~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Wednesday, February 23, 2011

~kisah ustaz amirul saye~


Assalam all...

:)

okey, emosi ai sudah stabil..hihi td saje gatal nak sentap! :P
kali ni, kisah ustaz amirul saye...
iaitu budak ini..



hehe bukan ustaz amirul pon sebenanye..saje saye bg gelaran kat danial sbb dlm gamba tu, die sebijik cam ustaz amirul...
eh,korang kate tak??? haha bia lah saye nak syok sendiri ke ape..anak saye..:P

sume gara2 status fb saye ni..

adehh die ungkit lagi saye tak pakai stoking...'cikgu kat sekolah abang sume pakai stoking..ma lah, nanti masuk neraka..' huhu ustaz amirul!

terus terfikir nak wat entry tentang die..

anak sulung saye nih, islamic sikit..
mungkin sebab didikan di sekolah, membuatkan die mcm tu..
ape pon...sejuk perut saye mengandungkan die..Al Hamdulillah...
selalu kalau bab2 agama ni, die yang rajin ingatkan saye..
even mase dania pegi skolah tak pakai tudung pon, die da mule tazkirah..
'eh ma..nape dania tak pakai tudung pgi skolah? kan nampak aurat die tu..'
and bile dania pgi sekolah pakai tundung untuk tasmiq, reaksi die..
'haa...kan lawa macam ni, baru lah tutup aurat...'

kadang2 saye pon kene jugak sedas due..
bile saye keluar dengan sempoinye pakai lengan pendek,
mmg kene sound la..
bukan aurat je yang die jage,
bab makan halal haram pon die jage..:)
ayat nye berbunyi begini..
'maa...abang nak minum air yang halal aje ye...'
kukikukikuki
mcm laa die sorg je minum air halal...adoi!

kadang2 mmg mencuit hati..
tp bile dipikir2..
tak sia2 lah saye sekolah kan die di sekolah integrasi tu..
sebab, again..
die abang yang sulung...nak kene guide adik2 die nanti...:)
jadi mesti lah lah lengkap ilmu di dadanya kan?



9 comments:

izzah said...

eh,hensem anak sis..
:)

mimieismail said...

ank yg baik,..=D

http://mylifemimie.blogspot.com/

CIKPUANHADY said...

alhamdulillah..sejuk perut ada anak camgini..

Jom skodeng :Jom join Heartbeat.my!

diana said...

ada la iras2 ustaz amirul..
hehhe..

saya follow sini ya,..:)

Mama Likha said...

hehehe. kelakar part nak minum air yang halal... mcm lah kita minum air yg tk halal kan... kihkih

Oshin jamel said...

bagusnye ank akk...ank yg baik!syukur alhamdulillah.....

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hai..tq sbb follow sy td..dtg buat kunjungan balas..wah dah besar panjang anak u yer..baguslah u dapat didik anak lelaki u macam ni..i pun harap dapat didik my boy jadi anak soleh..bukan apa kita selalu didik anak perempuan lebih..patutnya lelaki lagi kena lebih supaya besar nanti boleh jaga maruah anak dara orang..

rarapuing said...

hensemnyerrr anak sis :))

rara dah blog n selalu la singah blog rara .:)

suka tgk blog sis uh

Naqib Mohamad said...

hye! tringat plak kat adik sepupu baca ni... haha