~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, January 30, 2009

~apdet ari jumaat...~


urmm kak yun dah selamat deliver a baby boy..saye lom berkesempatan nak visit, sbb die duk jauh noh..nunn di batang kali..:D nanti kalau da visit saye snapped picas of the cute little baby eh...


so skang saye bz la sbb covering kak yun...leh la jgak saye timba pengalaman jadik PA ye tak?:)


arini Danial skolah sampai kul 12.30 je..every friday mcm tuh..dan arini die malas nk ikut ayahnye g smayang jumaat..so die stay je kt opis saye..leh tak gitu?iskk...dan saye, tak saba betul nak esok..sbb wiken..eventhough da start kelas esok, tapi it is still wiken kan??ari ahad da leh rehat...sem ni saye kne amek 3 subjects jer..sebab ade pre-requisite, clash, etc. so ringan la sket load.. result sem lepas pon lom dapat lagik..lembab jgak dorg neh kan?hekkkk..:P


okai doc...i guess that's all fer the moment..saje gatal nak ngapdet jgak even tak de citer sangat...


tataaa~

pic yang tade kene mengene ngan entry neh..hahah tapi saye biul nak tlak jgak..pedulik!!

Thursday, January 29, 2009

~tag from ayu...macam syok jer layan??~

Kenali diri yea...

Here are the rules - post this list on your blog replacing my answers with yours.
Tag people to do the same thing.


If I tagged you, it's because I want to know more about you.

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
- no lah...i dun think so..sbb mase kcik ibu penah kate, atuk nak ltak name adik, nur hayati..tapi ibu tak nak sebab ibu ade kenal sorg yg namenye hayati tapi mental...leh tak?hahah


2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED?
- when yea?? urmm rase nye mase suh hubby urut blakang badan sbb sakit, pastu die urut sangat sakit tau..die kate kalau urut mmg la sakit..menyampahhh!!saye kate, mak cik mon urut tak sakit pon...mmg after giving birth aritu mak cik tu urut tak sakit pon.....grrrrrr


3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
- suke jgak..tgk laa..kalau menulis time malas tak ske laa..sbb buruk hahaha


4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAL?
- luch yea??saye suke tom yam laa layan dengan keropok dan nasik wahhh meleleh liur ini!!


5. DO YOU HAVE KIDS?
- of course i do...they're my life okayy!!



6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
- hahah mesti lar..saye kan peramah...saye kan friendly...hakk tuih!!


7. DO YOU USE SARCASM?
- sarcasm?ape eh sarcasm itu?hahah saye tak reti bahase inggeris laaa


8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
- no..no..so much ulsers already!!tak tahan dahh*sighhhh*


9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
- tak de maknenye lahhh..saye adalah gayat okk...


10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
- nestum or quaker oat la..sangat layan, tapi da lame tak layan maa...


11. DO YOU UNITE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
- sumtymes laa,tapi salu saye pakai sandals je..bile bukak tu automatik kat satu tempat ler..tak tabur2..aaa mak nenek saye suke laa tabur2 kan high heels saye..sebab berangan kan nak pakai high heels...


13. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
- chocolate and strawberry sebab ianya
PINKK..


14. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
- their face lah..kalau saye tgk riak muke dorg tu cam menyombong je saye mcm jeling2 lah..menyampah gitu..kalau riak muke die friendly, saye senyum2 lah...


15. RED OR PINK?
-absolutely PINK!! Red is the second choice lah..


16. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
- emosi yang tak menentu..hahaha ayun ko mesti nak ngutuk aku lah tuu..:P


17. WHO DO YOU MISS THE MOST ?
- who?i prefer to answer it if it was What...saye rindu zaman skolah menengah saye..zaman tingkatan 2...maknenye??rindu ngan klik2 saye mase tingkatan 2 lah jawapan yg tepat kan??:P


18. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
- yes i do..nak tau jgak kisah2 dorg..sumtyme kenal je lame tapi tak tau sgt pasal dorg..


19. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
- pants?i'm wearing yellow kutung rite now..and my only white sandals..


21. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
- the day you went away...my most favourite song..time berchenta dgn chubby hubby tersayang..


22. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
-
PINK,PINK,PINK.....


23. FAVOURITE SMELLS?
- bau kepale anak2 saye dan bau2 yang lembut,tak memeningkan kepale saye..


24. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
- on the phone?sape eh?kak wati ECE..die tanye sal resit special answer script yg blom collect..


25. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
-saye tak kenal ayu sangat laa..tak rapat..tapi, ok laa kan?takkan tak ske plak..:P


26. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
- netball?volleyball?bowling...


