~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, May 6, 2010

~start working~

wahai blog kesayangan saye...
lame sgt saye tak apdet..mcm2 benda nak saye story...
bukn saye tak ingat kt kamu, blog....cume masa dan keadaan tak mengizinkan saye apdet story kat kamu...

isnin aritu, saye dah mula kerja..tapi boring n blur...kakyun tak de..sibbaik kak yani ade..:)
damia pun mcm cari2 saye...sbb merengek2 sikit..

selasa, and rabu saye dah apply leave..sebab hari selase, birthday cinta hati saye mr.hubby...
kitorg tak de celebrate ape sgt pon, cume tgu time danial balek skola then terus pgi the mines mcm last year..cuma tak jalan2 sangat sbb danish n mia mcm meragam..:(

around 10pm kitorg sampai umah...mia nangis2 aje..tak selesa sbb kahak byk sangat, sampai die da taknak feeding, mr.hubby ajak saye ke naluri terus..
dan, saye rase keputusan yang sangat baik bile kitorg ke naluri sebab nurse bg nab air suling and buat suction, arahan from dr. khairul...
mmg banyak sangat kahak mia...:(
esoknye kne pegi checkup again..

rabu, petang baru klinik dr. khairul bukak...saye bawak mia pgi jpe dr. khairul..
berat badan mia masih same, 2.7kg..tak naik2..:( dan dr.khairul advice terpaksa bg susu formula similac neosure utk baby pramatang and masalah dengan weight..again, mia kne amek nab dan buat suction...kahak masih byk, malam kne repeat treatment yg same..:(

pedih hati saye ni tiap kali dengar mia nangis mase buat suction...terseksa sangat anak saye tu.. kalau boleh saye taknak die buat suction lagi... sengsara!

so malam tadi, last saye bawak die buat treatment yg same..hopefully malam tadi mmg last die kne suction..no more after this..dr. khairul ade bekalkan ubat utk stop kan kahak..saye harap ubat ni mmg berkesan ngan kekasih hati saye ni..

balek pade check up mia petang semalam saye terus bli susu formula tu..bile mia minum, mmg nampak snagat kmcm die kenyang..tidur sampai pagi..tak de meragam mcm selalu..sangat selesa nampak nye..

mungkin saye terpakse stopkan susu badan saye..
again, saye tidak berjaya breastfeed baby saye lama2..:( walaupon susu banyak sebab saye amek supplement, tp sebab berat badan mia langsung tak naik..penghadaman die pon tak mcm baby biase...tak berbintil2 macam kacang dal tu..kalau bagi susu formula, elok je najis die..

kalau itu yg terbaik buat anak saye, saye terima je..walaupon saye tidak berjaya breast feed anak saye..salah saye jgak la kot?makan tak betul..tak de khasiat...NTAH LAHH!

saye cume harap mia tak sakit2 lagi..seksa saya tengok..lagi seksa anak saye menanggung nye...

buat suami yang saye cintai, selamat hari lahir sayang..sorry tis year, org tak de bg hadiah..or blikan kek...or celebrate besday bee...insyaAllah, better planning for next year...

5 comments:

zteesyahmi said...

dda? nape mia? tak sehat lg ropenya..
sian dia. dda zte riso skrg h1n1 tgh merebak smula. kalau boleh kurangkan kuar la, lgpun mia tak naik2 lagi berat badan dia.
sian dia, sebesar dia tu nak bt nab.. hemm.. sbr ye dda

luvmum said...

huda..jgn salahkan diri ko ok..kalau dah takat tu susu ko utk dia..tak per la tu memang rezeki dia takat tu jer nak minum susu ibu dia.yg penting dia sehat.jaga dia bebaik ok..insyallah allah swt permudahkan

Dda Ly said...

tty : yup..hurmm kahak byk..ntah la tty..

kak yanie : terpakse terima jgak la..tak de rezeki nak bg anak2 susu badan lelame kan kak..:(

iEfa said...

ciannyer mia...takpe laa dda..campo2 laa sket...susu formula bg gain weight...breasfeed kasik bonding ngan dda...

--mia kan dh jd adiah tuk hubby ;-)--

Dda Ly said...

iefa : tu la kan...da terpakse nak wat cane...

heheee adiah spesel gitu eh?:)