~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 7, 2011

~batuk~

Salam all...


kan aritu saye khabarkan damia selsema...
:(
ape yang saye risaukan dah jadi jugak...
si kecil ni dah batuk berkahak...:( :(

sabtu malam aritu, tengah layan cerekarama...
tiba² je mr. hubby angkat mia pastu cakap
'ehh..die dah biru lah'
sebab mia tak nampak macam sesak napas ke ape..
so saye tengok, mmg tangan n kaki mia dah biru..
saye suruh mr. hubby bg mia nangis lah..
kalau nangis, die akan tarik nafas dalam²..
nasib baik tak lama..
kejap je lepas tu mia dah ok semula..
saye n mr. hubby pon dah tak panic sgt bile hadap situasi mcm nih..
sbb da lalui pengalaman tu kan..

harini, mia masih on ventholin n flixotide nye..
kahak bunyi² la everytime mia nafas..
semalam mcm dah ok sikit, tp arini banyak balek kahak..
sian mia, uncomfortable..
arap² die cepat baik..

korang tolong doakan untuk mia juge ye?
thanks..

7 comments:

Jaa said...

kalau saya, confirm dh panic... terus lari p klinik..huhu...

Jaa said...

semoga mia cepat sembuh... saya follow ek... boleh kongsi pengalaman...

JunAina said...

anak2 permata hati dan kita sebagai ibu bapa sentiasa mengharapkan yang terbaik buat mereka.

semoga damia cepat sembuh dan kedua orang tuanya banyak2kan bersabar ya...anak yang susah dijaga semasa kecil insyaallah Allah permudahkan urusan hidupnya bila semakin besar...

munna said...

kasihan ye mia... semoga cepat sembuh ye... munna takde lagi pengalaman macam ni... mesti panikk...

KayNisa said...

moga mia cpt smbuh.. kalau sy harus dh panic. awak ibu yg kuat n tabah.. sabar ye. :P

AdiaLuze said...

Alolololo...siannye dier...Camne Mia hari ni? Ok dah ker?

logorithm said...

Kalau I terasa macam nak batuk, I makan sesudu bee pollen. Pas tuh terus lega. Tak jadik dah batuk tuh.

Kalau dah terkena batuk, I ambik capsule cordyceps... boleh beli kat kedai ubat Cina. Antara yang amat berkesan ialah 'Cut Wong Zhiwong' dan 'Zhee Ke Wan'.

I seboleh-bolehnya nak elakkan daripada mengambik antibiotik.