~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, October 21, 2011

~berita dari orthopedic specialist~

salam all...


subhanallah..
alhamdulillah...
la ilahailallah..
allahuakbar...


perkara pertama yang pakar orthopedic sebut lepas tengok kaki mia ialah...
'operation'..
macam nak luruh jantung saya...
takkan operation lagi??
sedih sangat2...


later, masa duduk di meja doktor tu saya minta penjelasan...
kenapa mesti operate?
apa yang tak kena dengan kaki mia?


barulah doktor tu terangkan semuanya...
kaki mia tu...
yang pendek sebelah tu sebenarnya tak pendek...
tapi ianya terkeluar dari soket pelvis nya..
so, doktor takkan boleh tarik macam tu aje untuk betulkan semula kedudukan kaki mia..
sebab tu la kena operate untuk masukkan semula ke dalam soket...


separuh hati saya rasa lega dengan penjelasan doc tu..
lega bila mendengarkan yang kaki mia tak pendek sebelah...
separuh lagi risau, sebab kalau boleh saya tak sanggup tengok mia undergo operation banyak2 kali...


so, waktu doc suruh fikir bila nak buat operation tu..
saya mintak lambat2 sikit dengan alasan mia dah nak operate telinga esok lusa...
so biarlah setel satu2 dulu..
tapi saya yakin,kaki mia mesti boleh baik kalau saya ikhtiar bawak mia berurut...
kawan2...doakanlah yang terbaik untuk mia ye??
saya sendiri kesian tgk die kalau asyik2 kena operate je...
apa pun, kita hanya merancang..
biarlah Dia yang tentukan..
dengan izin Nya, insyaAllah mia boleh baik tanpa operation...


8 comments:

ciksufi said...

semoga Damia cepat sembuh :)

Iffah Afeefah said...

Siannye. :-(Kecik lagi :-(

munna said...

operation... dengar pun kita yg dewasa dah takut inikan nak operate anak yg masih kecil.... cuba lah bawa berurut..mana tahu...doakan yg terbaik buat Damia

Sidratul Muntaha said...

hopefully..
semunya baik2 tuk Mia.
insyaa Allah

kakyong said...

tiada kata seindah bahasa nak dituturkan..

hmm, jika ade alternatif.. cuba lah alternatif dulu.. kesian Mia.. nanti amik masa nak sembuh luka operation & nak biasakan kaki dia lagi... memang x terbayang the pain..

Sidratul Muntaha said...

semoga mia cepat sembuh dan kuat!
amin..

Mama Likha said...

OK dda... zte baru baca ni....

sabar yer, hope mia pun kuat.... mmg sian dgn mia, sbb mia kecil lagi... tp mudah2an semua berjalan dgn lancar...

iEfa said...

lame tk masuk page dda...biler terbace ni..fa tepikir...are u really sure that she can better by urut jek...yer laa mmg laa kite usaha n tknk operate byk2 kt mia...kite besar kene operate pon tk tetahan :(

tp tk kecik sgt ke mia tuh tuk di urut2...if dokter kate telari dr soket..tkkan laa acik urut bleh carik tuk kuar kan dr soket n betul kan masuk yg betul balik kt soket nyer...not that easy kan..n if kene berurut 3 4 5 kali bru ok..same jgk..shes suffer dr kene urut tu...sian dier duk kene tenyeh jek...

or bincng betul2 ngan dokter..aper jd if tk operate...bleh tak dgn care lain selain operate...pandangan fa laa..klo dh tu mmg terbaek dokter ckp...we go for it da...may b jauh kan sikit jek laa timing...jgn esok kemudian kite sendiri regretss sbb tk buat itu ini...

fa bg pandangn jek tau...tkde maksud aper2..tkde kondem dda tkde force dda..just share my opinion..huhuhuh and its up to u...dda mommy dier...dda yg harungi smue ni..u know the best kan ;-) i alwitz for mia ;-)