~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, April 16, 2010

~se..tengah ari bersama maklong n qistina~

Salam all...:) hihi tgk tuhh tajuk diaaa pannjang sungguh kan?hikhik:P




hari ini, seperti yg dirancang dan diizinkan oleh hubby, saye pon keluar bersama maklong, utk membeli kainn...wahhhh ayat skema..:P



gini, yg tak ikut plan nye, ialah kehadiran danish dan danial..sbb ingat nak bawak dania sahje.. tibe2 bile bangun pagi tgk, budak2 semua tak dihantar oleh ayahnye ke skola..bile danial dengar dania nak ke k4 ikut saye, of course laaa die sebok2 nak ikut jgak kan?

fine,suh die mandi n bersiap2..bile saye pakai tudung je, danish cecepat dtg kat saye...


'nak chut...' (nak ikut)




alaalalaaa tau2 jee hati ibu mudah cair..terus laa saye suh ayah die mandikan die..cepat2 sbb maklong da sampai pon kat k4..

ingat nak shopping dengan senang lenang tanpa gangguan anak2..tp, tak pe lahhh bukan lah susah sgt nak bawak mereka kan?(walauponnn puas terjerit sane sini seperti pompuan meroyan) sibbek ade maklong yg rajin kate 'sabaa sabaaaa' each time saye ketip2 bibir bercakap ngan anak2 saye tuh..huhuhu pasrah!




mission utk ari nih, accomplished..kain langsir utk raye dah ade yeee...jahit nye je blom lagi...huhu



setelah berjam2 teman maklong pilih kain utk umahnye, heehee kitorg pon terus menunaikan hasrat perut..kat chicken rice shop..lazattt sungguh!



pastu, masuk k4 kjap..bli pampers mia dan terus pulangg..tak sampai ati nak tinggalkan mia lame2 ngan ayah..rinduuu sgt rasenye..


semalam saye sempat siapkan peasant blouse utk dania..siap2 je terus pakse die jadik model..hihih tu yg teruja die nak pakai mase outing tadi...





*skirt joget dipanggilnye skirt ini...*



petang, saye ke rumah kak diana berteman kan dania..someone yg saye jumpe mase antenatal check-up damia di naluri dulu, yg end up tau2 die salah sorg jiran saye..cume lain jalan sahje..


tujuan ke rumah kak diana ialah? hihi


die nak tempah baju utk princess die..alhamdulillah,tempahan dibuka kini setelah merasakan diri saye mampu menjalankan aktviti jahit menjahit..:)



kak diana tempah 2 helai smocking dress utk anak nye..owhh lupe nak story mory, kak diana juga deliver 4th baby pade hari dan tempat yg same ngan saye deliver damia..babynye, baby boy..normal delivery, 2.9kg...tadi tengok, gerammm je..baby berat dah 4 kg dah pon..sedap tul nak pegang..hihi..tak pe, ibu saba sket..nanti damia pon akan besar seperti idris :)

damia hari ini...*wink*


esok n luse saye da start pgi kelas..haihhh when it comes to study, mule laa rase malas2 segale..:(
dda, ingat ingat sikit cita2 kamu tuhhh..jangan malas!

4 comments:

luvmum said...

wah jln sakan nampak..huhuh..dah dpt pelanggan pun..pelangan yg ini u jgn luper kalau u luper i pindah duk kawasan perumahan lain heheheh..blajo jgn malas ok..

zteesyahmi said...

hi da!

bkn tajuk jer yg panjang, entry pun panjang gak..

huhuhu..

amboi org bru abis pantang 40hari dh stat makan nasik ayam..? hehehe

Hanie Ly said...

alamak sekali pak long kata kain cream tu buat langsir tingkap aje... tukar plan pulak... terpakse kite pergi lagi tuk borong langsir tuk pintu ye... nanti2 bile free kite arrange lagi? boley maksu? ;P

Dda Ly said...

kyani : hehe alhamdulillah, rejeki mia kot tuh..pelanggan tetap i yg sorg ni, i tak lupe..hehee dun wory yeaa takyah smp nak pindah perumahan lainn..heheeee

tty : haha tak pasan lak, entry pon panjang upenye..:P

yea la tty, dda tak reti pantang2 makan pon...heshh..mmg tak pantang la kot..sume men bedal je kan?huhuh


maklong: heheee sudah ku agak..laki kamu yg punyea taste itu, mesti nak tuka plan..hikhik..takpe, next time leh setting lagi..nak2 lagi, maklong da nak kaye ni, leh lerr maklong banje makan yea??hahaha :P