~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Saturday, July 31, 2010

~bon voyage kak yun~

salam all..
i know its a bit late to post this..
but still, better late than never rite?




i was in KLIA last thursday evening..


dengan hati yang sayu, mengiringi pemergian kak yun satu family ke US..


she's like a sister to me..mmg sgt rapat,selain kak yani, dielah org nye..yg banyak berkongsi masalah n bg nasihat pada saye..yg banyak tlg menyelesaikan masalah saye..dari hal kerja, study, rumahtangga...sume lah!




sangat sedih bile berpisah..tak tergambar mcm ne sedihnya..


tp saye perlu kuatkan hati, nasib baik balek awal sebelum kak yun fly, at least tak menitik lah airmata di pipi saye kan?




kak yun,kami arap jangan la kak yun lupekan kitorg kt sini ye??bile dah settle sume, arap2 kak yun on9 cepat..leh updet berita psl kak yun...thanks for being a very good friend to us..sgt2 terase bile kak yun takde kt sini..kan kak yani?:(




nasib baik saye masih ade kak yani...if not, tak tau la mcm ne saye sorg2 tanpa mereka yg menceriakan hidup saye ari2...*sigh*




Saturday, July 24, 2010

~please pray for little damia~

Salam all...
last thursday damia demam panas sgt...petang tu dah sesak nafas sampai biru..
saye n mr. hubby terus ke naluri...
again, baby mia was admitted there..due to pneumonia, for the 4th time of her life..
tlg doakan baby mia...
saye tak tau laaa...saye sangat sedih..
kesian tgk mia, badan kecik je, tp tak tau camne die nak tanggung sakit die..:(
mia, i'm sorry for not being strong enough for u...:((








*tangan mia da penuh bekas-bekas cucuk...dr. pon x tau nk cucuk kt ne lg..:((*





Sunday, July 18, 2010

~potong rambot~

salam all..

petang td, kitorg klua g bawak danish n danial n mr.hubby potong rambut..pening2 pk mane nak pgi, sbb tempat yg salu tu, tukang gunting nye maternity..huhu last2 pgi je saloon tingkat atas di sri gombak...


geramm tgk danish potong rambut..naik pipi die..hihi die plak senyapp je tgu aunty tu potong kan..


pas selesai ketiga2 nye potong rambot, kitorg ke giant sbb saye nak cari brodben..

brodben PINk saye da dipatahkan danish mase saye pgi kelas ari Sabtu...uwaaaa sedeyyy..


tak de yg berkenan di hati, saye pon klua je la..mr.hubby tgu ngan budak2 dlm kerete...dania sahje yg ikot..

skang, saye on9 gne nfon saye as a modem...yg lecehnye bile gne fon nih, kne la tuka simcard brodben ke dalam fon kan? so saye nye number terpakse off laa...adehh!layankan aje laa...


baby damia sihat2 sahje..kahak suda tiadaaa..cuma batuk sedikit lagi..doakan die sentiasa sihat yeee...:)


saye suda mula menjinak2 kan diri dengan jahitan semula...saye ingat cuti ni nak tambahkan income dengan menjahit..i'll try as best as i can la..byk lg tempahan pending..saye harus bergigih kali ni..

Tuesday, July 13, 2010

~perjalanan hidup~


salam all...
da seminggu ade kot kan saye x updet pape entry...
mmg byk nk distory mory, tp nnt saye set balek nk start dari mana yeaa..
last week, saye kerja smp tuesday..then elok je on wednesday, damia ade check up ent..

pepagi tu pas anta danial n danish, beriggih lagi saye drive bawak mia n nia ke HKL..
smp sane around 9.00am, pusing HKL 2 kali, Subhanallah...seksanya nak cari parking space for visitor..pe yg saye nampak, 95% parking space dlm tu utk staff..mane kepentingan pesakit sebenanye ye??

saye da give up, terus keluar HKL dan parking depan kuil hindu tepi jalan je..then kene jalan jauh la masuk ke dlam nak ke ENT clinic tuh...:((
saye takpe la, dokong mia n bawak bag, ok lg .. yg kesian dania la..jalan jauh...panas, dngan tak sempat bekfes... masuk ent clinic punye la packed manusia..aduiii..
saba la kan?demi anak ini..