27. HAIR COLOUR?
-pure black..saye anak melayu lahhh


28. EYE COLOUR?
- black jugeaa..


29. DO YOU WEAR CONTACTS?
- yes and yes..saye adalah robuunnn...nak pakai spect tak leh sbb nanti kepale saye pening..so?kne la pakai lens..


30. FAVOURITE FOOD?
- banyak lah..saye kan kuat makan...:P mostly suke laksa lah..tak tolak nyer!


31. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
- happy ending..saye kan ala-ala lovinggg gitu..hahaha padehal nye?hampeh!scary movie nanti terbayang-bayang lah..kalau happy ending akan membuatkan saye berangan2..lalalala


32. LAST MOVIE YOU WATCHED?
- Apa kata hati..sebelum saye deliver danish, wajib bawak danial n dania layan movie for the last time..skang kan da kne tgu danish besa sket baru leh pegi..sebab i won't go for a movie and leave my baby at home..no way!!


33. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
- rite now??like mentioned earlier..i'm wearing yellow kurung lah arini..tapi kalau nak tau the color of my t-shirts..mostly pink lah..:P


34. SUMMER OR WINTER?
- winter??hahah even tak penah merasa lah kan,tapi teringin noh nak rase camne duk kt tempat ade salji..hurmm one sweet day..one sweet day!!


35. HUGS OR KISSES?
hugs and kisses!!


36. FAVOURITE DESSERT?
-chocolate sundae...ice cream laa..tetiba tingin nak banana split...iskk ape kes??


37. MOST LIKELY TO RESPOND?
- ape kah??org2 yang friendly lah..yang bile saye tanye suke je nak ajar...dan mende2 yang lawa2 lah...kalau huduhm tak hingin!!hahaha discriminasi..:P


38. LEAST LIKELY TO RESPOND?
- mereke2 yang tidak disukai orang lah..yang prangai nye tak lawo..


39.WHAT BOOK ARE YOU READING?
- at the moment, selected edition from readers digest..ade 4 stories dlm tuh..best jgak layan...


40. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
- no mouse pad pon..leh tak?:P


41. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
- malam tadi eh??sambil jemur baju memula layan akademi polis, ngikut kan kehendak mak nenek saye..then cite wakena beb...layan kan aje c adlin tuh...


42. FAVOURITE SOUND(S)?
- any songs la..yang masuk ngan jiwa saye nih..


43. ROLLING STONES OR BEATLES?
- saye tak kenal la mereka..beatles tu kenal la..tapi tak layan pon lagu2 nye..


44. WHAT IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
-kota bharu kelantan..stay ngan mami (my aunt) from form 4 to form 5...

tu je la kot?paling jauh..nak kate luau negara tak penah lagi laaa...

45. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
-saye tidak berbakat langsung..menyanyi?nanti hujan...berlakon??aiyakk kak yani kate saye tak reti langsung menipu..:P ape lagi yea?tak de lah maknenye tuu...


46. WHERE WERE YOU BORN?
- hospital kajang..


47. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
- my in law = nissa (ayun)

- my best friends = kak yani, ztee
- my bloggermate = dearest dina,along and cici
- my birthday mate = kak eyna

just wanna get to know u better..so kalau2 ade mase dan kalau2 sudi melayan saye neh...buat lah yeaaaa....ciaoo chin siiii!!

~29th January my bestfriend's wedding~

yeappp...29th january sebenonye tarikh saye couple ngan my hubby...yeaaa tarikh berchenta gitu..heheh alhamdulillah bawa sampai ke jinjang pelamin, sampai ke anak2 yang berderet...:) luv ya so much bb...




pic kitorg mase zaman muda mudi..hahahah sangat kanak2 rasenye..
and today is my bestfriend's wedding which i can't attend eventho i'm badly intent to do so..

sangat sedehhh tak dpt attend...die punye ceremony jauh sangat lah...nunn di timur sane..

ape pon to zetty, dda arap tty bahagia selalu di samping hubby tersayang..dah jadi wife kan,kne matang2..:) smoga kekal ke akhir hayat...



last saturday, mase nak balik langat saye singgah k4 kjap utk bli barang..guess i bumped into whom??another bestfriend of mine, yang mmg lost contact sejak 9 years ago..nik damithah.saye tak de gamba die...saye tak bawak nset naik mase tuh..sebab hubby tinggal dlm krete ngan danish, and i'm in a rush.if not, for sure saye dah snapped pic isah..saye rindu sangat2 same die..nasib baik terserempak okayyyy..dah bertahun saye try carik die..



