~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, May 27, 2010

~ujian Allah~


salam all...

second time mia warded, kat gh...same problem :- pneumonia...

tp bukan tu je problem nye...baby mia suspected syndrom...tak sure syndrom ape, but the symptom is there..

mia kne buat byk appointment...cek jantung...cek buah pinggang...organ2 dalaman...then confimed, mia ade cleft...pallete cleft.

doc suruh refer surgeon, utk set up major surgery to cover the cleft..but not now, maybe after 1 year...

saye pon tak tau..tgh cuba to accept all of these things...berat mata saye memandang, berat lg bahu anak kecil saye menanggung nye...

Ya Allah..besar sungguh ujian Mu...byk kali rase nak menangis...bile terkenang ujian ni...saye tau, ade org yg lebih teruk pade saye...tp saye tak tau lah mcm ne nak hadapinye...:((

tabahkan hatiku ya Allah..aku yakin ade hikmah yg tersembunyi di sebalik semua ni...amin!

Wednesday, May 26, 2010

~...~

salam all...

saye tak blog rcently...maybe sbb takde mood...
tak de mood nak buat pape...
tension pon ye jgak...
idup da mcm upside down...

mcm byk sgt masalah ek?
tp tak...takde masalah pon..
anak2 sume baik2 je..
balek skola tak buat perangai yg bukan2...alhamdulillah

mia je masih berkahak..
harap die cepat baik..:((


doakan saye berjaya final exam wiken ni ye?
tinggal 2 papers for this sem and 4 papers foe the final sem..
thanks kengkawan~

taaa...

Monday, May 17, 2010

~majlis marhaban & cukur jambul damia~

salam all....

lame tul nak updet kisah ni...
maklum sahje la, saye bz..tadi nak updet kt opis pon tak sempat.
Sabtu lepas, family in law saye arrange kan majlis marhabban n cukur jambul buat c kecil damia saye ni...
saye mmg la amat bz, tak terkejar nak uruskan pape..sume saye serahkan pade family in law saye..mmg rase serba salah, sbb anak sendiri nyer majlis tp tak tlg pape...dahla ahad tu pepagi bute da kne off to class...lagi laa serba salah di buatnye..sebab tu la saye tak dpt jemput kengkawan saye..sebab segan ngan family in law saye, nnt takut di kate..dah la tak nolong2..jemput lak kawan2 sendiri kan?
saye hanye jemput beberapa yg rapat ngan saye sahje la..itu pon most of them tak dpt dtg..hanye zetty n family je dpt datang..alhamdulillah...
majlis berjalan lancar..
walaupon mia tak bape sihat..batuk2 n kahak..tp alhamdulillah, Dia permudahkan semuanya...
*nasib baik dress ni muat ngan mia...:D*






trime kasih ye mak, ayah, n adik2...time kasih banyak sbb membantu...







Friday, May 14, 2010

~made by ibu, with added lurves..~

Salam all..
manage to finish her dress for tomorrow..
cepat sembuh ye cinta hati ibu...sayang kamu sangat2..

Thursday, May 13, 2010

~daily routine~

salam all...

mia masih batuk berkahak, tp die da start recover..tak de meragam lg, tido n susu pon elok aje..
*mia with her new dolly*

mcm lame betul saye tak updet kan?

last 2 days saye attend conference kat prince hotel..wah wah attend gitu..ye la..bukan as a participant..tp as a committee member aje..then balek malam layan anak2 n jeling2 assignment sket, dah penat..sbb tu tak berupdet..

malam tadi balek kje, rushing nak anta dania ke dancing class...malam ni ade lg, tp tgk la keadaan, kalau saye larat baruuu saye bawak..