keputusan hearing test damia,
mmg ade hearing problem..tp bile cek gegendang mungkin ade air di sebalik gegendang..dan mungkin itu yg menyebabkan hearing problem mase test tu..(hopefully itu la)
sebab kalau bukan, meaning that mia mmg ade hearing problem dan perlukan hearing aid..so next 4 months baru buat another test,and refer to ent doctor skali..
on thursday saye dpt lah kemas rumah n settlekan baju sikit2..

on friday saye bawak mia ke damai service hospital bertemankan biras dan anak2, sebab mia selsema n demam...mungkin jangkit selsema dari danish, so bawak danish check up skali..
doc bagi antibiotic and ubat mcm biase... balek tu saye bgla antibiotic n ubat sume tuh...

mase mia tido tetiba terjage n sesak nafas smp biru tangan n kaki, so saye wat keputusan terus bawak mia ke UIA health centre...terus2an kne bawak ke HKL again naik ambulance..dan terus2an admitted to kk6..

kali ni saye tidak seserabut first time aritu, sebab actually condition mia not as bad as before..cume bile dikaji2 mungkin mia sesak nafas tu due to ridsect sbb mr hubby sembur ridsect seblom kitorg enter the room..

and tambah lg, environment di kk6 not as bad as kk1 jgak..so saye rase comfort jgak la...spent the weekend kat HKL...bile tiba isnin, pakar round kate kene transfer to kk1 semula, sebab ade old record there...saye sangat tak setuju, walaupon sudah di explain pakar tetap taknak terima, last2 saye wat keputusan again, utk mintak discharge lah..kali ni tak sesusah dulu jgak nak discharge..atas budi bicara pakar petang tu, die bg la balek dengan refer letter to damai..

so tadi, saye da bawak baby mia ke damai, doc bg antibiotic, ubat kahak and suh gne aero chamber utk inhaler damia..

skang, condition mia ok..cume kahak banyak, and batuk2 semula...


tak gune saye merungut or merenung nasib kan?? cume saye sentiasa berdoa yg terbaik utk keluarga n anak saye...sebab saye tau, inilah dugaan hidup yg perlu saye tempuhi...

Tuesday, July 6, 2010

~life updates...~


salam all...

arini pepagi kt opis, terus je on blogspot..seblom mood blogging lari ntah ke mane.sebab lepas ni nak terus kan filing..:D

banyak nyee backdated entries yg saye kne updet...saye try wat one by one la yea??

last wik, danish dpt birthday gift dr ma nuyu nye ( thanks ye dik...thanks a lot...sbb menggembirakan si kecil kak tuh...) seronok sgt kawan tuh, first time dpt hadiah...hihi ape lagi, time nih la kakak n abang jadi besfren danish..huhuhu :P



then last saturday, class saye cancel..pepagi tu bawak my 3 dans gi amek report card danish n nia kt skola...
ade la saye snapped sket hasil kerja nia..hihi

teacher kate, nia ok la belajar, tp kne push² sket...taapi, yang paling die suke...MENARI hahahah sape nak dipersalahkan tuu?:p
kalau ade pape event, die akan cube tonjolkan diri nak bgtau yg die boleh buat...huhuh anaknda..

on sunday, saye yg excited nak gi kelas, sampai² jer lengang ya amat...rupe² nye kelas cancel sbb takde electricity..:((

dah laaa tercongok saye pepagi di depan manjaku sbb kebetulan susu mia da abis...haihh!!

baby kecil saye, nur addriana damia...:) sekarang alhamdulillah sihat...walaupon berat badan die lambat naik, saye bersyukur sebab die sihat...
last wik, saye peratikan mr hubby main² ngan die, geletek² die, sampai die ngekek ketawa..alahaiii seronok nyee saye rase..sbb saye tau, itu satu perkembangan positif from mia...:)



dan hari ni, saye da confirm ngan admin yg cuti half-paid leave saye da approved for 5 months..lepas tu maybe saye akan apply unpaid leave kot..tgk la dlu mcm mane..sedih jgak mase packing² barang tadi...i've been here for the past 5 years..tp, tak pe la..demi anak kesayangan saye..saye rela..:)

Thursday, July 1, 2010

~danish dan bday nye~

salam all..

this vid, khas wat maklong yg takleh view kt fb..hihih layan kan aje ye..

aksi danish..

notakaki : sile abaikan suara ibu yg pitching lari dan segala2 nya..:P


video