~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Wednesday, March 30, 2011

~damia same nenek~


Salam all...:)

saye lupe plak nak cerita tadi..
hahaha
mesti korang kate, *ade aku kesah?* :P

tapi saye nak cerita jugakk...
sebagai panduan anak cucu saye nanti...hikhikhik

harini, pepagi tadi kan ujan...
so saye tinggalkan damia di bawah penjagaan neneknye..
sebab nenek nye pon da berpuloh² kali bising suruh tinggal ngan die aje..
sebab die bosan keseorangan di rumah...
hehe
maka lunch time tadi saye balek lah memantau keadaan damia bersama neneknye..

alhamdulillah...
baik sungguh perilaku si kecil saye itu menurut kate neneknye...
bile nenek beli ikan n jemur baju,
die duduk diamm je dalam walker sambil menikmati keindahan alam kat luar...hihi
bile nenek masak pon,
die diam je main dalam walker..
nasib baik lahh kamu baik nak oii..
kat opis ni 2-3 menjak ni nak mengamukk je kamu..
mungkin die da besar, environment kt opis tak seswai lg untuk mia kot?

tadi die tidur, dari 11.45pg sampaiii lah saye klua rumah kul 2, die tak bgn pon lagi..
harap² mia baik sahje petang ini ye..

nenek nye siap sound saye..
'die baik je ngan ibu..adik tak yah la bawak pgi opis lagi...lenkali tak yah balek tghri pon tak pe'
waaahh, saye pulak tak di bagi balik..
hehehe
kite nak balek jugak la bu..kite nak makan kat umah...
ibu masak best!! :) :)


♥ u both so much! :)

~segmen : deco deco beng beng boong!~


Salam...:)


saye mahu join segmen lagi...
korang tolong la datang n komen whether blog saye ok atau tidak ye??
komen membina, dialu² kan..asalkan ikhlas..:)

thanks dear all..
luv u ols..
and thanks to abang ben..for this another segmen..:)

~kerja..kerja...kerrrjjaaaaaa!!~

Salam all....


dah lame bebeno duduk berlenggang kangkung,
skang mase untuk membz kan diri...
dkat opis nih,
exam dah nak mule..
so kne tolong prepare ape² yang patot..
kebetulan industrial training juge kerja melambak²...
same jgak, kene tolong unit dorang...

kerja² saye, blom saat kritikal lagi...hihihi
blom nak bukak sem lg..
tp saye nak siapkan awal..
so that bile start sem nnt tak kelam kelibut dibuatnye..

korang², nnt saye continue bw kat blog korang ok?
at the mo, saye teramat bz..hehe

jangan lupekan saye ok korang...
tataaaa~

~to all drivers in malaysia~


Salam all...:)

pagi ini hujan kan??
sejukkk je....tido pon sodap!

tapi, walaupon sodap tido, saye tidak terlewat arini..
heheh

ok, tengok tajuk..
sebenarnye walaupon ujan ni sejuk...ati saye ni, panass..
panassss...

sebab ape laa ramai sgt drivers kat malaysia ni bile nak klua masuk simpang ke..
nak tuka lane ke ape ke..
takk GHETI GHETII nak bagi SIGNAL!!!
menyampah tau...

kereta mahal², signal pon takde ke?
grrr..
kalau bagi signal, saye boleh je bagi u ols jalan dlu..
at least bg la signal, so that saye tau la u ols nak tukar lane..
at least bg la signal so that saye tau la u ols nak masuk simpang..
hishhhh!
cane leh dpt lesen nih??


*pic : kredit to mr. google..:)*

Tuesday, March 29, 2011

~Science~

Salam all..:)


mlm tadi, saye tolong danial buat revision...
subject utk exam hari ni ialah :
english,
science,
sirah n
akhlak...

tapi hanya english n science je la yg saye leh tolong...
sebab subject agama, xde buku latihan dkat kedai..

mase ajar subject science tu..
baaru saye tahu, rupenye magnets pon ade mcm2 jenis..
haa, kan..secara x langsung si ibu pon dpt menambahkan pengetahuan..:)

okeh...jom belajar jenis2 magnet hari ni..



haaa..ini lah pelajaran yang saye dpt semalam...
zaman saye dlu, mane ade blajar sains sekolah rendah?

naik form one je, dpt cikgu sains tak bape nak mahu...
*mungkin betul lah kate ornag, cikgu itu memainkan peranan peting*
cikgu sains yang saye katekan itu, bukanlah tak brape nak mahu ape..
cumenye, tahu saje lah..
sains di dalam lab..
suara cikgu perempuan itu pula, lemah lembutttt...
jadi paham² lah kan..
langsung tak minat sains..
langsung² dapat D mase PMR...:P

untung nasib saye masuk form 4 dapat science stream..based on my trial result which is a little bit better than PMR result..
sebab ape saye kate untung??
sebab in form 4 , masuk science stream..
takde lg subject bernama science..
dah dipecah² kan kepada biology, physics and chemistry...
i loike!!

dan bile dah pecah² kan tu, elok je pulak results science subject saye..
haishhh psychology itu penting jugak rupenye..:P

tapi yang pastinya, mathematics tetap my favourite subjects..
dari sekolah rendah...sampai tgh buat degree..
mungkin kalau ade rezeki, sambung masters in mathematics je lah pulak kot?
tak de laa pening² nak berpikir bile time reading subject...:)


Monday, March 28, 2011

~Jom Sertai Bloglist Bdk Botak Bulan 4-6 2011~


Saye nak sangat joinnnn....:)



saye ialah blogger perempuan..:)

done!

thanks budak botak..:)

~sayangku Addina Dania~

Salam all...:)


mendidik addina dania, bukanlah perkara mudah bagi saya..
perwatakannya nampak kasar, tapi di dalam lembut dan sensitif..
kadang² saya pon tak tahu nak cater macammana..
ye lah, saya ni hanye manusia biasa..
banyak kelemahan di sana dan di sini..

sabar?
memang ade, tp kerap kali tersasar jua kemarahan pade si anak..
sampai kadang² lepas marah, saye menyesal sendiri..

dania..
die, anak yang baik..
selalu tolong saye jaga damia..
selalu fikirkan keperluan saye..
selalu temankan saye di saat saye memerlukan...

tapi on the other side,
kadang² die terlalu degil..
kadang²..
mcm annoying pon ade..
sebab bile saye cakap sesuatu, ada je jawapan nye..
sampai kadang² saye terpikir..
perlu ke saye bagi anak ini minum air penerang hati??
any mommies yang boleh bg pendapat??

*mama sayang kakak..tapi kakak kan good girl..kene lah behave urself selalu...*

~i'm not a girl, not yet a woman...~

Salam all..:)

ingat tak pada lagu ini?
saye sukaa sangat²..
late 90's dulu..

I used to think
I had the answers to everything,
But now I know
Life doesn't always go my way, yeah...
Feels like I'm caught in the middle
That's when I realize...


