~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Tuesday, November 16, 2010

~ke KUMON~

salam all...


:) jangan hal bawak anak² saye ke KUMON pon jadi issue sudah la ye?urm..

bukannye saye mampu sgt nak bawak anak² saye ke KUMON,
alang² KUMON offer free mathematics classes ni, nak jgak la saje cuba..mane tau esok² bile dah mampu saye boleh enroll sekali dorg..
lgpon, sape yg taknak tgk anak² die berjaya ye tak??MOMS...please say something..
yg non-MOMS tuh, duk diam² sudah!

setiap ape yg saye buat biase nye saye pkkan baik n buruknye..takde lah kate sbb nak berlagak ke ape, sebab tak de ape pon pade saya yg boleh saye lagakkan..
dan saye juga tak HINGIN nak didik anak² saye jadi org yg iri hati tgk kemajuan org lain..
tak de pekdah!

berbalik pada kisah KUMON...semalam tepat² 8pm kitorg sampai sane..itupon kne tgu kejap sebab maybe jam KUMON lambat sket kot..hehe dorg bukak ngam² kul 8..
masuk² je, isi forms while my 2dans pgi buat test..

memang method yg sgt menarik yg dorg gunekan..
harap² anak² saya dpt benefit dari apa yg saye usahakan...
mathematics is so important ok?belajar dari pengalaman..
sebab tu saye tak nak anak² saye ketinggalan subjects yg penting...

insyaAllah on wednesday dorg start class..
harap² sume went well lah..
sebab nampaknye danial macam ketinggalan sedikit dari stage yg sepatutnye..
mmg kat sekolah subject mathematics die bagus..dpt A pon, tp lambat mengira, masih gne jari..
in KUMON, dorg nak bebudak excellence..dan cekap..:)
demi anak² saya, i'll try my best..

pics nye ade, tp dlm nset hubby kt umah..so balek nnt saye upload lah yee...:)

6 comments:

zAi|raZz said...

Salam, kak kalo non-mum tp cigu KUMON nak share pendapat boleh x?
Sy Teacher in KUMON base P.indah.
Sgt2 lah good decision akak utk mengantar anak2 akak ke Kumon.
Definitely gonna benefit them. My student ada yg 6 thn dah bleh buat std 6 kat skolah biasa pny math. Ada yg 8thn dah bleh buat form2 pnt math kt skolah biasa. It is indeed beneficial for them to go in advance of their friends in school. Just make them practice continuously. Kaedah Kumon kena praktikkan selalu.kalau x sng lupa. :) ok that is from my point of view. Ur children are lucky to have such a concern mom. :)

Dda Ly said...

thanks ye dik..:) akak pon,s iyesly terpikat ngan kaedah kumon..apetah lagi akak ni jenis org yg gile mathematics..hihi cume tak tau wat's the rite method to be used in teaching my kids..hehe and owh! abaikan note for non-MOMS tuh ye, itu khas utk non-MOMs yg tak senang duduk tgk kemajuan org len..*wink*

mummy nana said...

Syukur. pendidikan penting utk anak2. jgn sampai takde ilmu kesian dan mereka perlukan perhatian dri kita. ;)

Dda Ly said...

mummy nana : thanks..:) ilmu tu pentingkan wak?so kne provide the best utk anak2..bebudak skang da advance...

luvmum said...

yeah sy suka sebab sy nak anak sy maju..tapi anak sy lom cukup umo..utk anak berjaya kita akan lakukan yg terbaek..
p/s..doakan pasni aku pun leh anto jannah...

Dda Ly said...

kyani : yup, amin! smoga anak2 kite nanti masing2 berjaya..:)