and the next day she did gave me a call..asking 'bout my family and i...isah pon da ade 2 org puteri..cute2 sangat! wish we will meet again one sweet day..:)

Wednesday, January 28, 2009

~KERIE 2009~


last wednesday, saye jadi committee KERIE (Kulliyyah of Engineering Research and Innovation Exhibition 2009)...dah lame tak active dlm bab2 committee ni..tetiba dis time kak pah invite saye n kak yani join..yang best nye, kitorg bertiga jer souviner and certificates committee..berbaju biru gitu!hihi..


saye sempat lah snapped2 some picas...dengan kak yani yang begitu pasrah melayan saye..hehehe so, layan aje lah yea...




committee yg bersemangat nak menjalankan tugas...:P


posing ngan bunge itu, semata2 sebab ianya berwarna PINK..i loikkkeeee


kami sebenanye nak bergamba ngan robot..tapi tak nampak la robot iteww...



tengok tuh..chumel kan robot nyer..:)


souviner and certificate committee

wif kak G...:)

saye suda bosannn tunggu closing lambat noh..



ini lah kje kami...nyusun2 and bawak medal ini..



tis is the gold medal...

penat tauu..ketaq lutut kne klua stage..hahah even watak sampingan sahje...:P alhamdulillah berakhir jugea KERIE 2009....

Friday, January 23, 2009

~i am so frustrated~

*longg sighhhhh*

saye adalah sangat frust skarang inih....:((

Wednesday, January 21, 2009

~owhh bile dah masuk skolah rendahh....~

urmm tengok tajuk pon dah bleh tau psal siape kan??

pasal Danial laa anak lelaki sulung saye itu..

smalam, saye tak dapat amek die dari skolah,coz saye ade meeting for election committee..so mintak tlg kak yun gi amek sorg..salunye saye ikut kak yun..sian plak tgk mak buyung sorang2 gi amek kan?die bagi tumpang krete ponn dah cukop baik tau!!hikhik

okeh berbalik pade crite asal..



balik je, kak yun siap citer..kat skolah tadi, mase tgh tgu anak kak yun yang sorang lagi, ade sorang budak girl panggil Danial..then Danial pon nampak dat girl terus kate 'owh...'

pastu dorang siap la shake hand, berbagai2 gaya lah..ade 4 step kalau tak silap..kak yun tengok pelik jer..bapak budak tuh pon cam pelik..ade-ade saje lah gaya budak skolah skang..

saye??bile dengar citer cenggitu laaagi lah saye pelik..setahu saye, anak lelaki sulung saye iteww amat pemalu orang nye, apetah lagi dengan girl...aiiyoooo ape dah jadik?



bile saye tye die, die kate Azimah...girl yang duduk depan die dlm kelas..mmg die often sebut nama Azimah sejak masuk skolah aritu..dan saye tak kesah sbb rasenye Danial comfort kawan ngan Azimah....



pastu kan..dalam kereta plak tiba2 Danial crite gini...

"ibu....Ailin kan...Ailin tu mencintai Amar Hazwan"



saye punye laa terbeliak bijik mate nih....alahaiiii anak saye da pandai sebut mencintai????

dari manakah die blaja ini sumer??adoyaiii advance betol bebudak jaman kini...



saye tye die..."iskk mane abang tau nih?mencintai mencintai nii?? "



die dah macam...alaaa saye salah cakap ke?



"ye..Ailin tu yang cakap...die mencintai Amar Hazwan... "



OMG...anak saye nih...apekah???


Tuesday, January 20, 2009

~terima kasih aunty yanie...~


smalam kan,gomen punye salary clear..
saye tingat lah kat princess saye tu...majuk2 nak kan rantai...earings gantung2 sume...almaklumlaaaa die kan da besar skang..sibuk nye nak melawa ajeee..
saye gi la kedai2 kat IIUM neh...ternampak earings yang amat cute..dan aunty yanie nye,dengan baik hati memblikan die rantai...
bile balik tu..masuk je c princess dalam krete terus saye tunjukkan earings n rantai tu...die punye mate dah bersinar2..."WOWWW...WOWWWW" kate nye..amat2 teruja..
seronok saye tengok gelagat die..time tuh jgak die suh saye pakai kan...alaaaahaii!

posing sakan lah die...:P


video

Monday, January 19, 2009

~what makes my life completed...~


...thanks to my chubby hubby, for sharing this life with me..


















...thanks to my dearest little Danial, for giving me a precious experience on being a mommy...




















...thanks to my luvly Dania, for making my life so perfect...



