I'm not a girl,
Not yet a woman.
All I need is time,
A moment that is mine,
While I'm in between.


I'm not a girl,
There is no need to protect me.
It's time that I
Learn to face up to this on my own.
I've seen so much more than you know now,
So don't tell me to shut my eyes.

[Chorus]

I'm not a girl,
But if you look at me closely,
You will see it my eyes.
This girl will always find
Her way.

I'm not a girl
(I'm not a girl don't tell me what to believe).
Not Yet a woman
(I'm just trying to find the woman in me, yeah).
All I need is time (All I need),
A moment that is mine (That is mine),
While I'm in between.

I'm not a girl
Not yet a woman
All I need is time (All I need),
A moment that is mine,
While I'm in between.

I'm not a girl,
Not yet a woman.

dulu, saye sukee sangat die...
sukee sangat lagu² die...
tapi, lepas beberapa controversy..
terus out..
tak layan dah..huhuh

tapi siyesly, lagu ini best! :)

~danial's ujian prestasi 1~


Salam all...:)

hari ni, no monday blues..
everything's ok..
hehe

cuma harini, anak sulung saya pula yang mula peperiksaan...
dania hari tu, belum tau result lagi..
saye pun tak put a high expectation on her..
sebab saye tak prepare ape² pon untuk exam die aritu..
it was her very first exam, so saye tak nak push ape²..
later, saye akan bg exercise based on her first exam paper..
just like danial dulu..

so bile orang² bercerita,
'anak saye dpt markah tinggiiiiii!!'
or
'pandai die tu belajar...semua dapat A'
saye akan telan sahje..
anak korang, rezeki korang la..
saye memang tak reti nak push gile²..
budak baru darjah satu..
lain la kalau saye memang orang ado²..
abis skolah anta tuisyen..
time pre-school anta kindergarten mahal²..
ha, itu jam..mmg wajib la anak saye score dari darjah satu...

skang nih, omak eh pon lom mampu nak bg education yang begitu sempurna..
ape yang ade je..
tp jangan kate saye tak berusaha ok?
ingat sonang ke nak manage anak²??

hehhh apo lahh...teremo plak cis!
sori²..
faham² je la orang pompan...
kenkadang emosi wajib tak stabil..heheh
begitu juge saye..

harap² danial dpt jawab dgn tenang...dah darjah 3 pon..
semalam dah buat exercise banyak²..
cuma subject bahasa melayu je la..
bahasa arab n khat tu, takde buku latihan..
cuma bahasa arab tu saye da tolong die meghafal memana yang patut..
u can do it ok bang?
nanti sket ari lg boleh tlg mama ajar kakak pulak..:)

gud luck my little big boy..

Sunday, March 27, 2011

~earth hour~

Salam all...:) :)


semalam seharian tak beron9..
sebab apo? MALAS..:P

hehe arini sebab nak buat project paper je la saye on9..
pastu sempat curi2 updet blog..

ingat tak semalam? earth hour..
korang support takkk??
haaaaa, cintai bumi kita yee...hihiih

semalam, mr. hubby balek a bit late..
so yang ade hanya saye, anak2 n ibu je kat umah..
layan kan je pics ini ok? :)

saat2 bosan bergelap..
jenuh jugakla nak explain kat anak2 sebab ape kene bergelap..*wink*








ok, that's all for now..wish me luck on my research paper..:) :)

taaaa~

Friday, March 25, 2011

~hampir kehilangan kerana kelalaian..~


Salam all...:)

Asal Jumaat je, saye terlewat..asal terlewat je mesti ari Jumaat...
apekes??? adoi!

semalam tetiba je saye teringat tentang satu peristiwa..
kenangan pahit yang tak mungkin saye lupekan..
masa tu saye mengandung kan danish..
sat saye kopi pes dr blog lame saye...


*****

Alhamdulillah…at last setel jugakk final exam aku…lega sensangat..tp result tak tau lah mcm ne.Yang penting i’ve already tried my best…so tawakkal aje la…

baby’s due is another 45 days..tak sabar rasen

ye..pinggang pon dah sakit2..

hal rumah still lom setel lagi..pening gak pale tgkkan nye..tapi ape kan daya?nak tolong lebih2 tak larat la pulak..so i let my hubby to arrange everything lar..nak buat camne ek?

back to the date - 9th May 2008…

sumer mcm biase..bangun awal pg, sbb nak gi UIA submit research

paper..bawak la danial n dania skali…ngan Atun as our driver..:D.After setel submit paper…gi SKEM setelkan payment utk lesen plak..then baru pegi carrefour..budak2 nak shopping..around 6 kot kitorg sampai langat balik..ngan bebudak yg dah letih tp tak nak gak surrender…main mmg tak hengat dunia..

malam plak masing2 sibuk nak ikut atuk ke masjid…kebetulan that nite for the first time kitorg..(mak2) ikut same sbb ade kelas Quran..so time balik Dania,Syira n Haikal dah ikut we all satu kereta…tinggal Danial ikut atuk naik Kancil..Atuk plak ade Tahlil nearby..tak terus balik..

otw tu mmg da terase hati..eh betul ke danial ikut atuk??confirm ke..miza pon kate die ade nampak danial mmg ikut atuk td…so tak de la risau sangat…we all pon balik..makan2..tgk tv..ade la dlm sejam…

suddenly ade police petrol car berenti depan rumah..ingat kan kenape…rupenye danial balik ngan 2 org polis tu…aku punye la tekejut…mmg tak tahan air mata nangis tang2 tu jugak..nampak danial pun mcm

ketakutan…polis tu crite la nampak die jalan sorg2 mcm tak tentu arah…dorg takut die kene langgar motor ke ape sbb ade motor byk time tu..danial pon mmg berlari laju gile..bile polis tu slow kereta,danial siap kejar..dorg kate mmg die tgh takut…tp bile tye die kate nk cari ibu…nasib baik die tau rumah atuk die kt mane..nasib baik jugak polis yg jumpe..wat if org jahat yg jumpe??or danial sesat ntah mane tak balik??

OMG…mmg tak dpt aku bayangkan…s

ince that aku mcm terfikir…maybe Tuhan nk bg aku n ajis sedar..mcm kitorg da byk abaikan danial..hmmm…aku pon mmg dah kurang duduk borak2 ngan die..layan die..since stay kt langat,mmg aku biar je die buat ape..as long as mende tu tak mudaratkan…tp since that nite aku realised yg aku tak patut buat die mcm tu…tak dpt nak bayang kan perasaan die mase lari kat jalan malam2 buta mcm tu dlm keadaan gelap…Nauzubillah!!!Syukur nothing bad happened to him..bile aku tye kenape abg balik tak tgu atuk?die just jawab, ’sa

ya dah ngantuk…saye dah cakap ngan atuk tp atuk belom nak balik’…selalunye die tgu..tp maybe sbb malam tu die sorg..adik2 dah balik dlu..plus, die pon dah penat…seharian berjalan…maybe perut pon lapa…so die ngan nekad nye balik aje..iskkk bahaye betul anak aku nih..

alhamdulillah tak de ape2 yg jadi kt danial…so lepas ni mmg aku akan bg priority lebih kt anak2 aku…tak s

org pon aku abaikan…each time aku tgk muka danial..aku teringat2 terbayang2 mcm mane die lari kt jalan gelap mlm2 mcm tu…tak boleh nak diterima..i’ll make sure that this won’t happen again...

