~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, February 22, 2010

~another weekend~

salam all....
seronok sgt rasenye bile parents saye ade kt umah...mane tak nye?umah always kemas, and workload saye berkurang ngan bantuan ibu saye...(ibu saye seorg yg particular okeh...dlm bab² mengemas nih) hihihi
ari sabtu saye g kelas futures,nasib baik abis tak lambat..boleh la saye lepak dan tido di rumah...owh btw, pagi tu saye dpt call from wawa..die bgtau hubby kak ami koma, masuk ICU..skarang ni, mcm² rasenye...berita mengejutkan je sume..harap2 kami sekeluarga terlindung dari perkara² yang tak diingini... semoga kak ami tabah n sabar hadapi ujianNya..kengkawan doakan moga hubby kak ami cepat sembuh k...
malam tu, saye cube pleat kain lagi..dari aritu try pleat tp tak berjaya..bile refer ngan hany, die kte kne rendam softlan...after rendam n keringkan, malam tu saye try lagi..tp tak cantik hasilnye..last² saye decide utk pleat kain japanese cotton yg sememangnye lembut...seronok sgt bile hasilnye menjadi..kemas! :) harus laa tunjuk² kt mr hubby kan??:)


*ni lah kain cotton plain yg keras dan tak menjadi tu....:(*


*ni pulak, japanese cotton yg lembut, dan lepas pleat mmg cantik sgt hasilnye...*


*cable dan 5-steps trellis saye...*



so bile ade masa je saye membz kan diri ngan smocking la wiken tu...saye try wat cable n 5-steps trellis..so far, so good...kne byk belajar lg nih..gini la hasilnye, still in progress...

semalam petang saye g anta parents balek ke ampang semula..lpas tu kitorg memanjangkan langkah ke jalan pasar..bli kipas utk area ruang menjahit saye..then pujuk² mr hubby gi jalan TAR..saye ingat nak cari benang DMC, malangnye kedai jahitan tuh tutup..jenjalan sat kat SOGO..then gi Giant Batu Caves..cari skooter anak dare saye tuh..tp tak do la plak..lpas tuh terus g potong rambut hubby n the boys n balek...:D penat!



*sempat plak suh saye snapped pic dorg depan SOGO semalam...*

4 comments:

luvmum said...

wah sgt maju..pasni utk gaun jannah yerk kalau dah terrer baju ummi jannah plak heheheh

Dda Ly said...

hahahah amke mase lerr takut time nak buat tu jannah dah 6 tahun..hahaha...:P

hany's said...

still dok keras jugak ka...hummm...tp kain keras ni mmg tak elok...kalu cucuk jarum..nampak lobang-lobang jarum tuh...huhuhhu...

Dda Ly said...

hany : tu la hany...keras tau...sedih betul...so dda tuka je la, gne japanese cotton...anyway, time kasih yee tips² dr hany...:)