~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 1, 2010

~it's march??!~

salam all....


arini dah pon masuk march..cepat sgt² masa berlalu rasenye..
baby's due, lg 15 hari je..saye pun tak tau die da betul duduk ke still lg terbalik.tp hopefully, dah betul la duduknye...kalau tak, ibu die pasrah sahje laa..

cuti 3 ari, jumaat saye kemas² umah sket..sambil mendobi, since mesen basuh baru baik demam...senang la kerja membasuh saye, walaupon banyak baju pade hari itu..by 2++ dah settle jemur sume..then petang pas asar mr. hubby ajak balek langat..walaupon pade awalnye saye taknak..sbb tomorrow danial ade ujian prestasi 1, kalau balek confirm die tak blaja kan?tp bile tawar-menawar ngan mr. hubby, kitorg pon balek jgak...dgn syarat, sabtu mlm or ahad tghri dah balek gombak semula...DANN...kne singgah k4..heheh :P

pas kemas² barang sume, kitorg pon gerak balek..ngan hari yg ala² nak ujan nye...kt k4 tak de la bli ape sgt pon...cume saye mintak mr. hubby satu jam tangan, sbb da lame tak pakai jam..payah jgak kadang..bile dah dpt yg berkenan di hati...kitorg pon balek..

kt langat saye abiskan mase smocking je..siapkan purple smocking dress for dania, tp still lg w.i.p ..and hari ahad, buat celebration kecil² utk birthday FIL saye..which is suppose to be on 29th Feb...tp sbb 4 tahun skali je kan..and tahun ni tak de plak tu..kitorg celeb je la jgak..mane yg ade...:) Selamat Ulang Tahun ayah, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...
*smocking, still in progress....*
*kek utk atok bodoi...*
*juadah nye...*
pas makan² sume, kitorg pon gerak balek..takmo jalan jammed lg, sbb ahad ptg nak klua pade langat tu mmg berjanggut la jawabnye kan? :P

kitorg singgah mines, sbb mr. hubby nak bli kasut...anak² harus dpt habuan masing²...bile da penat, danish pon da meragam,kitorg balek..seblom maghrib sampai umah..


dan begitu lah kisah cuti saye utk kali ini..bile baby ni nak klua yea??tak sabaaa!!!hehehe...

11 comments:

luvmum said...

wahh..hebatt dah skarang..kagum kagum.kami tgh beratur ni tunggu giliran..hehehe

Dda Ly said...

hahaha ye, skett lg...smocking ni da seminggu den keje kan..gile lembab kan?adoi!

Hanie Rosly said...

mane baju qis? mesen burukku belom pun sampai kat umah qistina da mintak dress nih! mati la!

Dda Ly said...

hahah baju qis plak eh?giller lahh da bederet² tgu mintak dress nih..mane nak ku kejau..:)) okeh ler, mama die da ado mesen nnt leh menjahit bebanyak utk dirinyea...:D

Hanie Rosly said...

ha'ah ye lah. nanti aku jahitkan sarung guni je. pakai dgn tali pinggang. jadi pun dress! eheheheh

Dda Ly said...

aiyomak gilo omak eh nii...

jaja said...

hye Dda..da tg hari je kan...harap sume ok..sebenarnye da lama baca blog Dda since dlm frienster lg...hehe..skang br nk add link...
tp kite kenal..ms kt matrik igt lagi Dda...hehe

Dda Ly said...

jaja : hihi rupenye sileant reader ye jaa??dda mmg tgh tgu hari la ni, tak saba pon ade..penat dah bawak perut..ja baru lg kan?jage diri leklok tau..awal² ni takleh lasak²..hehee

p/s : yup, time matric..ingat n kenal tpt ak close sgt je kan..:D

farhazoeLa said...

*kak dda*
akak, sorry lately ni sy x active blogging. but now im back. so, ur due date dah x lame lagi.., hopefully u will become more stronger that previous okay!.
i wish u all the best...

Dda Ly said...

farha : no wonder kamu senyap je...:) now that u r back, leh keep in touch again okeh?akak rse cam 2-3 ari je lg nak bersalin...huhu tak larat..:D

farhazoeLa said...

*kak dda*
huhuh, abis la nih,, dah x leh nak gerak sangat kak. husband akak kene la standby slalu by ur side kan. tadi bace blog akak tulis pasal contraction.. take care akak,. bace banyak doa yang patut ye. sy doakan selamat semuanya!...