*****

dah masuk 3 tahun menda ni jadi...
saye masih ingat setiap satu perkara...
since that, memang saye lebih berhati²..
dah tau perangai nekad anak sulung saye ni...

haihh la abang!!

Thursday, March 24, 2011

~dialog danish~


Salam all...:)

dialog bersama danish balek sekolah semalam...
'ma, anish andaiii..'(ma, danish pandai..)
oo, pandai ye? ye la, anak mama mmg pandai...
'ma, anish andai, anish takyah solah'(ma, danish pandai, danish tak payah sekolah)
ehhh, nape tak yah sekolah pulak?? danish kecik lg, kene pegi sekolah...harraz pon sekolah kann...
'ayash ijeee...'(harraz kerja) *tapi saye ingat kan die ckp ayah kerja*
ayah dah besar mmg la kene kerjaaa...
'ayash la maa..aaaa yash!'(harraz la ma,harrrraz)
*hehehe*
ehh harraz sekolah laa...mandai je cakap harraz keje..esok danish kena pegi sekolah ok??
'anak solah..anish andai'(taknak sekolah..danish pandai)

aduiii aduii sape yang harus dipersalahkan iniii?? huhuhuh

*pipinye selalu menjadi mangsa gigitan saye..hehehe*

Wednesday, March 23, 2011

~hari ini~


salam all....

kenape mood bloging ke laut ni hari nii?
adoiyyyaiiii...
takde ape yang terlintas di fikiran at the moment..
cuma berharap semuanya akan ok² sahaje..

pelik jugak kenape arini mood mcm hampeh..
mungkin kah kerana ramai orang takde di opis nih?? huhu
kronik!
image: credit to google...:P

Tuesday, March 22, 2011

~Al-Hamdulillah, thank you Allah...~


Salam all....:)

only now i can really show my true smile..
thank you so much O Allah for always listening to my prayer..
hampir menitis air mata saye..
terharu..

semalam, saye dpt khabar gembira...
saya seronok sangat..
after 11months, akhirnya..:)
tak tahu sape yg boleh tunggu mcm ni punya lama..
tp Alhamdulillah...Dia jugak yang mempermudahkan segalanya..

harini pula,
saye dapat lagi satu penyelesaian untuk masalah yang lagi satu..
saye bersyukurr sangat²..
tak sangka dlm dunia ni, masih ada lagi orang yang betul² sudi membantu..
memahami masalah dan kesukaran yang orang lain hadapi..
semoga Allah mempermudahkan segala urusan nye..
hanya Dia yang dpt membalas jasa² kamu..

terima kasih ye untuk semuanya..:)

*today is Dania's first exam...harap² anak kesayangan saye ini dapat jawab dengan lancar..insyaAllah...all the best to u my lurvely daughter..:)

Monday, March 21, 2011

~budak2 bijak~

Salam all..:)


my lurvely kids dah balek semalam..
keriangan saye pon bermula...

sampai2 sahje, dania excited la nak story mory mane dorang pgi mase cuti skolah aritu..
'maaa, ma, aritu kann kitorang pegi blackcurrent'
hehehehe
pecah gelak la saye...sebab??
die bajet confident lagi..
saye tau die nak kate
'lake garden'
apeke 'blackcurrent' peginye??
adoi!!

hari ni pas amek danish,
saye tanyelah macam2 seperti selalu...
katenye die belajar 'ulis' kat skolah..
then saye suruh die kire,
die da boleh count number 1 to 10...tapi selaluuu je tinggal number 5..hehhee

turun pade bukit nursery tadi, ternampak kereta myvi oren..
sekali danish tetiba je cakap..
'haa tu ma,'
tu ape??
'tu kerete olen'
ooo kereta oren, mcm kerete sape??
'aaatunnnn'
heheh comel tak? :P

die boleh tau kerete tu macam kereta maktun nye..:)
ma sayang kamu laaa danish..

danial harini pening2 n muntah je..
ntah la apesal..
mungkin perut masuk angin gaknye..:(
get well soon ye my boy..




~tahniah buat kak yun & abg amir~


Salam all...

tanggal 19 march 2011, 03.19am lahirlah anak ke 5 sahabat baik saye ini..
u ols ingat tak kak yun?
yang telah berangkat ke US July tahun lepas...
die lah yang telah selamat menyambut orang baru di Inova Fairfax Hospital,US..
seronok tgk kak yun dah selamat melahirkan Ahmad Daniel b Hamairudin..:)

kalau kak yun ade kt sini kan seronok..
leh la kami gi melawat baby daniel..
ape pon..
jaga diri leklok ye kak yun...

hugs n kisses utk baby tembam daniel sekali..
miss ya so much!

*saye curi pic baby ye..kak yun jgn marah..:)*

~Go Salma Go!!!!!~


Salam alll....:)

semalam petang anak² kesayangan saye dah balek..
seronokk dapat tatap wajah masing²..
dapat peluk cium dorang..
dapat sakat abdul hadziq danish..erk! hihih

danish makan mee hailam sampai tambah 3 kali..
suka betul die..
tak sia² saye masak untuk dorang semalam..:)

malam pulak, layan mentor..:)
saye suke la salma..
korang suke tak?
power btol suara die..
saye tgk semalam, ade iras² Elly Mazlin pon ye jgak muke die..hihi
maybe sebab make up kot?
ehh sape kate salma tak lawa haaa? huhu

overall mmg puas hati tgk mentor mlm tadi..
mmg layak salma ngan erra dpt marks tinggi..:)


Sunday, March 20, 2011

~her first solid food~



Salam all...:)

saye dah mula bagi little mia makan solid food...
saye try bagi heinz fruits..and nampaknye she loves it so much..:)

seronok sangat tengok si kecik ni makan..
memula tu die marah pasal food tu tak terus-terusan masuk mulut die, macam mase feeding thru bottle..
tp lelame elok pulak nampaknye..hihi



Hari ni mia makan parnship, lobak merah n ubi keledek...
esok, makan mangga + epal pulak...:)



today is the day..
my three dans akan balek ptg karang..
tak saba2 sangat rasenye..

sat lagi saye nak masuk dapur, masak mee hailam pulak lah arini..:)

ok dear all..
very short entry for this wiken..hehe

see y'all again...

