~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, September 17, 2012

~but bola untuk abang~

Salam all...

Dari 2 minggu lps abg danial ikuti training rugby di sekolahnya...
Mula2 nk pgi tu saye n mr hubby agak terkejut sbb minat dia ke arah bola sepak..
Xpnah lg sebut2 psl rugby.. Lgpon.. Anak saye tu kan sekeping je... Small figure.. So, rugby?? Biar betul?? Hihi
Katenye pas abis pj tadi cikgu tiba2 je suruh abang datang latihan...

Pas balik latihan, nampak sangat dia excited dengan permainan tu...
Cikgu nak dia jadi wing...
And abang cakap.. 'ma.. Nanti ada duit belikan abang but ye...'
Ok.. Saye ngan lurus bendulnya tanye... Main rugby kena pakai but ke??
Abang cakap ye lah... Bila ditanya habis tadi tu abang main cane??
Dia kate kaki ayam.. Elak2 je drp kawan2 terpijak..

Owhh sedih!!!!
Tgh bulan ni nak.. Mne mama nk cari?? Huhu
Begitulah selama 2 minggu...
Main rugby berkaki ayam...
Sampai pagi tadi dia kata xnak pergi selection..
Rasenye dia dah x bersemangat sebab xde but bola..
Mujurlah semalam dania ada show..
Mama dulukan duit show dania tu untuk beli but bola abang..
Nanti mama bayar balik ye nak... Hihi

Senyum ceria dan bersemangatlah danial pergi latihan hari ni..
Mungkin ada selection...
All the best to you my big boy..
Mama n ayah sangat sayangkan kamu...:)



4 comments:

Kyra said...

best la dia dapat kasut baru...tapi kita sebagai ibu sanggup buat apa saja untuk mbahgiakan anak kan...
even dlam poket ada 2,3 hingget Alhamdulillah rezki tu datang kan kan kan kan kan kan kan..

Nafisa81 said...

salam sis...mesin jahit tepi singer tu masih ada ker?

Dda Ly said...

kyra : hehe true indeed dear..:)

nafisa : mesin tu dah jual dear.. hehe

IxoR@ said...

mesti dia lagi bersemangat nk main game tu....

=)