~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, August 25, 2011

~salam ramadhan...eh, salam aidilfitri...~


:) salam all...
heheh
saya tak wish to all salam ramadhan pon lagi...
ni dah nak aidilfitri...
amacam persiapan korang??

aidilfitri tahun ni, saya pon tak tau nak klasifikasikan cane..
tapi, thanks to dato' najib sbb bagi bonus..
ade jgak la baju raya untuk anak2, ibu n ayahnye..
hehee


sebenarnye, tgh semua orang sibuk berpuasa...
saya satu family sibuk pindah rumah...
balek ke kampung halaman, di hulu langat...
sebab tak sanggup being apart dengan anak² 1st batch - dan beberapa alasan konkrit yang lain, saya buat keputusan utk moved there...
walaupun ari2 saya yang seksa meredah jalan raya untuk perjalanan yang agak lama..
tak pe la, asalkan anak2 ade depan mata..:)


so rasanya alakadar je la kot, persiapan raya kitorg...
jadi lah, pade takde..
semalam...
bawa mia pegi physiotherapy...for the second time...
mia belajar berdiri semalam...
memang mulutnyaaa melalakkk tak renti2..
tp airmata tak keluar pon...
dan alhamdulillah, walaupun mulut bising camtu mia still buat apa yg therapist tu suruh...
time blajar berdiri tu..
ololooo ciann je tgk..
hehe
tp mia chumel je peluk bolster yg digunakan...
(sorry tak tersnap plak picas utk sessi itu)

tak lame lepas tu, dorg naikkan mia kat table ini pula..
saya dapat la bawak die jenjalan keluar..
tengok fish..:D
time jenjalan tu senyap la kjap mulutnya...
tp lepas tu, nak tido punye psl..
die kamuk2 semula..
hehe
psssst nampak tak, kaki mia..terpaksa diletakkan pad sebelah, sebab ada ruang..hehe
pastu pulak, mia malas nak gunakan kakinya yang shorter tu...
dia lebih suka bergantung kepada kaki yang lagi satu..
ish adik ni, ma babab kang bru tau...huhuh

abis sessi physiotherapy tu..
memang mia penat betol..
tidur sampai ke petang..
cian baby girl saya...

tahun ni mia pakai baju kurung,
sebab mia da besar...yeay!!! :D

6 comments:

Sidratul Muntaha said...

yeay!!
mia..
rajin2 la sellau move yer..
sian ibu kamu.
huda..
sabar byk2nyer..
anak ni rahmat dan ujian...
can't hardly wait to read more and more about mia.
selamat hari raya...

Elin said...

hai..lama tk sggh cni..mia da besar la...Chaiyok2 mia...aunty give a big support to mia :)

nuyu_ai said...

mia dah besar..sukenye ma nuyu tgok mia..comel.
kak, insyaAllah dugaan pasti ade kemanisannya.

Fitri Senin said...

Akak rs mcm lm sgt xbc blog akak. Papepn salam aidilfitri. Nnti upload foto ank2 dgn bj ry

cikchibi said...

sweet nya mia... kamuk2x smpi nk kena babab. huda, be strong. sumer ibu akan berusaha yg paling terbaik untuk anak2xnya... semoga entry2x sebegini menjadi catatan yg bermakna dan sweet memory bila mia sendiri yg bacanya bila dia besar nnt. semoga Allah merahmati usaha kita.

senyumSOYA said...

dah bley jalan..alhamdulillah...
semoga dipermudahkan Allah segala urusan..^^

salam lebaran..maaf zahir & batin..^^"