~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Wednesday, February 23, 2011

~demi damia, ape pon saye telan~

Assalam all...:(


haa nampak tak sign :( itu?? ye, hati saye telah terluka...
touching nih!

mcm yg korang tau, condition mia n situasi family saye yang menyebabkan saye terpaksa bawak mia pgi opis ari2 kan...
selalunye, orang x prasan pon saye bawak mia..
sbb little mia senyap je kt opis..
main sendiri, ataupon tido..
mungkin sbb paham keadaan ma die n taknak susahkan ma die..
Alhamdulillah..

taapi, ape yg buat saye sentap ialah..
tadi mia da berrys.. so sbb takde wet tissue, saye dokong la die nak ke sinki..
time tu pulak lahh masuk sorg lecturer foreigner..
dgn slumber die tye saye..
'r u a staff here?'
saye, tersenyum simpul je ckp 'yes'
tapi, mmg tersentap la..
mcm nk perli saye ke ape sbb saye bawak baby kan...

urmm..boleh je klu saye nk kate 'ade saye kesah???'
tapi, still..hati pompan saye ni tersentap la jgak..:P
saye da mintak kebenaran bos n bigbos ok nk bawak mia ke opis..
plus, tak penah pon saye abaikan kje2 saye..

tak pe la mia, bia ape org nak ckp..insyaAllah tuhan permudahkan urusan kita nanti...amin!





29 comments:

SaYraH WonDerLanD said...

Kalau Sarah pon sentap gak kot. Takpa takpa. Demia damia yang comel tu, kuatkan semangat ye?

luvmum said...

uik saper yg kureng tu..cer cite cer cite

Dda Ly said...

sarah : demi anak kan, terima je lah..nk buat cane kan..

kak yani : haa kan da gosip tu tdi..hikhik

D i n said...

wah kuatnya semangat...terharu T_T

bunga said...

kena terima la kan..hehe.

Sidratul Muntaha said...

aku pun nak thu thu jugak sape foreigner tu?!!
bg hint sikit..
pasni konfirm la aku tak respek dah!

Dda Ly said...

din: :) nk teruskn life, mmg kne kuat la kot..

bunga : tu la psl, terima je la..redha je...

Dda Ly said...

ayu : hihi ishh tak pe lah ayu, aku rse bukan niat die kot..:)

L.e.M.o.n said...

comelnye damia~ ;)
thnkz cz follw..:)
salam perkenalan..^_^

padlie said...

Tak yah nak kisah pandangan orang kat kita..
kalau fikir pasal orang tak ke mana pun kita..

nak share skit: dulu mak padlie nak hantar padlie daftar sekolah, ada orang kata, "Takleh berjalan, boleh ke nak bersekolah?" Tapi mak padlie buat tak tau je..
kalau mak padlie dengar kata org tu, apa la jd kat padlie skrg..

Entry terbaru padlie: Budak bermata empat

Dda Ly said...

lemon : thanks dear..

padlie : thanks ye, sudi share pengalaman..n bg motivation..insyaAllah, saye lebih kuat pasnih! :)

Ayuni said...

sabar ek sis....

Dda Ly said...

thanks ayuni:)

cikchibi said...

meh bgtau akak sapa tuh. meh akak nak gi tunjal kepala dia.

.:hanna radzi:. said...

comeynye damia...

Dda Ly said...

hanna : thanks dear...:)

EB said...

Salam,
Alaa aka relax ah..
Akak x buat slh..
Cuma itu salah dipandangan mata org lain..
Kat ofc sya ni ramai juga staf bawa baby2 mereka..
Yg pempuan kat sini marathon lg mgandung beranak bersalin. Baby siap2 nangis lg.. sian...
Slumber je..
Xya kesah.. Jnji akak tau apa yg betul x betul.

azzey said...

Pedulikan cakap2 org tu. manusia mmg cam gitu...

p/s: follow blog ni. tq sudi dtg n tgl komen kat blog saya.:)

Woofer Storm said...

len kali lempang je sis..heheee

follow sni^

FasiHaH SupiaN said...

comelnye anak akak......

cik_hani said...

salam ziarah..da follow akak balik..huuuu b strong akak..biasa la dugaan nie Allah bg sebab Dia sayangkan hamba-Nya..lgpon akak tak salah la bwa baby g keje..tade plihan kn..dowang yang ada ank pon msti faham keadaan akak..nway chaiyok akak..comei ank2 akak.. =))

Dilla Nur said...

gud mom... :)

folo us sis... ;)

cik pulau said...

takpe..pedulikan apa org nak kata..
hanya kita je yg tau hati kita...

comel la mia. hehe..^^,

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kuatkan smgat. anak2 mmg perlukan kita waktu mcm ni. biarla kata org tu...diorg tak phm, if diorg ada kt tmpt kita..br diorg tau :)

saya YANA said...

hmm.. mak yang baik..
damia.. ingt jasa mak tu.. hehe...
ni blog pink tak join ke..?hehe...
http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2011/02/kumpulan-blog-pink.html

Qaseh dalia adelia said...

sis umur berape ..nmpak muda lagi ..hurmm ciannye damia ..comell xpe kuatkan smgt

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

bestnyer boleh bawak baby g opis..saya dulu berenti keje terus sbb boss tak bagi bawak baby..mulanya sebelum offer keje dia kata leh bawak g ofis..bila bigg boss yg dtg kata x leh bawak..baby sy pon asyik nanges jer kat umah owang sampai owang tuh tak nak jaga dia lagi..lastly saya keje sendirik jer..lagik happy..g memana bawak jer..happy giler..takdak saper nak marah..hehe

iftitah_ihsan said...

tape.
berkorban tok dania yg comel tu :)

-SYAZA-

najwa's said...

ala, sedihnya. sabar ye kak. be strong.. :)