~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, June 16, 2011

~Danish Bakti~

Salam all....:)

baru pas setelkan kerja opis...
hehe
critical task pagi ni sebab boss suddenly nak tukar tarikh senate..
tp takpe, setel dah sume..
alhamdulillahhhh~~

ok, balek pade the title...
my little boy, Danish Bakti is turning 3 y.o this Monday...
mase kakak n abang besar die dlu, dorg tau pon tak ape itu besday...
si Danish Bakti ni pulak,
semalam lagi dah mula tanye...
'maa...esday anish ulan ape ma??' (ma, besday danish bulan bape ma?)
'bulan enam....bulan ni laa..nape??'
'ma, anish nak tenten jam maa...'(ma, danish nak ben10 jam ma...)
'owh, danish nak jam ben10 ke? nanti kite suruh ayah belikan ok?'
'o.k... anish nak tenten kek maaa' ( ok, danish nak kek ben 10 ma....)
'nak kek ben 10 jugak? ok ok, nanti kite beli'

tapi, jam ben10 tu insyaAllah la ye..kek ben10 tu macam tak dapek lanak oi..nanti ko bukan makan pon...tak sodap..:P baik ma bli kek cekelat utk ko..kompem laku...hehehe :P

pehtu malam, balek pade pasar pas mandi...
turun tangga je die da sebok tye mane ultraman die..
ultraman baru beli, harus la saye dicukaikan kat pasar malam tu kan??
sebok sgt mate nak cari ultraman kaki pon tersadung gaknye..
tersembam la kt tangga...
saye yang baru nak makan ni, meluru laaa sambut die..
da berdarah² da pon...
abis, pecah bibir..
bengkak sampai ke pagi..:(
sian little danish...

next time kena hati² ye sayang...
tp takpe la, nak besar mmg gitu..
tak rase sakit, mane nak besar...:D


mama ♥ kamu cayang!! cepat baik ye...

5 comments:

ArELeEz said...

jatuh pun 1 proses p'belajaran utk dia. he'll learn s/thin' from it. betul x?

Ilhamny.com said...

laaa, sian..adiah lain lak yg danish dapat di hari jadi...hope cepat baik..hepy besday danish..:)

...Minah BluR... said...

nampak nakal muke.. hehe

jom join bloglist MB =)

luvmum said...

nak membesar gitu ler...

iPai said...

ala shiannye die ..