidak demam eventhough saye rase mcm nak demam je...

damia, demam n selsema..:(( sian baby kecik saye.dah la payah nak suruh makan ubat...

sigh!

first time saye tak sihat during confinement period...first time juge baby kecik saye tak sihat..

hopefully damia cepat sembuh..biar sakit2 tu beralih kt saye pon saye rela, asalkan janga baby kecik saye yg sakit...:(

Monday, March 22, 2010

~setelah sekian lama...~

salam all...

:) dah lame sgt anak2 saye tak ke skolah, arini dorg pgi skolah dihantar oleh atun...
danial and dania okeh la lagi...danish je la menangis2 katenye....nasib baik bukan ibu die yg anta..kalau tak, ngan ibu2 die skali menangis le jawabnye...

damia stay kt umah, alhamdulillah...baik je lakunye...saye pasangkan cd jim jam and sunny, elok je layan...hihihi boleh la ibu die masak,mandi dan menjemur baju...

bile petang, balek je abang and kakak nye...mulela menyinga balek ibu die nih...adoi!saye pon tak paham nape danial susah sgt nak dengar ckp saye..kalau ngan ayah die, skali cakap je die da kecut...saye rase nak bg die minum air doa lembut hati la kot..kne ikhtiar something ni...

saye duk calling kak yun, mintak lg petua nak tambahkan asi...saye rase mcm da makin berkurang je, while damia da makin byk menyusu...so far, saye tgh amalkan makan buah kurma, makan sawi putih, minum air halba...dan tak lupe. minum anmum lacta..air halba tu baru je ari ni la saye try...blom ade pape perkembangan lg..sbb baru 2 kali minum..hopefully menjadi laaaa....tolongg laa!huhuh
in the meantime, kalau sesape ade lg petua nak banyakkan asi, leh la bg saye eh...

sampai sini dlu kisah org dlm pantang..tata guys!!

Sunday, March 21, 2010

~i need some rest!!~

salam all...

saye baru je selesai email sir jawapan mid term saye...
dari semalam duk perah otak sana sini menjawab soklan2 tuh...jenuh!tp lega da selesai akhirnye...

sebenanye dari semalam dah siap..sbb saye kne ikut time frame -3 hour exam- yg sir bagi...cume nak type satu2 kat words tu laa berjanggut...arini baru saye star type pon..semalam nak kne bahagi2 masa kat damia n danish...

lega sgt dah settle..damia tgh tido..so saye ingat nak layan tido kjap dengan die...danish, baru bangun tido..ayah die la layan..hihih...

malam ni putera puteri sulung saye nak balek...lalalalaa indah nyeee dunia...! heheh
dorg takde ni ye la saye rindu-rinduan..nanti bile dah ade, nak menyinga je plak kje saye..adoi!

ok guys, smp sini dlu..saye PERLU rehat..uhuhuhu

taaa~

Friday, March 19, 2010

~her second check up~



*her first smile snapped*


salam all..

seperti yang saye mentioned semalam, arini damia's second check up...mr hubby awal2 dah apply cuti nak bawak kitorg ke naluri..

alhamdulillah, berat mia dah naik 2.15kg..walaupon sket, tp naik jgak kan?n doc bg BCG dose die tadi..kuning pon da takde..saye sangattt soka n lega!!

kt naluri pon tak ramai org tadi..about 30 minutes sume dah settle..pas abis check up, sempat kitorg merayap kt k4..hakhak!!:P

harus lah saye lepas gian berjalan kan?mr hubby pon bg greenlite...hihi


danish dpt new bike, ayah die kte...better get him one so that die tak kacau abang n kakak main kt laman rumah..seronok la die..arini, mcm2 die dpt..heheh


kitorg pon sebenanye sian kt die sbb main sorg2..abg n kakak dah tinggalkan die..

kat k4 saye bumped into kak eyna n cici..hihi kne jgak la perli ngan dorg...'mane socks ni??..' , 'ooo baru 2 wiks da jenjalan nii' heheheh tak pe la.pejam seblah mate eh kengkawan..:P


and malam saye sms sir razali, my lecturer for futures class...sbb esok ade midterm..saye nak la settlekan ngan die..mcm tak dpt nak attend je esok kan..and again Tuhan permudahkan urusan saye..sir dgn baik hati nye bg saye wat a take home midterm..Alhamdulillah...wish me luck ye kengkawan..nak score la jgak kalau leh, dah nak dekat2 abis study ni..



*danish on his nu bike*



*bye ayah n bu*
tengah updet blog neh dpt fon call from langat...then dengar suara dania tersedu2...sampai nak cakap pon susah..:(
nape la anak ibu sorg tu?die kate,die rindu ibu...sedih betul saye mase pujuk2 die..then bile tanye kt abang, senang je abang nye jawab saye tak tau..hishh geram!
adik ipar saye kate danial tak nak kawan ngan dania sbb tu la die nangis...adoii!!! jage adik sorg ponn susah sgt ke danial??
dania jangan nangis2 kat sane ok??sunday dah nak balek sini kan...i do love you so much!ayah too..