Saturday, March 19, 2011

~hindustanee~

salam all...


hari sabtu, cuaca mendung..
sejukk aje kat umah ni..
saye siap off kan kipas lagi..
sojuk!

tak de mende dak buat,
anak2 masih blom balek..
esok la tu gamaknye..

sambil melayahn little damia, sambil melayan citer hindustan TV3..
ntah apeke tajuknye..:P
reti tgk je tajuk tak tau..
haha

layankan aje la...:P

sempat menatap wajah terbaru anak2 kesayangan saye di sini...:)
thanks ye bonda sebab upload pis ini...

Friday, March 18, 2011

~Basilic BPA-free~

Salam all...:)


kan skang tgh kecoh pasal botol BPA-free...
urmm..
saye ngaku saye ibu yang tidak prihatin bab² ini..
ape yang ade di pasaran, saye beli je asalkan murah..
ade aku kesah??
sebab nye, tak mampu cheq nak beli yang jenama NUK ke, AVENT ke...
mmg dkat hati tu ade terselit keinginan untuk bg yang terbaik kat anak²..
tapi tak mampu nak wat cano?
tul tak?

so semalam..
pgi kedai ngan mr. hubby...
pgi usha² botol BPA-free..
alhamdulillah, tidak la semahal yang saye sangkakan...
tp of course bukan la jenama yang saye sebutkan tadi ye?
ade yang saye tgk tu pureen pon ade...hampir grab 2 botol, one for danish n one for damia..
tp lepas tu mujur lah saye terperasan yang itu wide neck bottle..
nnt susah pulak nak cari puting nye..
kat kedai² runcit umah saye takde juai plak..

saye ckp ngan mr. hubby, tak jadi la amek yang itu,
kite pgi cari kat kedai lain..
bile pergi satu kedai ni, customer service nye memang bagus..
sales girl tu pon recommend amek yang basilic anti-colic bottle..
bile saye tanye die, nape tak tulis BPA-free..
die amek satu milk container tu, die kate
'basilic ni same je dengan container ni...'
kat container tu mmg ade la tulis BPA-free..
so mcmne ntah leh terpedaya,
saye beli je la...2 sekali..
sebab satu regenye RM16.90 je..
kire ok la kan?

bile balek umah, saye mcm curious..
saye pon menggoogle la basilic nih...
sekaliii,
takde pon model bottle mcm yang saye beli tu...
model lain ade la...
pas bukak packaging baru perasan,
kat kotak bottle tu n kat bottle tu itself pon tak de tulis basilic ...
adekah tipah telah tertipu??

pengajaran nye di sini??
~lenkali make sure sebelom beli..
~lenkali kalau ado duit, bli je lah jenama mahal²...once in a lifetime?
OMG itu mcm ka? :(


~a week already...~


Salam all...

it's been a week since they left me..:(
mama rindu kamu la anak²..
walaupon time skolah workload mama lebih banyak daripada sekarang,
but that's a lot more better daripada begini..

kamu seronok ye di kampung??
ada macam² aktiviti..
ade ramai orang nak melayan..
ade ramai kawan...
huhuhu

kamu cecepat balek ye nakk...
baby mia ponn udah rindu ngan kamu..
nenek ponn keep asking 'bilee laa budak² nak balek'

nanti leh kamu tolong gegarkan umah kite macam selalu...
i miss u so much!!


Thursday, March 17, 2011

~Saye, SIHAT!~

Salam all...:)


nasib baik assignment siap cepat..
actly assignment tu dah lame buat
cuma buat roughly atas kertas...
so tadi, type on words je la...:)

pastu saye, kak yani n kak ami merajin kan diri pegi CAC...
ade macam² pameran sempena IIUM Quality Day hari ni..
seronok la..
isi survey² forms then dpt souvenir..:)
hehe

plus, ade free blood test, and macam² check ups..
saye wat jgak..
glucose test n blood pressure..
alhamdulillah, ianya tertulis,
'congratulation, your blood pressure and sugar are normal'

my BP is 109/71 while my sugar rate is 5.1 mmol/L..
then dekat sports centre booth ade satu alat ukur umur sebenar badan kite..
kadar metabolisme, bmi,body fat and muscle percentage...
alhamdulillah again...
umur badan saye.. 25tahun..*senyum sampai telinga*
and overall screening, is good..cuma kene lebihkan bersenam so that kadar metabolisme naik sampai 1300kcal which is suitable for my body..
yeahh! insyaAllah...
kawan² jom main netballll! hikhik..:P

sempat jgak saye register online kwsp tadi..
mudahh bile diorang yang datang ke sini..
tak payah saye susah² nak ke kwsp kalau ade urusan..:)

~assignments~


Salam all....

hari ni saye nak mule siapkan assignment dulu..
ade lagi seminggu due date..
tak mo wat last minute cam last month...
so korang,
for the timebeing no updates...
pas siap assignments baru saye marathon bw ke blog u ols ok?

tata..:P

Wednesday, March 16, 2011

~Contest Gaya Manja Si Anak II~


Salam all..:)

belek2 lappy, ternampak pic danish ini..
terus tingat pade contest nih..
leh saye join lg skali takk??
leh la ye? ye??


nama ibu : huda ly
nama ayah : aziz wahab
nama anak : abdul hadziq danish bakti b abdul aziz
umur : 2 tahun 9 bulan..


ok, saya kne tag lg 3 orang..

yang bertuah itu ialah :

bonzer yang rajin menyanyah - ida rahayu :)
my dear matriculation mate - jaja :)
and
mama kepada mia yang comey - syud :)




thanks ummi nia...:)


~like mother like son~


Salam all..:)

sebenarnye..saye tengah sangat² rindu kan three dans..
nak² lagi yang kecik tuh..
balek umah, nampak selipa ben10 die..nampak beskal die..
adeii bile nak balek ni..

pastu tadi, saye belek² la pics budak² ni kat dalam pc..
ternampak pic yang ini..
obviously he looks like me..
setuju tak korang??

kalau ade orang wat contest like mother like son ni,
mmg saye akan post pic ni..hehe (sendiri nak buat tak mampu lagi..:P)

haiyoo rindu kamu laa!

~Contest photo anakku ceria~

Salam all...:)

thanks to ummijannah sbb tag saye...:)
another contest to join..hihi



kali ni saye pilih pic si kecil ni untuk dipertaruhkan..:)



mom : huda ly
dad : aziz wahab
baby : nur addriana damia abdul aziz
age : 1 year 2 weeks

3 kawan yang saye tag :


:) gud luck y'all..
korang nak join jgakk???


