~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Sunday, December 12, 2010

~bila orang ambil mudah~

salam all...


sakit hati saye pade hari ini...
mane taknye?
bersemangat pergi exam..
sampai2 sahje, diberitahu paper saye kne postponed sbb question yg ade tu dah tak valid..
nape tak notify awal?
bile di tanye, die jawab...
'alaaa...sori lah...nanti awak amek ngan budak final exam sem ni ye?9 januari'
hurm..saye hanye mampu kate ok lah..
tapi sempat jugak saye membebel..
saye mempertaruhkan keselamatan 2 org puteri saye, yang hanye berumur 6 tahun dan 9 bulan untuk sampai ke venue exam hari ini..

susah kan?
bile orang buat kerja sambil lewa...
menyusahkan orang lain..
mungkin die tak paham situasi saye..
tak pernah terpk mcmmana beratnye bile terpakse buat keputusan untuk tinggalkan anak2 berdua..
kalau dah drjah 4 ke 5 ke saye tak kesah, sudah berakal..
tp baru 6 tahun..
alahai...
mcm2 boleh jadi..

ape gunanya telefon?ape guna nye internet zaman sekarang??
persoalannye bukan tak boleh, tapi malas..
ini lah manusia..
buat sesuatu tanpa pikir orang lain..
sudahnye,
terpakse call mr hubby..
berkali2 sebab mase anta sye nfon tertinggal di rumah..
dekat setengah jam baru dpt..dan mr hubby baru je sampai rumah..
terpakse lagi tinggalkn anak2 utk amek saye..
*sigh*

mmg lah, cakap senang..
'amek lah cab'
'naiklah bas'
masalahnye skang..
bas tak masuk area rumah saye..
nak amek cab, sape nak tolong baya?
kamu ke? ke kamu? atau kamu?
huh!!
useless!!

saye ingatkan ari ni dapat lah saye lepaskan nafas lega sebab selesai lagi satu paper..
tapi nampaknye??
berangan aje laa...

susah oh, management macam ni..
sem lepas suppose saye amek independent study utk satu subjek..
tp disebabkan kelembapan nye..
tak dapat..janji this sem..
bile follow up, kate ok, minggu depan amek letter..
bile follow up kate boleh, boleh, ade lecturer..
alih2 saye tye lagi katenye..
'awakk...susah lah, dah nak abis sem 3 pon..mane sempat kan?awak amek sem depan aje lah, tak payah buat independent...'
apo nak di kato??
stupid kan?
sighhhh~

sabar lah hati...

6 comments:

Hanie Ly said...

Haaaa itu macam pun ade... klu aku da meroyan kat situ. Apo laie nak di kato? S.a.b.a.j.e.l.a... tinggal si kecik² mintak org seblah jengok² kan... klu ko ade jiran yg baek lah~ ;P klu mcm aku ssh skit... jiran 2-2 blah dah pindah... hahaha

Dda Ly said...

nak mintak tlg pon sogan lah hehhh..huhuh
rase ku ingin bom sahje icce itu, tp tgu dah abis study nnt la...heheh :P

Mama Likha said...

hih! gerammnyaaaa bila baca! bengong suma nak ckp!

are-tun said...

huh!saba byk2 ye..itu je yg mampu tuk dilakukan..ape2pun demi anak2 truskan usaha anda ye..jgn puts ase ok dear..

Sidratul Muntaha said...

sampai mcm tu sekali huda..
camni cancel la nak maik degree kat sini..
takper arr.
amik kat luar jer.
siyes terkejut bile huda buat entry cenggini.
tak sangka sungguh

Dda Ly said...

tty ; itulah kan?mmg org tak paham situasi kite..

maktun : urmm baiklah, saye sabar byk2..mesti abiskan ape yg telah dimulekan..

ayu : itu lah yu..tp, bukan niat nk burukkan dorg tau..saje nak luahkan perasaan...sbb to some extent, dorg membantu jgak huda amek degree kan..:)