~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, August 18, 2011

~she's 1 year 5mos ++~

Salam all...

it's been ages since i've last updated this blog..
jiwa takde nak blog..
mcm2 hal sarat dlm pale otak..hehehe

ade sorang kawan cakap..
'ko update la cite psal mia...aku baca blog ko salu, sebab nak tgk update pasal die..'
bile saya kte saya bz,
die kate..
'alaaaa update sikit2 citer pasal die, then upload latest pic die satu...jadi laaa'


hehehe
nak, ayu...ini update utk ko...:)
ku curi2 masa ku yg sedikit ini ye..

saya sekarang sangat aktif bawa mia ke HKL untuk follow up macam2 klinik..
sangat2 aktif sampai seminggu dalam 2 kali ade kot pgi HKL..

for the time being, schedulenya:

2nd aug - physiotherapy
9th aug - ophtamology
11th aug - occupational therapy
17th aug - ENT clinic
24th aug - physiotherapy
7th sept - occupational therapy
13th sept - anaes paed and genetic clinic
23rd sept - plastic surgery clinic
28th sept - abr for ENT
4th oct - anaes paed for ENT

11th oct - room 5, ENT
20th oct - ENT clinic
21st - admission to ward
24th - Myringoplasty and t-tube insertion

first time pergi physiotherapy and occupational therapy..
saya sangat suka sebab saya tau itu yang terbaik untuk mia belajar berdikari mcm orang lain..
dia dah boleh duduk, bila saya dudukkan..
tulang belakangnya dah agak kuat..
it's just that dia blom boleh duduk sendiri dari posisi baring..
insyaAllah nanti mia pandai lah tu kan sayang? ♥
cuma saya noticed kaki mia panjang sebelah, for abour 1-1.5 inch...
maybe nanti esok dah boleh jalan, kena tempah tapak kasut khas kat HKL...

takpe lah, asalkan mia boleh jalan...:)

first time perg ophtalmology, alhamdulillah..anak kesayangan saya ni tak rabun...
but possibility utk rabun itu da, kalau lazy eyes nya tak dirawat..
and mungkin mia kne operate mata jgak untuk gantikan otot nya yang malas tu...
cuma itu, planning for the next 4-5 years..
saya doakan yang terbaik untuk mia dari sekarang...

and yes..
semalam pergi ENT clinic...
doctor tu kata mia akan di operate, sebab belakang gegendang telinganya ada cecair..
kena masukkan t-tube untuk keluarkan cecair tu...
cuma yang ni saya sedikit unhappy sebab so soon...

saya tak ready...
tp nak tgu saya ready pon bile pulak kan??

kalau itu yg terbaik untuk mia,
let it be...
harap2 Allah swt permudahkan semuanya...


mia cayang saya...
dah sangat lasak sekarang..
dah boleh tunjukkan respons kalau die nk main or borak ngan abg or kakak nya...
dah boleh balas senyuman, especially t0 me and her father...:)
giginye dah ada dalam 8 batang kot?? ALHAMDULILLAH!!!
:)
gitu lah perkembangan mia, puteri bongsu kesayangan saya ni...
masih jauh perjalanannya, insyaAllah...
harap2 semua yang terbaik...


*ni je la latest pic mia yang ado dlm pc ni..heheh ampunkan kemalasan mama mia utk transfer pics ye?? :P :)*


8 comments:

eT said...

hehe...ok la nih...dpt gk update :)

Sidratul Muntaha said...

huhu...
kan camni ok
at least kami2 dpt la thu mia skunk ni kena ape dan ape..
ade jugak detail explain
nak jumpa selalu dah masing2 sibuk..
aku pun jdi jelas la mia ni progress dia and sakit2 dia mcmana..
apepun..
ko kena kuat huda...
insyaa Allah..
mia akan sihat nnti.
aku suke tgk dia respond bila aku pnggil nama dia tdi.
ehehe..
btw,sgt comel ok selasa lepas bila dia malu2 dgn zuhair.
ekeke.
siap takmo lepas bila kholis peluk.
huhuh...

♡ a-Me ♡ said...

Will always pray for her. May God Bless You, your beautiful daughter Mia and your whole family.

Emie Jipang. said...

ohh aku touching beb.
didoakan agar semuanya berjalan dengan baik, insyaAllah.

munna said...

alhamdulillah...banyak perkembangan yg baik dari Damia...

Kyra said...

sejuk hati bila memandang anak kamoo..seronok kan nampak anak2 membesar depan mata kita..hope kamoo menjadi ibu yang tabah dan ibu yang terbaik didunia yer...
comey anak2 kamoo

Dinda Iva said...

alahai chomel jek...perkembangan yang bagus tu sis...jangan putus harapan..ramai menyokong akak dan ur daughter utk terus kuat.,...Insyaasllah

dilazfamily said...

salam kenal.moga sentiasa tabah mengharungi dugaan ALLAH