~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Tuesday, February 10, 2009

~my three-day hols..~


salam peeps...

ari neh saye adalah sangat ngantuk, dan mood malas utk kerja..maklum sahje lah kan, dah kate cuti 3 ari..heheh tak cukop jgak lagi tuh..tak leh nk kate ape sebab saye adalah sangat malas..:P
okeh let's talk about my longgg wiken...:) tidak bosan lagik...
sabtu, yea saye da plan nak masak mee kari..dan dengan jayanya saye masak jgak lah mee kari..:P pastu siap janji ngan hubby suh bawak saye gi melawati, nak bli renda for my next sewing project...pastu mesti la die pon nak ade bonos same kan?die pon pau lah saye dvd satu...dan harus plak bawak anak2 saye tu jenjalan tak ke?maka stretaway ke k4 lah kami.. lame dah tak jenjalan gitu, sesekali sesekala ok lah jgak kan? *wink*

kari saye masih di dalam kuali, berasap lagik...heheh


danish teruja dapat men kereta...


malam tuh hubby neman saye menjahit,sambil die melayan dvd baru nye tuh..cite kung fu...tak puas2 die tgk..dah abis di pasang lgi skali..isk....tapi bagus la jgak kan?ade la teman saye...



before gerak ke langat..

esoknye, mandi2 siap ape sume kitorg pon gerak balek langat..SIL saye yg due org tuh nak final exam next wik, so dorg sebok ler nak wat majlis baca yassin n doa selamat...saye tlg la mane2 yg patut, sambil tumpang bukak dobi kt rumah MIL saye...hehe sib baik panas terik, maka kering lah baju2 saye yg selambak itu...

malam majlis doa selamat n bacaan tahlil...Dania wif ayah Bu n Syaira..

Monday, kemas2 pinggan mangkuk yg banyak amat...sambil mendobi lagi..pastu heheh saye buat kuih bom a.k.a kuih bijan dan kuih badak berendam..yeaa saye sudah pandai buat kuih skang..:P pastu saye sambung setel2 kan baju saye, di bawah terik matahari...bile da setel saye suh hubby bawak saye n budak2 yg ramai tu gi mandi sungai..lalalalal sangatt sokaaaaa!!(hubby saye malas nak mandi sungai...die pakai kain pelikat sahje, sbb die hanye jadi driver..:D)




pastu balik,my MIL da sediakan mee goreng + mee kari + nasi goreng..hamek ko...pas makan2, lepak2, kitorg ponn pulang ke rumah..disitu lah berakhir nye wiken saye yg panjang..huhuhu....

anak dare due org neh, sempat melaram hohh malam sebelom kitorg balek...kecik2 da pandai tau ,pakat2 nak lawa...kalau pas mandi,mmg lame laa dorg bersiap dlm bilek..

4 comments:

luvmum said...

wah best mandi sungai.bila nak bawa kami plak.tu dia dobi t ak hengat2..huhuh rajin2.weh wat mee kari tak kasi kami..anda adalah kedekut heheheh...

p/s..sila la wat utk kami plak huhuhu..kamu buat best

Dda Ly said...

hihihi best best..sumer best termasuklah dobi saye tuh...:D urmm mmg ingat nak wat jgak,tp nnti kami wat okeh tak?pas siap2 jahit baby's pillow set tuh..:)

ms ct said...

wah...seronoknya dapat mandi sungai...nampaknya saya terpaksa mandi dalam kolam ikan en..suami....sebab saya teringin sangat nak mandi sungai tapi en suami tak mau bawa....sedih.........i love mee kari nak shere resepi boleh?

Dda Ly said...

hihih ciann mandi dlm kolam ikan eih?saye pon, puas pujuk tuhh...hehehe..urmm nak share resipi mee kari eih?buleh sahje..nnt saye post kt entry k..itu pon, amek resipi orang..:)