~Desperate Housewives~


Salam all...:)
it's rainy wednesday morning kan?
nasib baik laa ekon kat opis ni ala² not functioning..kalau tak? BEKU! :P

korang sume mesti da tengok citer desperate housewives nih kan?
i know! i know! saye ketinggalan zaman sebab baru jatuh cinta...
but, so whatt??
hehehe
citer ni, saye da donlot lame da...
season 1..start dari awal..
tapi saye tak sempat² nak tgk..
last week, malam selasa tu mr. hubby yang pasang kat tv..
saye layan je la..
urm...best jugak cite nih..

so semalam, layan stret 5 episodes..
pastu sambung kat tv plak season 7..haha
tunggang terbalek cerita tu..
tapi, saye boleh manage lg..:P

rupenye..
macam² masalah dorang ni sume kene tanggung..
well, nampak macam masing² orang senang...ade good family and all..
tp in reality, tak seindah yang di lihat..
balek nanti, nak sambung another 5 episodes..
harap² cepat abis donlot 5 episodes lagi..:)


p/s : saye rindu my three dans..:( badly...

Tuesday, March 15, 2011

~segmen blog ikut negeri~



Salam all...

wahh nampak je tajuk tu tadi, terus kate nak JOIN!!!
hehehe

saya bangga jadi anak SELANGOR..:P

meh kite mulekan..:)

~latar belakang saya ,
lahir di hospital daerah kajang...
membesar juga di kajang...
kampung arwah atok n nenek semua di kajang...
hehe dan kelantan, sebab abah saye orang kelantan..:P
cuma bile dah besar ni, bermastautin di gombak pule..
hey hey, still lagi dalam selangor rite??
:)

~profession saye sekarang,
hanya lah kerani cabuk di sebuah universiti...
tengah sambung belajar, (in my final sem)
harap² lepas ni ade lah profession yang bisa di banggakan...*wink*

~blog favourite saya,
tiada yang favourite, semua sama rata...
cuma yang banyak updates and yang banyak info,
itu yang saya suka terjah...

~blog yang saye tak suka masuk....kenape??
blog yang saye tak ske masuk ialah blog yang letak entry ala² menjijikan, sebab bukan berblog dengan ikhlas, tetapi sengaja nak raih traffic...
OMG! wasting my time..

~impian saye terhadap blog saye,
saye mahu blog saye digemari ramai orang...
saye mahu melalui blog saye, saye dapat share my own experiences as a mom..
so..itu sahje kan??
last but not least...
negeri yang saye cintai...:)


Duli Yang Maha Mulia
Selamat di atas takhta

Allah lanjutkan usia Tuanku
Rakyat mohon restu

Bawah Duli Tuanku
Bahagia selama-lamanya

Aman dan sentosa
Duli Yang Maha Mulia



thanks BEN ASHAARI...:)

~udara yang panas~

Salam all....


baru je masuk opis..
tadi lunch, balek rumah tgk baby mia..
nampak je saye, terus nangis² manje..
time saye bangun nak bukak tudung , lagi kuat die nangis..
ingat saye nak tinggalkan die la tuh..
hihihi

alhamdulillah, keadaan mia much much better than yesterday..:)
thank you Allah for listening to our prayers..

kat luar sane, terikk sungguh..
dah la sepanjang jalan nak keluar, orang duk tgh turap jalan..
tau² je la camane sesaknye,
nak kene tunggu turn orang sane abis..
baruu dapat jalan..
and alhamdulillah again, safely arrived..
hehe

korang perasan tak sekarang ni cuaca tak menentu kan??
kadang hujan...kadang panas, terik sangat...urmm..

~Contest gaya Manja Si Anak~



Salam all...:)

walaupon diri tak di tag, saye nak jgak join contest nih..
nak jgak! nak jgakkk!! :P

ok here we goes..

gambar yang nak saye pertaruhkan ialah....

Name : Abdul hadi Danial n Nur Addina Dania
Age : 9 years n 7 years

and now, saye nak tag 3 orang ini..

ummi jannah (as usual) :P
and

contest ini anjuran ummi nia,
kalau korang nak join klik saje di sini...

cepat cepatt tarikh tutup : 1st April 2011..
gud luck y'all..:)


Monday, March 14, 2011

~health centre~

Salam all....


dah malam ni, mia pon da lelap..
sian little mia..
demam mengejut..
mungkin gara2 sembelit the nite before..
meneran sampai putus2 nafas..
mama n nenek tgk pon x sanggup...
mcm2 dugaan die dari kecik...
semoga akan dipermudahkan urusan mia di kemudian hari ye nak? :)

alhamdulillah...
pas balek td, tuam2 badan n lumur kepala mia ngan asam jawa..
terus tak naik demam lg...
cuma batuk n kahak je..
tapi,dah boleh layan upin n ipin pukul 6.30pm tadi..
abis je upin n ipin terus nangis2 mintak di angkat..
bijak! huhu

lepas maghrib ayah bawak pegi health centre..
doctor baru tengok je mia,
blom pegang2 lagi..
die da menangis sedih..
tapi, mama n ayah gelihati sangat tengok..
seronok, sebab mia da pandai kenal orang..
beria2 die menangis..sampai ayah take over pegang die..

kendian,dapat macam2 ubat...
ubat kahak, batuk, selsema, antibiotik..
and mama tak lupe mintak ventolin n flixotide damia..
yang ade tu dah makin ringan..nak abis la agakanye..

bersyukurr sangat2 sebab ade health centre..
kalau tidak, kos perubatan malam ni aje mau dekat 200rm agaknye...
ntah mane la nak cekau duit kan?

terima kasih Allah, kerana menguji dan kerana memudahkan..:)

thanks to korang semua for all your prayers for little mia..


~Damia, tolongg lah~

Salam all....


hati gundah gulana semasa membuat entry ni...
tadi lunch time, damia menggigil²..
kaki n tangan da turn blue..
nangis², tak sedap badan..
saye nak makan pun mmg takde selera lah!

so saye call bos, mintak balek..
kat rumah, mia nangisss sahaje..
cek suhu badan, dah 40deg..
terus masukkan ubat demam..

harap² damia sembuh..
no more pneumonia pelase...
tak sanggup lah!
bile mia sakit, mesti otak kusut...
ssedih laaaa..:( :(

korang sume, doakan mia cepat² sembuh ye?
please??
sian sangat tengok die..

~monday blues~

Salam all...:)


jiwa masih mode cuti...tp jasad terpaksa bekerja..
camno tuh?
blur la saye pepagi ni...

malam tadi kol anak2 di langat..
dania siap menangis bagai ckp nak balek..:(
so saye ckp suruh ikut ummi die dtg kerja arini..
nanti saye amek je di opis ummi nye..

alih2 arini tye kt SIL, elok je die men game kat komputer..
ummi nye tak mau hanta kate nye..
steady je die..
ciss
saje je tau menguji emosi mama diee...

huhu saba je la, dah la monday blues arini..
budak nia pulak buat lakonan mantap malam tadi..
ish!!!

kenape mesti monday blues haaa???
takleh ke monday PINK keee...:P

~Smiley Baggy Giveaway~


Salam all....:)

pepagi tengok fb, kne tagged ngan Eja Othman kat blog die...hihih
thanks dear Eja!
ni saye melangsaikan utang nye..



syarat² nye mudah saje...

