~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, April 23, 2009

~tetiba datang gian..~

salam all...

malam tadi, tgh lepak2 dalam bilik tetiba saye terpandang buku panduan mengait yg saye beli lebih kurang setahun dulu...saye amek, selak2...tetibe juge datang gian nak mengait..nampak plak ade ajar cara ngait topi baby...cecepat la saye carik jarum krusye, dan nasib baik baki benang mase jahit baju danial aritu ade lagi..bergigih laa saye mengait malam tadi...nak siap jam2 tu jgak..haha gile gelojoh..:P

sampai seploh lebih, danish pon da mcm lempah lempih je saye tgk, da tak larat,nak lelap la tu. tetiba je die redah buku dan segala benang yg ade depan saye..ingat nak buat pe..terus je die landing atas peha saye...alaa ciannye anak manje ibu..nak kan perhatian la nih, dah nak tido pon ibu bz ngan krusye...hihihi saye pon berenti la kejap..buatkan susu danish, and dodoikan die smp lelap..baru sambung krusye balek...cian tgk bb saye tu..ingatkan tak kesah la.. dan hampir kul 11 gitu, siapla topi danish.. inilah hasilnyer...









gile lawak kan topi danish tuh?tapi saye kire first attempt kait topi baby buleh lar kot?? tak reti nak buat finishing jer..ropol2 tu tak menjadi...hihihi anyone care to teach?? :) dan saye rase agak besar utk danish..sampai dania pon leh pakai...camno?? tak pe la..next time ibu buat proper sket utk danish...

mase in progress tuh, siap saye tayang la kat hubby...nak tau die request ape??

'dda, leh la die buatkan org topi bob marley satu...'

wahhh ingat wife die expert sangat gaknyo...

huhuhu
ni pics sweater yg saye kait utk danial mase dlm pantang aritu..


dan ni pula, baju satu set ngan skirt utk dania... nih jer aaa yg saye reti..:P


dan satu lagi, baju untuk pinky dania...


hihi terlepas sudah gian mengait...:P

7 comments:

rimieilya said...

bestnye pandai mengait...leh r ajar kte lak pasni.ngeh..ngeh..

Dda Ly said...

hihi alor bukan pandai sgt pon...blaja pon dari ibu, yg basic2..kalau nak pattern2 sume akak kne refer youtube...:P

OpiYa OneL said...

susah tak nak mengait kak?? sy cam interested gak.. tp las2 crosstich je reti..huhu..

Dda Ly said...

mengait tak susah sgt opiya..kalau kait due jarum leeh la..lambat siapnye, kalau mcm akak buat ni, krusye, tak susah sgt, cepat sikit siap..gune satu jarun..:)

Anonymous said...

salam...sy sja search kat google bout krusyae,cadang nak cari dsign baru..tak sangka bleh jumpe blog ni pulak..canik! to thubs up for sweater n ur daughter dress. mesti mkn minggu gak nak siap kan.. to thse yg ak blaja ader buku japanese kat kinokuniya.mmg dlm bhs jepun tp ade gambr rajah yg mudah kita faham.espeially yg dah ade bsic. selamat mencari dn mencuba!:D

Nadia Nathasha said...

emm...
bleh x tlg ajarkan sy..
sy bru nak belajar..
smpai bab tali air tu je, dah jem..
cm ne nak buat gelung kait rapat?? huhuhu..
x fhm la klau bljr ikut buku ni..
lgipun dia x bg secara terang..

Nadia Nathasha said...

ley x tlg ajarkan sy mcm mne nak kait gelung rapat2?? tgh jem tahap gaban nie..
sy bru jek nak bljr..