~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Saturday, April 17, 2010

~first day class~

salam all..

ari ni, first day pas deliver saye attend class..
seronok, sbb masuk jgak dlm pale otak ape yg dipelajari..tapi, penattt sangat2 sbb banyak sgt sumbat...towards the end tuh, da ilang fokus..

around 12, da rase sakit cam nak produce milk..sbb time tu duk teringat kat mia..sib bek die behave tinggal ngan ayah..alhamdulillah...:)

mase nak sampai kat tadi, tetiba brake takleh nak pump lak...sib bek laa depan takde keter..kalau tak, mau berlaga..terus saye bawak pelan2 n tangan standby je kat handbrake..

mmg dari umah da terase something wrong ngan brake tuh, tapi hubby kte karang ok la tu..mmg pon, tak lame tu die ok..tetiba je kt AIKOL dah takleh nak pump brake..bawak je slow, sambil bertawakal dan parking safely kat KENMS...terus saye calling mr hubby dan bertanye akan itu...:(

timing tak stable, naik turun..kalau pasang air cond, timing tinggi mak aihh!! hurmm saye terus je ke kelas, tanpa memikirkan sangat soal kereta..dengan harapan, mase balek nanti die da kembali ok.. mane taknye??keter baru je anta repair..aritu tuka radiator n betulkan timing nye.. baruu sangat2 lagi, tak sampai sebulan..hihh pas da elok satu, satu plak buat hal...semua kereta mmg makan duit yeaaaa?:P

time balek, saye try2 brake pon tak leh nak pump abis..pump sikit sangat2 itu pon, keras..sakit2 kaki saye menekan nye..huhuh sedeyy!! dah call mr hubby, bgtau and saye try jgak drive balek pelan2...alhamdulillah, selamat sampai tetapi esok saye mmg tak confident la nak bawak keter cenggitu...terpakse mintak bantuan classmate = kak linda...sibbek kak linda baik hati nak tlg amek n anta saye esok..

balik je, terus perah susu..dpt laaa 5 oz, utk simpanan...dan terus makan sbb lapoooo sensangat..huhu penat nyeeeee...

tapi, still kne layan damia n danish...rindu betul ngan dorg..:D

ok laaa..panjang pulang mengarut..sampai di sini sahje, sekian..:P

8 comments:

OpiYa OneL said...

tabahnye kak dda ni. still larat nak study dgn baby lagi. kagum giler! pya yang takde pape komitmen ni pun da tak larat nak study lagi. huuuu~

luvmum said...

wah sgt mencabar membawa kete begitu..hati2 ok.blajar chaiyok chaiyok..ermm kami baru dpt 'anak angkat baru'.berbulu putih heheh..nak tgk moh dtg umah kami ehee.ayu dah bersalin..sepasang da..skali matus tanya aku bila laie heheh...

iEfa said...

eh dda...careful laa tkmo bawak laa kete cemtuh..takotnyer....huhuhu seriau dgr...
nwey dh abes pantang eh...cepat nyer dh masuk kelas yeh...hihihi

sgt hebat laa dda...kagumm :D

Dda Ly said...

opiya : hehe mesti bertabah la dik..demi anak2 ni kan..:)


kak yani : ewah2 dah ado anak angkat lak niii...hihi produce anak sendiri bile nih?:P

iefa : yea, kalau ikut hati takmo jer drive keter gitu fa..tp nak wat camne?keadaan memaksa kan?huhuh
pasrah!

mak long said...

itu brake pergi kasi check n repair sbelum pape jadi ye maksu!
n study rerajin... sok dapat keje bagus gaji tinggi bleh belanjasaye... hehehe

luvmum said...

wahh anak sendiri..er err..bila yerk nanti kami blaik bincang heheh

Dda Ly said...

maklong : yeaa..patah kaki seketika tak de keter..:( heehee nak tgu gaji besau tuh, maklong pon da jadik jutawan..:P

kak yanie : haha daripade mia dlm perut tak abis2 bincang laie keeee?:P hikhik kasik inject aje laa tak yah bincang2 dah..huhuh

zteesyahmi said...

wah! tabik kt ibu muda 4anak ni..
dda... dda.. semoga dda terus tabah, at last dda akan hepi dgn ape yg dda bt hari ni..

insya allah.

knape ngn keta. g repair cpt2!