~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Wednesday, June 23, 2010

~saye dan kegagalan~

salam all...

petang semalam, saye menangis semahu-mahunya...
saye rase cam saye dah gagal...
nape eh...hilang semangat...smp nia dtg usap² lengan saye dan kate,
'maa...dah ma jgn nangis lg...'
:(( walaupon saye salu marah² die, tp die yg salu ade ngan saye n amek berat sal saye...

danial~
bile pandang die, saye nampak kegagalan pertama saye...
result exam pertengahan tahun die sgt² teruk..
jatuh merudum, 100% ..
bile pk tentang die, saye rase mcm saye dah gagal didik anak saye...
saye tak la maksudkan die nakal...or tidak berguna...
tapi, die sangat hilang focus...
kalau suruh wat sesuatu, lambattt sangat...walaupon dah bgtau, 'abang cepat sikit tau..'
saye tak salahkan die...mmg salah saye..
and i have to do something 'bout it...

then pasal rumah...
since damia lahir, saye jarang dah masak..
kemas rumah pon tak..basuh baju pon tak..smp bertimbun baru saye basuh..
bile tgk dah bertimbun² mulela saye risau sebab berserabut...
mmg saye gagal...manage rumah sendiri pon gagal..
dan lebih menyerabutkan kepala otak saye, bile tengok taik kucing banyak sgt kt laman depan..
tak larat saye nak kambus ngan tanah lg..makin saye kambus, makin byk kucing² tu dtg...
saye sedih laaa...saye tak larat....
itu pon nasib baik dapur, mr. hubby salu tlg kemas...
kalau tak lg teruk..
nape saye teruk sangat haaa???

kakak, kalau kakak da besar nnt, bace blog ibu, baru kakak paham nape ibu nangis mlm tadi...
bukan ayah yang buat...
ibu nangis sbb ibu rase nak nangis...time kasih kakak, teman ibu mase ibu sedih...

Ya Allah..kembalikanlah semangat ku...kurangkanlah beban ku...bantulah aku...

6 comments:

kikaro said...

it seems that akak stress... kak, take it slow, jangan peningkan kepale akak lagi, kite tau dengan condition mia, dengan result danial buat akak makin serabut.. things can be manage accordingly. just u kak.. take time to rest for a while. be calm, fikirkan satu persatu the action... bleh mintak nia tlong akak kemas rumah. explain kat mereka, behave jangan degil2.. kalau x, nanti akak lagi xde smgt if anak2 akak degil n gaduh2 taim skrg.... yang penting akak kene kuat semangat, fikirkan tentang anak2 akak. u should be strong, kalau mereka tengok akak sentiasa sedih, mereka akan rase benda yang same...

yg penting kak.. relax.... doa kat Tuhan banyak2 kak.. ujian ni kecik lagi kak. ramai lagi yang lagi teruk dugaan dia... akak kuat,. i know that! :)


p/s: sy sambung master dekat UTP jugak.. heeee :)

TinyTini said...

akak, tanaklah wat entry sedey2 lagi..saya berair mata lagi baca entry ni..mmg naluri ibu2 macam ni.kena harungi, saya pun macam lost control sbb hubby outstation oversea, takleh nakcontact.nak uruskan dua2 anak2 kecik..dgn tempahan menjahit, keje kat office.tension sgt2,tp kalo boleh jgn tunjuk kat anak2.akak kena biar diorang nampak akak ibu yg tabah, ibu yg cekal which i know you are! be strong sis!tell HIM everything, HE's listening..

Elyn said...

dda..BANYAK kan bersabar ye..sume ni ade hikmah yg disebaliknya..
ko kena kuat demi anak2...:)

chaiyok2...
aku doakan mia sehat..n segala kebahagiaan tuk ko n family..Amin..

luvmum said...

huda..jgn la ckp ko gagal.ramai laie org yg gagal ok mereka gagal bila mereka biarkan anak mereka merempat tapi kau..walau susah camner pun anak2 tetap terbela kan.ni dugaan.apa pun dugaan ko kena kuat.bln ni bln rejabkan..bykkan wat amalana sunat.wat solat sunat mlm minta allah swt ampunkan kesilapan kita..kerna DIA adalah tempat yg sepatutnya kita mengadu..jgn sesekali kau kata ko gagal..sebab org yg gagal adalah org yg bila jatuh tak brani nak bangkit balik..tapi kau..kau bangkit walaupun lambat kita nampak hasilnya but insyallah..kita tak tau apa yg allah swt rancang utk kita.redha ok..aku ada tak kire susah atau ko senang..jgn fikir mcm tu laie ok..senyum ok

cOrEaTAn said...

akk jgn la mcm ni...jgn sed2...tak semua yg kita buat kita nampak kan hasil yg positif...awak kena la tabah k..saya tahu awak kuat..awak kuat tuk semua ni...saya tahu awak mampu balik tuk ubah semua ni..biar la amik masa skalipon tai saya tahu awak mampu k...

zteesyahmi said...

dda..
nape ni ;(

sabar ye. tolong kuat demi anak2..
sedey sgt.. bila dda mcm ni.
dda kan supermom???

dda contoh supermom utk zte. zte nk jd mcm dda, kuat mcm dda. so tabah ye dda!