~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, April 8, 2011

~kerana dia model~

Salam all...

after a while,
skang baru saye terasa seperti mahu berblog semula..
walaupon tgh kusut masai n jiwa kacau..
(tak sudah²..*sigh*)

ok, let's get back to the topic..

kisah ini berlaku di dapur rumah saya..
ketika kejadian, yang ada hanya saya, ibu n dania sahaje di situ..
lepas membeli beberapa ekor ketam dari 'abang jual sayur'
saye n ibu terus terkocoh² ke dapur..
diikuti mak nenek saye : dania..

mulelah die nak menyebok tolong itu n ini..
lepas tu dengar suara ibu saye..
'eh, model tak payah la duduk kat dapur, nanti kene ketam² ni..kotor..model pegi duduk kat depan'
(saje panggil die model sbb die baru potong rambut the nite before..)
saye gelak aje dgr ibu saye ckp gitu..
dania diam² ngan perasaan bengang gaknye, terus ke depan..

sambil memasak, sambil ngintai damia kat depan..
ternampak dania sedang bergaya² depan handpone saye..
dengan muka yang da siap bertepek bedak and other cosmetics..
OMG!! tengok ye?
sume die applied sendiri..huhuh











paling tak leh tahan, bile lihat yang ini...

































oiii danish bakti itu boy, watpe kakak pgi mekap kan die skalii??? adoi!!!!

24 comments:

luvmum said...

hehehehehe...salah siapa heheheheh

LINDAHERY said...

hehe..kecik2 dah pandai mekap..ni mesti dia tgk mama dia mekap..jd dia pon tiru lah...heeee

K.zoe said...

wahh kakak dah pandai pakai eyeliner la skang nih. hahahaha.. ade bakat jadik model ni kak. heheh.

ade2 je perangai anak-anak akak nih. kelakar. hehe

Ilhamny.com said...

dah anak dara dah tu, pandai la nak melawa.. anak sy, nyampah tul kekdg bila ' knp mak ikat rambut sy mcmnih..??sy nak ikat mcmnih..'...nyampahhhh,

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hahaha...budak² very suwit lah

☀ Izzaty Hedry☀ said...

2 dya... abes la liptik 2 stg... ehhehe

Puteri Nuur At-Terawis said...

singgah tengok model kat sini :P

fyezah hasbullah said...

lawak tgok dania sis :)
coollll :)

munna said...

PART EYELINER YG TAK TAHAN TU... MUNNA PUN TAK PANDAI PAKAI ..TGK DANIA OK JE..

farahin :) said...

budak2 sekarang da pandai nk melawa dah kan?

ceh, gaya macam da dewasa sgt :p

hehe..

darxniq said...

wahhh..anak ker tuh??..cantik la..pandai mekap..

ARIEFFAH OSMAN said...

salam kenal.. kite dah follow... btw... yang pehal la kakak nye gi tepek bedak kat adik nye lak???

Dda Ly said...

kyani : huhuhu tara tau ma slah siapa ini..

lindahery : hihih mungkin lah kot..tp skang die lg expert mekap pade mama..

farha : betul dik, kalau die mekap mmg wajib eyeliner tu..kemas plak tu die gune..

ilhamny : ye la kan? da besar pon..anak dara..hihi

cik betty : betol, budak2 pengubat duka! :)

izaty hedry : hihihi mmg banyak sgt dah berhabis mekap kerana die..mase kekecik dlu lg parah! skang jimat jgak la..

put : hihi thanks singgah ye dear..

fyezah : dania ni mmg kaki lawak tau..kalau die cakap pelat lagi lawak..budget confident je..

munna : hihi tu la psl munna...eyeliner die da jadi wajib..huhu

farahin : itu la pasal...kalah mama die tauu...adoi!

darxniq : anak saye la dik...hihi mmg dari kecik seboknak mekap2..da besar ni da pandai mekap sendiri..

arieffah : thanks dear sbb follow..:) die g mekap si adik sbb sebok sangat bising2 suruh mekapkan..adoii pening dibuatnye..

Anis Adila Aris said...

waa...kecik-kecik dah pandai make up..apatah besar nanti..
tapi comel aje :)

Novelgurl said...

Hahha..comel ^^

Ayna Akmal said...

haha~xpe2..kecik pun dah pandai mekap..besar2 nnti mesti jd lawa..hehe

AliaJustea said...

cantik lah ! nnti da besr msti lg cntik n pandai bergya..tapi kak, yang
danish tuu.....kne beware ni..hik3..

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu slm perkenalan ye!walaaa...anka pompuan kite pun tak reti mekap he3.yg tak blh tahan tu dimekapkannya sekali si Danish tu he3...

! syifa lovera said...

hihii sweetnya anak akak tu.dh pndai mekap2 dh kan. :)) ♥


**dh follow akak lma dh.

cik sakura said...

hehe..kecik2 dah pndai mekap..comel pun ada jgk..

Fadzmie Mohamad said...

Hehe. Seronok tengok budak-budak. Teringat pula zaman kecik-kecik dulu. Hehe.

Btw, thanks singgah blog Fadzmie. Dah follow sini. :D

Qaseh dalia adelia said...

hehe putih melepak

Afufu said...

haha. cute kot :)

Dinda Iva said...

anak-anak zaman sekarang memerhati je kita ni....diam-diam dia buat..hehehe..ada baik dan ada buruknya..hope yg baik2 aje...