~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Thursday, February 24, 2011

~berbaur jerman + hindustan~


Assalam all...:)

sehat ke arini...
saye alhamdulillah, cume arini mmg terlewat segala la..
gara² Addriana Damia meragam malam tadi..huhuhu

pagi ni, saye tinggalkan danish n damia kat rumah..
sebab da lambat..
just bawak dania je..
so on the way tu, melayan dania berborak la..
kebetulan nampak lori angkut sampah tengah menjalankan kerja..
maka banyak la soklan dania..
saye pon layan je satu persatu..

'mane lori tu nak bawak sampah tu?'
'ape jadi dengan sampah tu?'
'sampah yang dulu², skarang dah jadi ape?'
'kalau tak buat macam tu nanti jadi ape?'

abis sume saye layan jawabbb je dengan die..
sampai la keluar satu perkataan : ulat sampah...
pastu saye cakap la,
'mmg, ulat sampah tu not good...sbb tu kene selalu bersih'

ok, last² die speaking..

'no sing to bhait'

saye pon mcm..
'haa? ape kakak ckp?'
die ulang lagi..
adoii dania, sedap mulutt je nak speaking..
nak tau ape yang die maksud kan??


'not good for health' huhuh

dah macam jerman pon ade, industanee pon ade..huhu

p/s : cane nak kasi impruv english budak ini ye?? yang si abang saye tak risau sgt sbb masih ok..huhu

15 comments:

zoe said...

hahaha. kelakar la nia nih. hehe. seb baik la akak paham plak. kene la speaking kat rumah hari2 supaya diorang lebh lancar kak. hehe.

Dda Ly said...

hihi die mmg kelaka okeh dik! adoiii..nada die ckp tu akak paham la jgak..kekecik dlu, nih..'cocolet!' mase nak makan.. puass akak pk ape die ckp..rupenye nak ckp 'cross your leg' sbb duduk makan kt bawah, suh silang kaki...hadoi!

tulah kan, kne selalu speaking ngan dorg..kadang omak eh speaking pon terabur dik..:D

ShA + ZaM = LoVe said...

hehehe budak2 skrg kan.. bijak2 susah nak jawab kekadang.. anyway happy friend too..

Dda Ly said...

sha : hehe :)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

ank sis ke?? wah..comell..^^ heheh..bdk2.memg byk yg dia mau tahu ^^

thaknss jdik pollowers yaa =)

ehm,soklan tu?? kena sllu la inttract ngn dorg sal bi ne, blikn buku2..

puterinuraqiliah said...

alahai..comelnya ank2 akk. hehe
its good kalau dia byk tnya soalan.
senang je nak improvekn english dia..

-bagi tgk cartoon english shj!
-bgi bca english books only
-speaking ngan dia n betulkn kalau dia slh
-jgn ckp pelat ngan dia^^

hehehe..btw, thnx follow blog sy:) keep in touch!

si para para said...

oh tu dah kira bagos...

kalau nak pandai BI, hantar pergi kat england sebulan..balik malaysia msti pandai cakap omputeh.hehe

Siti Nadzirah Zakariah said...

chumel sungguh budak ini! huhu..dgr lagu bi selalu.lagu kan menarik.tapi dgr lagu yg mkne baik2.setengah lagu banyak x baik jugak makna nye.

semoga berjaya! ;)

zubir othman said...

Biaselah kanak-kanak tapi not so bad...hehehhee

GadisGula-gula said...

improve english? kasi dgr lagu banyak2.. pastu bagy lirik kat dia suruh hafal.. buat masa sekarang.. takyah faham maksud pun tak pe lagi.. bila dia dah afal.. then baru suruh dia cari makna dalam kamus.. btw, comel budak tuh.. hehe~ ase cum nak cubit je pipi dye.. ngeee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cumeli sunguh budak itu

Fasihah_Nur said...

Comel-comellah semua anak akak ni..Geram tengok..Oh geram.. (*_*"

NooRuL AiN said...

thankz sudi blogwalking n follow blog sayer...akak tgk la citer tu..saya dah tgk citer tu separuh..memng bez....
kazen sayer ajar anak dia guna citer pocoyo....p anak dia tu baru uno 2 thun...

padlie said...

saya rasa masa ni baik tumpukan pada vocab.Biar dia tahu sebut banya perkataan. ayat tunggang langgang takpe sebab ia akan slowly pandai nanti..
tp kita kena jadi mat saleh kat rumah..

intan suraya said...

hikhik.. cam ane akak blh phm eh.. pelik tul jd nya..