  1. jadi follower cheqppjoy.com
  2. add smiley baggy II sebagai friends korang dekat facebook. untuk join GA ni, peserta wajib ada blog and facebook.
  3. buat 1 entry tentang giveaway ni dengan tajuk "SmileY BaggY GiveawaY"
  4. tag kepada 4 orang kawan2 korang..kalau nk tag lagi ramai pon xpe..kurang xboleh ye.paling penting make sure diaorg tau pasal giveaway ni..
  5. letak banner GA dekat sidebar blog korang dan linkkan ke entry ni.
  6. bila da selesai, sila tinggalkan link entry korang di komen entry ni beserta dengan id facebook anda untuk fy check.
  7. penyertaan bermula 17 Feb 11 sampai 17 Mac 11.
Hadiahnye memanggg menarik..hehe
wish me luck ok korang?
korang nak join?? meh SINI!

skang saye tag...


selamat ye koranggg...:)

Sunday, March 13, 2011

~i'm lonely again~

Salam all....:(

how's ur wiken dear all??
mine??
yesterday, a bit lonely..
my 2 dans da balek kampung last friday..
tapi, masih ada danish n damia yang boleh buat bising..:)

friday @ nite pulak, saye amek my dad from ampang..
saje nak temankan ibu kat sini sehari dua..
so..
semalam, duduk rumah..
jadi surirumah..:P
malam keluar jap pgi kedai je...

tadi after zohor, hantar abah balek ampang semula..
pastu, my SIL datang amek danish..
danish sebok nak balik kampung jugak..
nak main ngan abang n kakak nye..
so?
here i am..
lonely..
tinggal damia je yang temankan saye...

hopefully anak2 itu tak mcm2 ragam di rumah orang...
i'm gonna miss u kids!!


Saturday, March 12, 2011

~insaf~

Salam all...


saye tengah tengok buletin utama nih,
sambil bukak blog..
Subhanallah!!
Tsunami yang melanda jepun betul2 menginsafkan..

yang melanda Acheh tahun 2004 dulu pon, masih segar diingatan saya..
sekarang kat jepun pula..
yang kali ni, lagi merisaukan..
loji nuklear pulak sampai bocor..

memang mcm2 yang berlaku di penghujung dunia ni kan?
andai lah saya tahu...

~Segmen BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI vs PEREMPUAN~


Salam all..:)

seblom memulakan kerja2 rumah arini,
saye wajib bukak blog dlu..tgk2 ape yang patut..
supaya time wat kje rumah satgi, tak la asyik teringatkan blog aje..:P
hehehhe

ok, nasib saye baik, bukak2 blog je ade segmen from abang ben..

meh saye jawab soklan2 beliau..:)

1- pada saye,soal ikhlas tak ikhlas tu depends on the blogger jugak..tapi so far yang mengunjungi blog saye nih, alhamdulillah, blogger lelakinya nampak betul2 ikhlas..:)

2- blogger lelaki bukan malu nak letak gambar kot? cume dorang malas nak upload...(agaknye laa) tapi mase bw, kalau terserempak ngan blogger lelaki yang mmg suke bergambar tuh, dorang upload je gamba2 dorang kt blog...:)

3- lelaki berblog? mungkin sebagai satu hobby? takpon sebab nak tambah kawan..:)

4- ye ke blogger lelaki mudah dpt follower dari perempuannn?? ye kee?? ye keee??? curious di situ..:P

5- blog lelaki yang wajib saye masuk, of course la blog abang ben...pastu lagi satu, padlie..:)

6- kalau saye blogger lelaki..saye nak letak ape ye?? yang mesti ado, follower space, ad nuff, lagi apa yaaa?? urmm tak terlintas dek akal perempuan saye la pulak..hihih

ok, i'm done..:)

again, thanks abang ben...

Friday, March 11, 2011

~plastic surgery follow up~

Salam all...:)


hari ni, saye bawak damia pegi follow up kat clinik plastic surgery GH..
pepagi bangun siapkan danish,
and anta danish..then terus pgi GH..

nasibbaik otw pergi tu tak jammed ke ape..
so ngam² 9.30am smp sane..
cume tak puas hati ngan teksi² di Semarak yang suke suki tukar lane tanpa signal...huh!!

sume nye went well..
doc suruh pgi check up ngan genetic unit dulu, baru die leh bg operation date..
sebab doc tak nak ape² risk mase operation..
so, dorang set kan appointment ngan genetic..bulan may nanti..
harap² Tuhan permudah kan sumenye..

Addriana Damia nih pulak, nasibbaikk die baik..
sampai² je tadi, saye parking di luar GH, dekat ngan kuil hindu..
selepas kejadian ini, saye malas dah nak pusing² buang minyak kt dlm GH tu cari parking space..
so macam aritu jgak, menapak jauh la bersama mia...
lpas register, saye pasangkan upin&ipin kt nfon...senyap la little mia melayannye..hihi

tapi syukurrr sangat sebab mia sangat behave..
mungkin memahami mama die..:)
pas abis check up, terus balek..
around 12 baru abis sume..
keluar pade clinic tuh, da ujan..
ngan terpaksa menapak jauh lagi..sian mia..
siap² bungkuskan kepala die ngan napkin,
cuma tangan die je la basah sket..
orang dalam kereta tengokkk je..
huhuh kalau wat aduan rakyat agaknye ade tak yg nak pertimbangkan tentang parking spaces untuk pesakit dlm Gh tu ye??
urm...

begitu la kisah check up damia..
tu lah mama, sape suruhhh tak ikut all the appointment dates yang hospital da tetapkan..
ha, kan da kne extend lg...huhu

one day nanti kalau² mia bace blog mama, hopefully mia paham sebab ape mama terpaksa extend all the appointments until today..:)

luv u mia..♥


Thursday, March 10, 2011

~2ND GIVEAWAY - BARNEY & WEIYDA FAMILY (MAC)~


Salam all...

alamakkkk....
rupa² saye lom buat lagi tag GA from my dearest friend, ztee...
sebenarnye semalam lepas kak yani bgtau saye yang saye kene tag,
saye bergigih pegi buat..
follow sane, follow sini..
sampai satu step iaitu nak tekan button like tuh, saye blur...
terus berhenti kejap..
pastu lame² saye tak ingat langsung..
dah tue ke ape nih?
huhuh
nih tadi ztee comment kat contest anak menangis tu baru saye perasan saye tak settlekan lagi..

ampun tty, jangan marah yee...
siyesly dda tak hengat..huhuh
ni bergigih buat nii...:)
hopefully menang la GA ni...hikhik

orait mukadimah je dah berjela...nak stret to the point..


okeh..done! hehehe
ape kes la tekan like button pon blur?
kan saye da katee saye bz semalam...huhuhu
selesai jugak! :)

korang nak ngejoin jugak takkk??
jom pgi sini..