...thanks to my little chiki boom Danish, for making us happy...




tuh ponn saye tak reti nak bersyukur lagi?haihhhh!!!


Friday, January 16, 2009

~saye tumpang sedih...~

lepas dpt je story pasal Dina...saye cam down la jgak...so sad!!baru je saye nak tumpang excited ngan kehadiran their baby, tapi dah jadi camni plak...ye la, berat yang memandang , berat lagi yang memikul..tapi saye yakin dina n padi cukup kuat to face the fact that the baby is gone.. and saye juge yakin, Allah knows best kan..saye doakan dorg tabah...dan doakan yang terbaik utk dorg..

this story makes me forget about my very own problem for a while..mcmne berat ujian buat kite, ade org lain yang menanggung ujian yang lebih berat..

urmm pagi2 jumaat yang mulia ni, saye n hubby diuji jgak lagi....nasib baik bebetul dkat skolah danial baru kereta tu meletup..kalau kat tengah2 jalan, saye tatau jgak lah camne...ngan anak2 lagi kan?haru betul...tangki air tu siap pecah bagai...sian hubby saye..terus tak kerja nak tunggu kereta siap kat bengkel..blur seketika saye dibuatnye..nak repair, pakai duit jgak tuh.. urmm macam-macam...

and bile gi opis, saye ym ngan ztee...tetiba tty bgtau pasal dina..itu yg membuat kan saye realised...ade org yng ditimpa ujian lbih hebat dari saye..ape lah sangat ujian utk saye hari ni kalau nk dibandingkan dengan orang lain...

conclusion?? He know what's best for us..so saye kne pasrah dan redha dengan ketentuan-Nya...

Wednesday, January 14, 2009

~tag from eyka hamasuba~

saye melangsaikan tag dari eyka....
:) maapler mengambil mase yang lame..:P


*who tag you?(with link) ~Eyka Hamasuba orangnyer...
*Tuliskan 10 perkara tentang orang yang TAG kamu. ~hahaha saye pon tak kenal eyka lar...one of the pemblogger tegar lah kot?:P
*Masukkan emo yang kamu suka. paling suke.... ~*:)*
*Senaraikan novel kegemaran kamu. ~any collections of ahadiat akasyah & nisha minhas
*Senaraikan 5 benda yang kamu sayang ~ Abdul Aziz Abdul Wahab , Danial Aziz , Dania Aziz, Danish Aziz , diri sendiri aje lah...*oopss benda kah ini? laaaarikkkkkks!!*
* Tag 7 orang

-ummiluv
-eynadean
-cici
-zteesides
-haryani3112
-ida rahayu
-tisyabeequeen

selamatlah bertagging yeaaaa...lallalala;)

Friday, January 9, 2009

~my chiki chiki boom...~

yeayyy at last i found the reason why Danish suddenly got fever....
rupe-rupenye,baby saye ni dah pandai duduk...
tak merangkak ke depan pon, tau2 je da pandai duduk...
my parents said exactly like me lah...langkah satu step..:D


*berjaya duduk, at the age of 6months +*






*adekah baby saye sudah besar??da pandai pegang botol senirik jugea...*

Tuesday, January 6, 2009

~ramainye tag saye??~


yea yea...saye kne langsaikan tag kamu2 ini....

hahahah ade dlm 2-3 org je pon yg tag saye...konon pasan ramai...:P

*ayu, tag kamu tu..nanti2 baru saye langsaikan buleh?maapla yeaaaa tak sempat mok cik haaa....*

1. this is the badge..yeay 2008 cute's blogger! urmm so pinky, I loikkeeeeee

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. kak yani STAD , kak yani Engin and kak eyna shariff

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

a. saye adalah 'adik'
b. hanya ade, sorang kakak which is a year older than me..
c. saya anak SELANGOR...
d. menepati ciri-ciri seorang Libra gurl...kite samela kak eyna!

e. Saye sayang three Dans saye-mereka adalah nyawa saye...
f. Saye sayang banget hubby saye-he's my other half!

g. saye bekas pengunyah airbatu yang berjaya...huk huk hukk
h. saye cepat simpati kat orang...dan cepat juge marah...[camne tuh??]
i. saya sorang yg bercita-cita tinggi, kakak saye salu kate saye suke berangan...tapi saye pasktikan yang angan-angan saye bukan mat jenin punye angan-angan okayyyy!
j. i luv making friends...and i think i need a lot of friends...:P


4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda. 10????
seploh?uwaaaaa
sume kenalan saye sudah di tag oleh kawan2 yang laen...so ade sorg je yg i guess so special...
die ialahhhh zteesides...sile kan!!!

