~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, June 3, 2011

~Jabatan Kebajikan Masyarakat~

salam all...:)

semalam saya amek one-day leave,
niat asalnya nak bawak my mom check-up ke hospital kajang..
tp disebabkan die bermati-matian tak mahu...
saya tak dpt nak paksa...

takkan nak cuti sia-sia aje kan?
so saya pun uruskan hal damia di jabatan kebajikan masyarakat..
beria² mengoogle JKM daerah Gombak, takut sosat..
alih² bila pergi, katanya..
'orang yang uruskan bahagian ni cuti sakit hari ni...'
'tapi, doktor tick bahagian lambat pembelajaran, kalau dulu kite proceed je terus..tp sekarang kite tgk dulu tahap nya..tak boleh nak kate dapat proceed atau tak..sebab sometimes,time die baby je die lambat..nanti dah besar, die elok mcm org biase...'
dlm hati saya, 'aminnn! harap² doa dia dimakbulkan Allah SWT'
dan jawapan dari mulut saye, ' ye, saya pun tak kisah dpt register die under OKU atau tak..saye sekadar ikut arahan doktor kat Gh aritu...'
:) :)

so sekarang, saya kena tunggu call dari JKM.. sama ada di luluskan atau tak..
ape pun, saya tak kisah sgt la..
sebab benda tu bukan compulsory...
tak berkaitan dengan kesihatan damia pun, kan? :)

settle hal di JKM, mr. hubby bawak saya ke Dermaga Seni di setiawangsa..
apekah maknanya tu??
maknanya rezeki untuk bulan depan bakal bertambah lagi..
sebab di dermaga seni tu lah saya amek VT dan transcript untuk ditranslate...:)
syukur alhamdulillah...
mesti rezeki anak²...*senyumsampaitelinga*

balek saje, terus bukak mesen jahit bersama mr. hubby...
berjahit-jahitan sampai pukul 4 pagi...hehehe

dan hari ni, 2 cinta hati saya yang di pos ke Langat minggu lepas balek..
ada la ni berguling² kat belakang saya..
so kejap lagi dorg pun akan balek umah...
mungkin balek kejap je kot budak 2 orang ni..
sebab esok, nak celebrate bday atuknya di bukit tinggi...:)
another topic to be blogged...

cukup panjang untuk kali ni,
i'll blog again later...
till then, tatat guys!!!

5 comments:

Emie Jipang. said...

Amin. Alhamdulillah. suke aku, murah rezeki anak anak.
Take care damia!

SHAHIRAH ADIZAN said...

alhamdulillah reziki anak anak . anak banyak , rezeki pun banyak . aminnn :)

Salbiah Zakeri said...

singgah & terus follow sini :)

Dda Ly said...

emie : :) alhamdulillah...hehe

shahirah : olo comey, anak byk rezeki pun byk... aminn! hehe

salbiah : thanks awak...mai selalu ok? *wink*

vagg© said...

ALHAMDULILLAH. rezeki ank :)