~contest anakku menangis comel~



Salam all..:)

curi² mase, mengejoin contest mamaema ini..hihi
sebab ape saye nak join?? sebab comel gamba budak2 nangis nih! huhu

here we goes..
nama budak ini, abdul hadziq danish bakti bin abdul aziz
mom's name : huda ly
dad's name : aziz wahab..
umur anak : 2 tahun 9 bulan


now, saye nak tag 3 orang kawan...



ok, sile ye korang...
hep!jangan balek kang gi menyakat anak sampai nangis pulakkk...hehehe


wish me luck ye...:)



~kekasih hati, chenta jiwa~

Salam all..:)


saye suke ini...

my lurvely first batch, kekasih hati saye...



and my lurvely second batch, chenta jiwa saye...



nanti kalau ade third batch pon, saye akan amek mcm ni jgak..
persoalannye...
'akan ade kah third batch?'
hahaha
kilang sudah di tutuppp...:P

~petua pulihkan kencing manis~

Salam all...:)


saye nak mintak korang..kalau ade petua untuk pulihkan kencing manis..
nak makan ape ye?
nak amalkan ape ye?
ubat² yang elok ke..
leh tak sesape bgtau??

saye risau la..
MIL saye, asyik tak sihat je..
aritu dah turun sket bacaan gula nye,
tp semalam tetiba demam n naik balek..

last month, mr. hubby pye cousin baru meninggal sbb kencing manis..
mmg keturunan my MIL ade hidap kencing manis..
tp selagi boleh ubat..kite ubat la kan?

korang tolong ye?

~c.u.t.i~

Salam all..:)


hihi saye tau, baru hari khamis..blom time cuti lg..
tapi pepagi buta tadi ade kisah lah disebalik perkataan cuti nih..

lepas da siapkan barang solah dania n danish tadi,
saye iron baju..
pastu terus kejut danish..
he's only 2 years and 9 months...
tapi, my only kid yang cepat belajar potty training..
so malam pun, pakai napkin je sebab kadang x shee shee pon..:)
al hamdulillah...
(eh terlari topic pulak..hesh!)

ok, ok...berbalik kisah cuti tu la kan,
saye kejut danish macam biase..
die pon mamai2 ngan mata berat je nak bukak..
so saye cakap,
'jom kite mandi, nak pegi skool'
sambil bukakkan baju die..
pastu tetiba die bukak mate sikit, die cakap..
'tak yah la maaaa....anish uti..'(tak payah la ma, danish cuti)
saye mcm dengar tak dengar..
'ape nish?? danish ape?'
'uuuutiiiii...'
hahahahaha terus kene bebel sekejap ngan saye..
'ewah ewahhh...sape pulak bagi cuti niii?? pandai2 diee je'
so pasrah je la danish bangun mandi sume...

korang tengok la budak sekaranggg..
bukan tunggu kite yang bgtau arini cuti..esok cuti ke hape..
die yang bagitau kite die cuti...adoiiyai!



Wednesday, March 9, 2011

~bizi~

Salam all...:)


saye rase cam bz nyee arini...
tak cukup mase nak kejar..
atau mungkin time management dah lari budget..huhu

tadi pas lunch saye terkejar² ke economics sebab dah set appointment ngan project supervisor..
tu pon da byk saye tercicir...
nak kene rush up siapkan sampai 2 chaps within 2 weeks..huhu
terkejar ke tak saye nih?

pastu kelas system analysis design last sunday pon dapat satu assignment and satu mini project..
hadoi!
penat nyeee...:P
nasibbaik di opis xde critical task yang kene siapkan cepat..
bos pon miting the whole day..
kalau takk...naya!

~saye masih mude lah!~

Salam all...:)


dah beberapa kali saye bw...ralit comments kat post kengkawan...
pastu, main bedal bahasekan diri 'kak'..
hehe :P
perasan tua gaknye kot?
pastu nanti, dorang datang comment kat sini,
rupe² nye saye 'dik'..
tapi disebabkan anak 4..
saye jadi 'kak'
hahaha
korang faham ke tak gaknye ek?
senang kate, konflik umur laaa...
hehe

sebenanye kan, umur saye..'baru' 27 tahun...:P
nak masuk 28, oktober nanti..(prepare adiah yee)
ramai yang comment,
'eh kamu nampak mude..anak dah empat ye?'
or..
'kamu awet mude lah'
hehe:P

jadi ini la kesah nye..
pasnih jangan peliks lagi kenapa saye nampak mcam mude yee..hehe


Tuesday, March 8, 2011

~air tangan ibu~

Salam all...


sape kat sini setuju kalau saye kate,
lauk daripada air tangan ibu tu yang paling sedap??
angkat mouse tinggi2 cepaaatttt! ihihih

betul tak kate saye?
semalam balek kerja ibu masakkan ayam masak lomak cili api..
saye makan tambah due kali, siap jilat jari..yum yumm!!
arini balek kerja, walaupon hanye sambal sardin,
tetap sedapp..
tak macam yang saye masak sendiri..
heh...tadi 6.30pm baru pas makan..skang da rase lapa balek..hihih
alamatnye cepat gemuks la saye kalu cemnih..:P


~Jelajah Blog Kategori Ibu~


Salam all...:) :)

again, tertarik ngan segmen abang ben kali ni...
sebab sesuai ngan status saye..hihi
and thanks to kak yani sebab bgtau info..:)

so here we go..
  • Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
  • ~macam yang selalu saye ceritakan, saya ibu kepada 4 orang anak..bekerja, and masih meneruskan pengajian...(final sem) insyaAllah..:)...saye seorang yang biase² sahaje, tetapi selalu amat diuji oleh Nya..
    1. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
    2. ~kenangan manis, sewaktu melahirkan mereka..setiap anak, berbeza² pengalaman saye...tapi, semuanya manis..:)

      1. Kenangan pahit anda ?
      2. ~first, waktu danial masuk ward...14hari dalam ward..due to lung abscess...mase umurnya 4 tahun..and second, waktu damia berulang kali admitted..due to pneumonia.. pendek kate, pengalaman pahit as a mother ialah sewaktu anak² sakit..

        1. Kata kata khas buat si suami ...
        2. ~bee, saye tahu saye bukan lah wife yang sempurna..forgive me for all my wrong doings..insyaAllah saye cuba perbaiki diri, demi kebahagiaan kite and anak²..:)

          1. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
          2. ~nasihat ye? buat anak², dengarlah nasihat ibubapa sebab sesungguhnya mereka lebih tahu apa yang terbaik buat kamu..yang penting sekali, jaga hati ibubapa...sebab hidup tanpa rahmat mereka, maknanya hidup kamu tak diberkati...:)

            1. Apakah harapan anda kepada anak anda ..
            2. ~ harapan ma, buat kamu berempat, belajar pandai²..be prepared in whatsoever u r doing, and yang penting, jaga tatasusila..hidup seperti orang yang educated..jangan senang² pandang rendah kat orang, sebab tak tentu lagi tempat kite di dunia nih..tak semestinya kite kat atas sentiasa..