Sunday, May 9, 2010

~berkelas di hari ahad~

salam all..
alhamdulillah, selesai sudah kelas utk ari ni...saye legaaa sangat!

nak tau sebab ape?sebab arini kelas financial statement analysis..perah otak pye kelas dan saye tak dpt dtg utk 2 kelas..mase pepagi td, sangat2 lost dan termangu2..dengan midterm yg tak buat lg..kengkawan len da dpt result pon..sibbek lecturer sangat sangat baik hati..akan set another midterm utk saye dan kak linda..alhamdulillah...

dah nak ke petang2 tu saye da dpt ikut track balek..hopefully leh score subject tough ni..in less than 6 months saye akan abis study..harap2 semuanya ikut plan, ye la kan..kite hanya merancang..Dia yg tentukan..

abis kelas arini, saye lega lahh..walaupon, assignment tak siap lg, dan midterm tak buat lagi..dan final dah nak dekat...tapi, sebab lecturer nak tolong jugak..lega lah sangat..:)

next wik ade kelas lagi on sunday..tis month mmg packed la schedule..tak pe, yg penting lepas final..

Saturday, May 8, 2010

~happy mothers day~


*editted few years back, time tuh dania pon masih kcil..tp tak pe, kite tetap sayang ibu...ampunkan lahh kite tak sempat create mom's day card yg baru...:D*


salam all..





khas buat ibu tersayang dan ibu mertua tersayang,


selamat hari ibu saye ucapkan...jasa ibu membesarkan saye, memang tak terbalas dunia akhirat..saye sayang kamu berdua!





to all wonderful moms in the world, happy mothers day to all...being a mother makes u the greatest woman of all...:)





sabtu : kelas islamic, civilization and knowledge..





dari pagi..9.30am till 6.00 pm baru abis..siap presentation and midterm..harap2 lulus another paper..ni last class for this subjec, for this semester...





sian anak2 terpakse ditinggalkan seharian ngan mr.hubby..


saba ye sayangs..sikit je lagi study ibu da nak abis..

Thursday, May 6, 2010

~start working~

wahai blog kesayangan saye...
lame sgt saye tak apdet..mcm2 benda nak saye story...
bukn saye tak ingat kt kamu, blog....cume masa dan keadaan tak mengizinkan saye apdet story kat kamu...

isnin aritu, saye dah mula kerja..tapi boring n blur...kakyun tak de..sibbaik kak yani ade..:)
damia pun mcm cari2 saye...sbb merengek2 sikit..

selasa, and rabu saye dah apply leave..sebab hari selase, birthday cinta hati saye mr.hubby...
kitorg tak de celebrate ape sgt pon, cume tgu time danial balek skola then terus pgi the mines mcm last year..cuma tak jalan2 sangat sbb danish n mia mcm meragam..:(

around 10pm kitorg sampai umah...mia nangis2 aje..tak selesa sbb kahak byk sangat, sampai die da taknak feeding, mr.hubby ajak saye ke naluri terus..
dan, saye rase keputusan yang sangat baik bile kitorg ke naluri sebab nurse bg nab air suling and buat suction, arahan from dr. khairul...
mmg banyak sangat kahak mia...:(
esoknye kne pegi checkup again..

rabu, petang baru klinik dr. khairul bukak...saye bawak mia pgi jpe dr. khairul..
berat badan mia masih same, 2.7kg..tak naik2..:( dan dr.khairul advice terpaksa bg susu formula similac neosure utk baby pramatang and masalah dengan weight..again, mia kne amek nab dan buat suction...kahak masih byk, malam kne repeat treatment yg same..:(

pedih hati saye ni tiap kali dengar mia nangis mase buat suction...terseksa sangat anak saye tu.. kalau boleh saye taknak die buat suction lagi... sengsara!

so malam tadi, last saye bawak die buat treatment yg same..hopefully malam tadi mmg last die kne suction..no more after this..dr. khairul ade bekalkan ubat utk stop kan kahak..saye harap ubat ni mmg berkesan ngan kekasih hati saye ni..

balek pade check up mia petang semalam saye terus bli susu formula tu..bile mia minum, mmg nampak snagat kmcm die kenyang..tidur sampai pagi..tak de meragam mcm selalu..sangat selesa nampak nye..

