~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, June 21, 2010

~update..my little princess damia~




salam all...
my little princess mia, demam since saturday..kjap elok, kjap demam...tp kitorg just bg ubat..
batuk sikit2..tak teruk mcm dulu..
(die cam tau2 je plak ibu die neh nak cerita sal die kt blog...baru type 'salam all' die da nangis2...)

ok...jumaat lepas, saye ade midterm..so pepagi saye da kuar rumah,attend midterm..abis je saye call mr.hubby,tye mia cane..

surprisingly, mr.hubby inform yg mia da cabut sendiri die pnye tube...smp kuar abis,bukan sket2 lagi dah...then mr.hubby kte, die nampak legaa sensangat...


pastu jenuh pulak la saye n mr.hubby nak ajar mia feeeding thru bottle semula...sbb , after a while pki ryles tube, die cam da tak reti nak feed gune bottle...makan mase 2 ari juga, baru usaha membuah kan hasil..

hari ni, die merengek2 je...haihh...saye amat berharap jangan laaa jangkitan paru2 lagi...tak sanggup nak rewind balek ape yg dah jadi.even nak ke gh tu pon saye cam da fobia..
kan ke damia patutnye kne feeding thru special bottle due to the cleft palate? mmg saye ade bli bottle tu..mase register ngan CLAPAM aritu.tp bile ajar2 mia taknak gune jgak bottle tu,last2 saye n mr.hubby gune bottle biase, ngan puting dr. baby seperti yg kitorg gune since mia lahir. Alhamdulillah, tak tersedak..harap2 mia akan terus ok.

cepat sembuh dari demam..cepat baik batuk...

InsyaAllah saye akan start cuti panjang on July kot.akan menjadi full time housewife yg terpakse keluar belajar pade weekend pertama n ketiga..sebenarnye, saye rase besar hikmahnye ape yg terjadi..mungkin sambil2 cuti jaga mia, dapatlah saye focus pade final semester saye. Sesungguhnya, saye dah tak larattt...

tapi bila tgk kak yun dpt pergi US, ikut suaminye kerja kat sane..tetiba jadi berkobar2 nak sambung master kt negara orang...aik?apekesss...hahaha angan2 je la tuh..:P

yes, office saye mcm dah dirombak..berombak2 since saye nak start cuti panjang, about 6 month or more..kakyun dah nak ke US end of July...kak aida yg in charge EIT pon dapat permanent post kat STAD..Farah adik part time nak sambung study ke UiTM...Miera akan transfer ke department..nampaknye, academic affairs office bakal berubah wajah sepenuhnye..

dan yg pasti, saye akan rindukan sume kawan2 kt ofis skarang..

tp ape boleh buat?life goes on..

saye yakin sangat2..ade hikmah di sebalik setiap perkara...


10 comments:

luvmum said...

dan saya?akan kehilangan kawan baek saya..sorang jauh nun kat usa..nak pi kena naik kapal terbang..tapi yg sorang jerit blakang umah pun dgr heheh.apapun pasni tak de la pi lepak opis ko..tinggal la boyat gan ct jer...sunyi la idup aku pasni.incik suami jom la kita transfer mana2 heheh..tetiba

jaja said...

dda...makin sihat nampaknye mia..da bambam pipi dia..harap sihat2 selalu...

lepas ni cuti panjang la ek..bole mia bermanja lebih2 ngan ibu dia...gud on ur study ok...daaaa

zteesyahmi said...

dda...

mcmtu rupanya pasang tiub. tk sakit ke mia? sian dia.. mia dh 3bulan lebih kan..?

nk tgelak bila dda ckp, type salam all mia dh nanges huhu. ada jugak jokenya bila bc..

hemm.. zte terpk2 jgk.. mcmne keja dda since mia sakit kt warded. isah ada btau zte, dda amek cuti kan..?
then now dda dah decide utk benti kerja ye? insya allah.. mudah2an Allah sentiasa mbantu dda sekeluarga.. dda if ada apa2 mslh, jgn segan cte.. zte pun nk be part of ur frens.. ;)
tmpng senang tmpang susah..

smbung master? best gk tu.. zte ada gak terpk smbil2 duk jaga anak ni.. tp tkthu la cane hehehe..

Sidratul Muntaha said...

hmm..
demi anakkan huda?
tak sempat lagi nak tgk damia
apepun..ayu doakan yg terbaekk tuk huda.
dpt thu detail psl damia pun thru kak yun.
sabar - sabar hati - hati manusia yg Allah uji.
tpi yg confirm,kak yani mesti meroayn bile geng sume dah tadke.
ekekekkee.
all the best tuk huda n damia.
mudahan cepat sembuh.
insyaa Allah.

Dda Ly said...

kyanie : harap2, frenship kite berkekalan mcm skang..tak kurang siket pon..sbb org tau org byk bergantung ngan akak..

ja : yup, mia makin tembam..:) tp kesihatan masih blom stabil..n dda blom dpt bebetul melepaskan nafas lega..insyaAllah 1 day..

tty : mase nak masuk tube tu mmg sakit tty..bayangkan aje la, masukkan something thru idung kite..mmg sakitt..urmm..ekceli dda tak berenti keje..just amek cuti panjang..harap2 kehidupan akan bertambah baik pasnih..

ayu : thanks sbb follow up jgak..:) and tlg doakan yg terbaik skali eh..mmg la, saba ngan ujian Allah ni..tp smp satu tahap, mmg akan rase seperti ingin menangis semahu-mahunya..

kikaro said...

mia dah makin okay nampaknye.. alhamdulillah la... akak busy dengan anak akak. risaukan kalau ape2 lagi jadik mia lagi2 kalau die kene jangkitan tu balik.. hopefully mia strong kak...


seronoknye kalau dapat blajar oversea kan.. hurm kak, end of this year sy habis degree.. before sambung master july next year, plan nak kawin dulu... insyaAllah kalau jadi, sy bgitau akak okay.. :)

Dda Ly said...

farha : tula dik...kne jage die leklok la...mmg kne byk saba..

da nak abish deg yea???:) okeh okeh..nak kawen jgn lupe jemput..kalau takde aral, insyaAllah akak sampai..:) sambung master kt ne dik?

Mak long said...

cian mia...bawak jumpe maklong, maklong bagi ubat besh! ;P indu anak2 buah sme...tah la bile nak singgah ye...takut kene duk dlm bilik air lagi kot? ;P

p/s saye da ade tmbb kat rumah bleh tenet dengan soka hatiii! lalala ;P p1 suxxx.... ;P

Dda Ly said...

maklong : nanti2 la..maybe mase cuti panjang nnt leh ke sane kerap2..:) pasni sila selalu updet blog n fb ok?susah laaaaa bile kamu jarang on9..:(

the triplets said...

kes kita lebih kurang dda, anak akak alya pun ada cleft palate, dah repair kat husm, now ada improvement...begitu juga dengan air yang bertakung kat belakang telinga, dr ada pasang gromet(ventilation tube) kat dalam telinga alya nak bagi air keluar, pendengaran alya jugak lebih baik, air yang bertakung kat telinga tengah menyebabkan tekanan dalam telinga tinggi, bila pasang alat tu seolah2 tekanan dalam telinga kita dilepaskan mcm turun dari flight. dulu berat badan alya pun tak naik, akak rasa pun sebab cleft palate ni, selain dari masalah jantung(dah repair kat IJN)...loni pun alya still lebih kecik dari yang lain...