              1. Nasihat buat si gadis di luar sana ...
              2. ~buat para gadis? jaga diri sendiri sebaik mungkin..jaga adab sopan..jaga maruah diri and keluarga...*wink*

              3. ok y'all..that's all for now..:)
              4. ~bukak kedai stationery~

                Salam all...


                nih nak citer kisah anak² saye yang bersekolah rendah nih..
                malam tadi mase buat homework,
                saye dengar laa dania n danial nih cakap²..
                kejap kang, dania mintak pinjam pensil danial...
                kejap lagi kang danial mintak pinjam pemadam dania..
                so mase kemas buku sekolah dania tu,
                tergerak lah hati ibu saye ni nak spot check pensil case dania..

                nak tau ape yang ade???

                hanya beberapa batang kaler pensil, gam, gunting n sharpener je..(pic amek tp lom upload..nanti esok k korang)
                pastu si danial plak, yang ade hanye 2 batang pensil biase,satu batang pensel tekan n satu pemadam..
                punye lah geram nye saye nih..
                sebab baru 3 bulan masuk skolah, dah 2 kali saye refill stationery budak² bertuah 2 orang tuh..
                terfikir mcm mana dorang belajar kat sekolah kalau barang² penting mcm pensil, pembaris n pemadam tu dorang tak de..
                GERAM!

                pastu sambil duk membebel² kat dorang, saye ni pgi la refill again pensil case memasing..
                nasib tak baik lah korang, mr. hubby pulak dengar saye membebel..
                last² die pon sambung bebel sekali..
                siap warning,
                'start malam esok ayah nak tgk pensil box korang berdua..'
                huhuhu
                muke ketat la memasing..
                tau ko takut ngan ayah yee..

                kalau cemnih nak oi, mama bukak kedai stationery pon boleh bankrupt! adeh!!


                Monday, March 7, 2011

                ~oh student!~


                Salam all...

                geram nyee lah ngan student nii...
                nape eh?
                padehal baru student kot??
                jangan la kurang ajar sangat kan?
                saye pon student jgak..
                tapi tak penah ponn nak berkurang ajar..
                ni kes student foreigner sorang nih la tadi..
                terus berdegup kencang jantung saye..
                merah padam jgak lah kot muke saye nih..

                mmg laa ade system error and all..
                tapi, yang die sebokk tanye saye..
                'who's fault is this?'
                'we pay for the fees but we can't register the subject!'

                hey, so what?
                that's not my fault either ok?
                ko saba sket tak leh ke?
                aku tau la ko baya yuran kan?
                tp skang asalkan ko dpt regirster subject kire ok la..
                ni tak..
                sebok nak cari salah orang..

                grrr!

                saye leh je tolerate ngan student, asalkan dorg cakap baik²..name pon kite ni university islam kan?
                ade la adab sket nak bercakap ngan orang..
                adoii kalau ari² macam ni mmg kompem la naik darah tinggi!

                ~batuk~

                Salam all...


                kan aritu saye khabarkan damia selsema...
                :(
                ape yang saye risaukan dah jadi jugak...
                si kecil ni dah batuk berkahak...:( :(

                sabtu malam aritu, tengah layan cerekarama...
                tiba² je mr. hubby angkat mia pastu cakap
                'ehh..die dah biru lah'
                sebab mia tak nampak macam sesak napas ke ape..
                so saye tengok, mmg tangan n kaki mia dah biru..
                saye suruh mr. hubby bg mia nangis lah..
                kalau nangis, die akan tarik nafas dalam²..
                nasib baik tak lama..
                kejap je lepas tu mia dah ok semula..
                saye n mr. hubby pon dah tak panic sgt bile hadap situasi mcm nih..
                sbb da lalui pengalaman tu kan..

                harini, mia masih on ventholin n flixotide nye..
                kahak bunyi² la everytime mia nafas..
                semalam mcm dah ok sikit, tp arini banyak balek kahak..
                sian mia, uncomfortable..
                arap² die cepat baik..

                korang tolong doakan untuk mia juge ye?
                thanks..

                ~tutorial jom jenguk ads~

                Salam all...


                in one of my previous entry, Dinaz ade tanye kat saye camne nak buat 'JOM JENGUK ADS' tuh..
                aritu saye pon tak reti buat..
                tp lepas saye bw and bw, saye jumpa satu blog yang ajar..
                unfortunately saye tak ingat blog mane yang saye refer...

                kemudahan 'JOM JENGUK ADS' ni ialah,
                supaya orang senang nak klik bile nak view iklan² churps...:)
                dan lepas tu, blog owner pon dapat la dueposen satu klik...:P

                meh kite mulekan...

                memula, pgi dkat design, and add gadget..
                (err silelah refer pictures ye? )






                dkat sini, korang masukkan html kod yang seperti di bawah ini ye...


                di tempat yang saye highlight tu, masukkan link dari iklan churpchurp korang...copy n paste..


                right klik kat image iklan yang sama, pgi kat copy image url..


                and paste di tempat yang saye highlight ini..:)

                untuk iklan² lain, repeat the same steps..

                untuk tukar size image korang...tukar width n height tu...
                mcm saye, saye gune 90..

                gud luck y'alls..:)



                Friday, March 4, 2011

                ~titipkan doa buat mawaddah~

                Salam all....


                petang ni baru saye perasan ade entry baru dari orang jauh,

                terkejut bile baca entry nya, mawaddah diserang sawan lagi sekali..:(
                hampir menitik air mata saye bile baca..
                sebab aritu baru tgk entry pasal mawaddah,
                dah 2 bulan die tak diserang sawan..
                ingatkan sawan tu dah tak kembali lagi..
                tapi rupa² nye meleset sama sekali...
                sian sgt tengok mawaddah...

                saye tertarik ikut kisah mawaddah..
                kalau korg tengok gamba die pon,
                ada iras² damia..
                dengan badan kecilnye..
                dengan rambut nipisnye...
                mawaddah pon lebih kurang sebaya damia..
                tua beberapa bulan sahje dari damia..

                cuma dugaan mawaddah mungkin lebih hebat..
                dalam pantang dah terpaksa dibedah..
                dahla jauh di negeri orang...
                ummi mawaddah mmg tabah!

                korang, saye mintak jasa baik korang..
                doakan kesihatan mawaddah..
                biar lah die dpt membesar seperti anak² lain..
                menikmati dunia baby die mcm anak² yang lain...
                tolong ye?
                sama² doa buat mawaddah yang comel...

                sayu hati saye tgk gambar mawaddah di hospital..:(