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog dda ly untuk mendapatkan award anda"
selesaiii.........................

~ade orang temankan saye ke opis...hehe~

yeaa...arini saye ke opis berteman...
nak tau tak sape peneman tuh??


ni laaa org nyer...



*ciannyeee bb saye...demam batuk seseme...combo all in one...*


semalam kan first day Danial in school...lepas settlekan hal skolah die..saye balek office,dgn niat di hati nak teruskan keje laaa...tapi, tak sampai sengah jam dapat call dr teacher Danish..kate my chiki chiki boom nih demam plak...kne gi amek..alahaaii sian tgk die..saye amek, then saye n hubby due-due decide to take leave aje la...ye la..masuk opis bape menet je kan?baik take leave aje..pas bawak Danish gi klinik, terus gi amek kakak Dania, then straightaway gi skolah Danial.kul 4 sharp Danial klua, terus balek umah...gitu lah rentetan kisah nye...



dan saye rase saye tau lah ape kes nye yang menyebab kan chiki chiki boom saye demam...

gini kisahnye...


last wiken kan ke saye ade final exam??dan kebetulannye ahad tu hubby kne gi amek abah saye kat Bukit Tinggi...dan die plak sudah janji ngan Danial n Dania nak bagi dorg mandi sungai kat Bukit Tinggi itu...



jeng...jeng..jeng.....


urmmm kalau da janji ngan abang n kakak nye..tidakkah c Danish turut sama ingin join mandi sungai??


betulll tu...maka Danish pon ngan tidak sedar dirinye...berendamlah juge dalam air sungai tu...:D heheh sebenarnye ayah die yg mandi kan..:)

*tengok la tu..siap sengih2 manis lagi....*










*seronok layan air sungai, bile da kebuloq..masing2 ngadap roti canai yea?:P*




urmm itu lah alkisah 3 Dans saye...

kesimpulannye??saye gi opis arini, bawak teman...*wink*

Monday, January 5, 2009

~selamat bersekolah my little sayang...~

5th Jan 2009...for the first time Danial menjejakkan kaki ke sekolah rendah....
bangga pon ade bile tgk anak saye ke sekolah...dah besar rupe2 rupenye...tapi saye n hubby ade siket bimbang jgak la...sebab tgk die, nak bli pape mcm ala-ala maluuu gitu nak bersuara...yea la kan..dalam ramai2 student tuh..nanti lelame abih laaa mende yang nak dibeli...
pasni, abang kne tegas sket lah...hurmm...
saye tak snapped pape picas pon pade ari bersejarah Danial ni...*cea cea..bersejarah gitu*
jangan tanye nape..sebab mood utk snapped picas dah lari ntah ke mane....

semoga hari ni, akan menjadikan anak saye lebih cemerlang...akan membawa anak saye ke arah yang lebih baik...akan mengajar Danial untuk jadi insan yang soleh..
Ameennn...

Thursday, January 1, 2009

~Letting it Go....~

salam all...


i have decided to let go some of my Aussino bedding collections...
ade sesape yg interested??do email me yea??
1-Single Quilt Cover set for girls...
1 quilt cover (140cm x 210cm)
1 pillow case (48cm x 74cm)
100% cotton embroidered.
normal price : rm99.90
selling price : rm60

2-Single quilt cover set for boys...
1 quilt cover (140cm x 210cm)
1 pillow case (48cm x 74cm)
100% cotton embroidered.
normal price:rm99.90
selling price:rm60




3-Queen quilt cover set for girls...
1 quilt cover (210cm x 210cm)
2 pillowcases (48cm x 74cm)
100% cotton embroidered.
normal price:rm139.90
selling price:rm100




4-Queen quilt cover set for boys...
1 quilt cover (210cm x 210cm)
2 pillowcases (48cm x 74cm)
100% cotton embroidered.
normal price:rm139.90
selling price:rm100



5-Queen quilt cover set.
1 quilt cover (210cm x 210cm)
2 pillowcases (48cm x 74cm)
Denim cotton embroidered.
normal price:rm259.90
selling price:rm200

6-Queen quilt cover set.
1 quilt cover (210cm x 210cm)
2 pillowcases (48cm x 74cm)
Aussino country collection.
normal price:rm259.90
selling price:rm200

7-King Quilt cover set.
1 quilt cover (245cm x 210cm)
2 pillowcases (48cm x 74cm)
Soft pink color, with roses jacquard pattern.
normal price:rm299.90
selling price:rm250

all prices are negotioable...
all items are still new...~tak penah gune, still dlm packaging...~