Thursday, March 18, 2010

~16 days already~

*tgk muke damia, slumber je...while danish is crying sbb mintak susu tp ibu sebok snapped pic...:P*

salam all...

mia is sleeping at the moment, membolehkan ibu curi2 updet blog...hihi
malam tadi berjaga pade kul 4 sampai pagi..ngantuks!!tp tak pe la...bukan selalu..:P
esok mia ade check up again ngan doc khairul...hopefully sume okeh..
today, maktun dtg..suppose die ade briefing exam assistant kt uia..tp tak jadi pegi..hehe makanye melepak di sini sampai petang..and kang balek petang nak bawak danial n dania balek langat..sbb wiken nnt ade activity..maktun nak bwak danish juger...tp saye agak keberatan laa..nanti rindu-rinduan plak same kecik saye..tp kalau die tak ikut sian plak tak de sape nak main kt umah ni..haihh camno lah....

dah la idung danish asyik berdarah je skang...panas dlm kot, tp anak2 saye yg len tak penah plak mcm tu..risooo ibu die neh!!

dah 16 days dlm pantang..tak saba nak abis pantang, nak jenjalan...nak tgk mia besar sket..hihi...

sampai sini dlu..taa~

Monday, March 8, 2010

~Welcome Nur Addriana Damia Abdul Aziz~

Salam all...
:) dah 6 hari damia selamat lahir ke dunia nih..currently, kitorg sefamily kt langat..sye nak abiskan berurut 3 ari kt sini...then later baru balek ke gombak semula..
danial da almost a week la tak ke sekola..saye curi2 updet blog time little damia tido..hubby start kje arini..esok cuti again sbb nak uruskan pendaftaran little mia...

*20mins lpas dlahirkan...*



*1-day old little girl*
*my sleeping beauty*

mia sihat, cume aritu lahir, sangat kecik..2.05kg je...sampai pakar bg special care kt die, sbb kecik sgt..and mase nak discaj, kuning mia naik sket....so semalam kne g check up again..

semalam, berat mia da turun 1.9kg je tinggal...:( saye risau sgt2,balek tu pakse2 mia minum susu n bg jgak susu formula yg doc dh supply...khas utk babies underweight..

again, memori indah melahirkan mia...eventhough sangat sangat seksa...tp worth it..hihi :P

nnt later saye updet entry psl detik2 melahirkan Nur Addriana Damia lak k?ni pon pinjam lappy sis in law~atun...so takmo la lelame..:D

taaa guys!!










Tuesday, March 2, 2010

~contractions~

salam all....

dari pagi ni, saye asyik rase contraction je...minor contraction la kot sbb tak kronik, but still...sakit la kan?huhuh

malam tadi saye stay smp kul 1..siapkan jgak one dress yg akan saye buat koleksi utk dijual..tp lom siap finishing skirt , buttons n buttonhole.. insyaAllah balek kang saye sambung... malam tadi da tak larat + mr hubby da masuk tido...hihi

saye kan one kind sket...pantang nampak mr hubby masuk tido, automatic mate saye ngantuk..:P

so ini la latest dress for a little princess yg saye siapkan malam tadi..
suitable for 3y-4y o little girls...


*motif red and green apples*




*back view*

*velvet lace dkat skirt*

*sleeves and collar...*

Monday, March 1, 2010

~it's march??!~

salam all....


arini dah pon masuk march..cepat sgt² masa berlalu rasenye..
baby's due, lg 15 hari je..saye pun tak tau die da betul duduk ke still lg terbalik.tp hopefully, dah betul la duduknye...kalau tak, ibu die pasrah sahje laa..

cuti 3 ari, jumaat saye kemas² umah sket..sambil mendobi, since mesen basuh baru baik demam...senang la kerja membasuh saye, walaupon banyak baju pade hari itu..by 2++ dah settle jemur sume..then petang pas asar mr. hubby ajak balek langat..walaupon pade awalnye saye taknak..sbb tomorrow danial ade ujian prestasi 1, kalau balek confirm die tak blaja kan?tp bile tawar-menawar ngan mr. hubby, kitorg pon balek jgak...dgn syarat, sabtu mlm or ahad tghri dah balek gombak semula...DANN...kne singgah k4..heheh :P

pas kemas² barang sume, kitorg pon gerak balek..ngan hari yg ala² nak ujan nye...kt k4 tak de la bli ape sgt pon...cume saye mintak mr. hubby satu jam tangan, sbb da lame tak pakai jam..payah jgak kadang..bile dah dpt yg berkenan di hati...kitorg pon balek..

kt langat saye abiskan mase smocking je..siapkan purple smocking dress for dania, tp still lg w.i.p ..and hari ahad, buat celebration kecil² utk birthday FIL saye..which is suppose to be on 29th Feb...tp sbb 4 tahun skali je kan..and tahun ni tak de plak tu..kitorg celeb je la jgak..mane yg ade...:) Selamat Ulang Tahun ayah, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...
*smocking, still in progress....*
*kek utk atok bodoi...*
*juadah nye...*
pas makan² sume, kitorg pon gerak balek..takmo jalan jammed lg, sbb ahad ptg nak klua pade langat tu mmg berjanggut la jawabnye kan? :P

kitorg singgah mines, sbb mr. hubby nak bli kasut...anak² harus dpt habuan masing²...bile da penat, danish pon da meragam,kitorg balek..seblom maghrib sampai umah..


dan begitu lah kisah cuti saye utk kali ini..bile baby ni nak klua yea??tak sabaaa!!!hehehe...