mungkin saye terpakse stopkan susu badan saye..
again, saye tidak berjaya breastfeed baby saye lama2..:( walaupon susu banyak sebab saye amek supplement, tp sebab berat badan mia langsung tak naik..penghadaman die pon tak mcm baby biase...tak berbintil2 macam kacang dal tu..kalau bagi susu formula, elok je najis die..

kalau itu yg terbaik buat anak saye, saye terima je..walaupon saye tidak berjaya breast feed anak saye..salah saye jgak la kot?makan tak betul..tak de khasiat...NTAH LAHH!

saye cume harap mia tak sakit2 lagi..seksa saya tengok..lagi seksa anak saye menanggung nye...

buat suami yang saye cintai, selamat hari lahir sayang..sorry tis year, org tak de bg hadiah..or blikan kek...or celebrate besday bee...insyaAllah, better planning for next year...

Sunday, May 2, 2010

~cerita ahad saye~

salam all..



hehee banyak tol entry arineh kan??:p



arini pepagi yg tak bape nak pagi, saye siap2 masak...siap2 mandikan danish and damia..then jemur baju..



around 2pm, gerak ke rumah kakak saye..agak terkejar2 sediket sbb pukul 3 dania ade kelas menari lagi..suppose every saturday, tapi disebabkan dorg ade show this saturday and mase dah suntuk, cikgu pon nak kemaskan lagi tarian...so ade la kelas petang tadi..



sampai umah kakak saye around 2.30pm, lepas 15 minutes saye terus nak pgi setiawangsa..sempat bawak qistina..hehe danial n danish stay je kat sane..



teman kan bebudak tu menari, sampai 5++pm..then terus patah balek ke ampang..



kakak saye siap masakkan nasi ayam..hihi bagusss betul! timo kaseh yeee maklonggg...:)



dlm pukul 6.30pm lepas bebudak tu pegi pool ngan paklong nye, kitorg pon gerak balek ke rumah semulaaa...rite before maghrib da sampai umah..dan di sini la saye ketika ini, mengadap blogger sedangkan esok kne kerja..

:(( malasnyeeeeeeeeee nak kjeeeee!*sighhh*



budak2 baru, sume kne menari kat blakang...nak kne polish banyakk lagi anak saye nih..:)





video

~dua bulan yang lalu~

*my two months old little princess*


salam all...

2 bulan yang lalu,
elok je pagi tu saye uruskan anak2 ke sekolah..
dengan danial yang baru mula ujian prestasi..dengan dania yang ade field trip ke perpustakaan negara...dan danish, seperti biase ke sekolah..

dari pagi, saye dah terasa contraction..tapi saye masih boleh tahan2..cuma terasa malas nak berjalan.. maka nya, saye duduk di opis sahaje..sampai breakfast pon mintak tlg mira n farah blikan..nasib baik ade dorg..saye pon, jamah laa nasik lemak tu sebagai sarapan..
sambil tu, saye berusaha siapkan class schedule utk sem depan, sebab takut saye tetiba bersalin nanti susah kan kak yun pulak..

time dorg beli lunch, saye segan nak mintak tlg belikan sbb mase breakfast dorg dah tolong kan..lagipon, mcm tak bape berselera plak nak makan sebab kejap2 duk menahan sakit..so saye kirim buah-buahan sahaje..sambil layan cerita korea, wanted son-in-law ngan kengkawan..

lepas lunch, sakit makin terase..saye pon mintak approval dari bos nak pgi check up..mase tu, kak yani bawak jannah ke opis sbb jannah kne chicken pox..so tak nak la susahkan die..saye drive la sensorg pgi check up..sementara tunggu giliran, tangan saye dah menggigil2 sbb kebulor..nasib baik dlm handbag ade 2 biji gegula..saye telan gegula tu je la nak alas perut..

sampai giliran saye, around 4.15pm gitu..masuk2 je dr. kay terus tanye, 'u tak rase contraction lagi ke?'

saye kate, sbb terase la saye datang doc..suppose check up saye on thursday..

then doc terus suruh baring n seluk..oops, dah terbukak 3cm,doc terus suh saye naik atas..

before that sempat la saye tye doc kedudukan baby sebab a week before, baby still songsang.doc kate duduk nye dah betul, siap scan kalau2 saye tak percaya..

mase tu saye bersyukur sangat2 sampai hampir menitik air mata..
mane tak nye?? walaupun saye sbg hambaNya byk sgt buat dosa tp Dia tetap makbulkan doa saye...

lps naik kt tingkat 2, tukar baju n teruskan ngan prosedur..terus kne pgi labor room..tak lame dlm labor room, mr hubby pon smp temankan saye..mase tu ketuban dah dipecahkan pon..around 6++ kot mase tu..makin lame makin sakit lah saye rasekan...sampai dah tak tahan, mr hubby pon panggil nurse n x lame tu doc pon sampai....
sampai time kne teran, saye push byk kali tapi tak berjaya..:((
sampai saye give up...
sampai doc kate 'u kne push..klu u tak push, sape lagi nk push kan utk u??'
sampai saye rase cam dah koyak besar sebab baby da several times klua n masuk ujung kepala die...

saye stop kjap,tarik nafas dlm2...and last try...

alhamdulillah...8.23pm lahirlah anak keempat saye ke bumi ni..
and alhamdulillahhh tak de kena jahit ke ape...
kecik je orangnye, 2.05kg...tp pengalaman melahirkan die, yang paling perit...

firstly sebab saye tak de tenaga, tak lunch aritu...
then sebab tali pusat baby pendek menyebabkan uri nk tertarik skali mase terankan die..
and lastly, sebab uri die pulak lebar...


mcm tu la pengalaman melahirkan nur addriana damia..puteri kesayangan saya...

moga2 damia besar jadi insan yang berguna...



sakit melahirkan damia hilang mase pertama kali tgk die...alhamdulillah, syukur sangat2 dengan rezeki yg Tuhan bagi buat saya n hubby...

~welcome may~


salam all...
sangat2 sekejap je dah may kan?
wiken ni saye sangat packed..gara2 ape??
nanti saye story mory..one by one...hehe

sabtu : plan nak spent time kt umah kakak saye di ampang, tergendala sebab suddenly mr hubby teringat ade jemputan wedding reception officemate die di banquet hall, dbp..
*sempat ibunye jahitkan sarung hair clip dari fabric yg same ngan baju...:)*
*posing sakang ngan baju baru...*
*tahniah buat pengantin baru*
maka terpaksa cancel janji ngan maklong n postponed ke sunday..
lpas pegi wedding tuh, kitorg stretaway ke setiawangsa..
haaa..ini lagi satu kisah yg hendak saye storykan..
on friday, saye mintak khidmat mr. google utk carikkan kelas yg mengajar kanak2 menari..
since my princess dania sangat minat menari, dan saye tgk ade la sikit2 Tuhan anugerahkan bakat kat anak saye sorg nih, so saye rase tak elok kalau saye membazirkannye...
plus, saye mmg teringinn nak anta anak saye kelas2 kokurikulum seperti ini..

maka setelah mr.google bgtau tentang arcisa - artis cilik setiawangsa ini...kami pon pegi la ke sane utk register dania..

bile da pusing2 cari tempat, akhirnya jumpe juga..

lpas saye setelkan registration, kitorg pon balek utk anta mr hubby, danial, danish and damia balek..then saye patah balek ke sane ngan dania..
pertama kali menggunakan DUKE, saye sangat gembira...hahah gembira sebab saye tak sesat..:P

layankan aje kelas pertama dania, dengan die yg masih malu2 gitu...
pukul 6 lebih kitorg pon sampai ke rumah dengan jayanye..:)

great day!