~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Friday, March 25, 2011

~hampir kehilangan kerana kelalaian..~


Salam all...:)

Asal Jumaat je, saye terlewat..asal terlewat je mesti ari Jumaat...
apekes??? adoi!

semalam tetiba je saye teringat tentang satu peristiwa..
kenangan pahit yang tak mungkin saye lupekan..
masa tu saye mengandung kan danish..
sat saye kopi pes dr blog lame saye...


*****

Alhamdulillah…at last setel jugakk final exam aku…lega sensangat..tp result tak tau lah mcm ne.Yang penting i’ve already tried my best…so tawakkal aje la…

baby’s due is another 45 days..tak sabar rasen

ye..pinggang pon dah sakit2..

hal rumah still lom setel lagi..pening gak pale tgkkan nye..tapi ape kan daya?nak tolong lebih2 tak larat la pulak..so i let my hubby to arrange everything lar..nak buat camne ek?

back to the date - 9th May 2008…

sumer mcm biase..bangun awal pg, sbb nak gi UIA submit research

paper..bawak la danial n dania skali…ngan Atun as our driver..:D.After setel submit paper…gi SKEM setelkan payment utk lesen plak..then baru pegi carrefour..budak2 nak shopping..around 6 kot kitorg sampai langat balik..ngan bebudak yg dah letih tp tak nak gak surrender…main mmg tak hengat dunia..

malam plak masing2 sibuk nak ikut atuk ke masjid…kebetulan that nite for the first time kitorg..(mak2) ikut same sbb ade kelas Quran..so time balik Dania,Syira n Haikal dah ikut we all satu kereta…tinggal Danial ikut atuk naik Kancil..Atuk plak ade Tahlil nearby..tak terus balik..

otw tu mmg da terase hati..eh betul ke danial ikut atuk??confirm ke..miza pon kate die ade nampak danial mmg ikut atuk td…so tak de la risau sangat…we all pon balik..makan2..tgk tv..ade la dlm sejam…

suddenly ade police petrol car berenti depan rumah..ingat kan kenape…rupenye danial balik ngan 2 org polis tu…aku punye la tekejut…mmg tak tahan air mata nangis tang2 tu jugak..nampak danial pun mcm

ketakutan…polis tu crite la nampak die jalan sorg2 mcm tak tentu arah…dorg takut die kene langgar motor ke ape sbb ade motor byk time tu..danial pon mmg berlari laju gile..bile polis tu slow kereta,danial siap kejar..dorg kate mmg die tgh takut…tp bile tye die kate nk cari ibu…nasib baik die tau rumah atuk die kt mane..nasib baik jugak polis yg jumpe..wat if org jahat yg jumpe??or danial sesat ntah mane tak balik??

OMG…mmg tak dpt aku bayangkan…s

ince that aku mcm terfikir…maybe Tuhan nk bg aku n ajis sedar..mcm kitorg da byk abaikan danial..hmmm…aku pon mmg dah kurang duduk borak2 ngan die..layan die..since stay kt langat,mmg aku biar je die buat ape..as long as mende tu tak mudaratkan…tp since that nite aku realised yg aku tak patut buat die mcm tu…tak dpt nak bayang kan perasaan die mase lari kat jalan malam2 buta mcm tu dlm keadaan gelap…Nauzubillah!!!Syukur nothing bad happened to him..bile aku tye kenape abg balik tak tgu atuk?die just jawab, ’sa

ya dah ngantuk…saye dah cakap ngan atuk tp atuk belom nak balik’…selalunye die tgu..tp maybe sbb malam tu die sorg..adik2 dah balik dlu..plus, die pon dah penat…seharian berjalan…maybe perut pon lapa…so die ngan nekad nye balik aje..iskkk bahaye betul anak aku nih..

alhamdulillah tak de ape2 yg jadi kt danial…so lepas ni mmg aku akan bg priority lebih kt anak2 aku…tak s

org pon aku abaikan…each time aku tgk muka danial..aku teringat2 terbayang2 mcm mane die lari kt jalan gelap mlm2 mcm tu…tak boleh nak diterima..i’ll make sure that this won’t happen again...

*****

dah masuk 3 tahun menda ni jadi...
saye masih ingat setiap satu perkara...
since that, memang saye lebih berhati²..
dah tau perangai nekad anak sulung saye ni...

haihh la abang!!

29 comments:

cik gege said...

hish.. beraninya ank akak tu.. skrg kne bjaga-jaga dah akak. kes culik dah byk.. carefully ya...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

budak2 kadang2 mmg kite x leh predict kan apa yg diaorg nak buat..aihh kena sntiasa berhati2..budak skrg ni diaorg berani..

x mcm kite dlu..takut terlebih..

moga2 x jadi lg ye yang..

eppy blogging..

psstt..jom layan entry cintan cintun di blog pinky ;)

Ilhamny.com said...

eeeei, takut nyerrrr...nasib baik allah lindung, kebetulan polis lalu... ngeri pulak dgr... amik iktibar utk diri sendiri jugak... mmg ngeri tul bila bab anak ilang nih...

Eyqasara said...

chumel danial... hope dia tak terlalu berani... bahaya... tp kagum sebenarnye dgn dia...agak2 prangai sape la dia ikut.. mak ke ayhnye? hihihi... gurau je kak.. ;)

eina said...

nasib baik polis jumpa kan...eina pun pernah hilang anak last week...giler terkejut n x tau nak cakap ape perasaan masa tuh..masa tuh tgh beli barang,die dlm troli supermarket...eina tgh kusyuk beli brg...bile pusing tgk troli n brg2 dah xde...brg tu lantakla,,but anak???berlari2 mencari..rupa2nye cik hubby yg sorong g dekat parking..geram n nak marah bercampur baur...nape la die x cakap dah amik anak..sabar je l;ah..ingat anak hilang...

Fizalinolie said...

Ya Allah, nasib baik polis jumpa Daniel.. Siannya, budak2 kalau dah dekad gitulah gayanya. Sekarang nipun kita kena hati2 gak. Org jahat mana2 jer ada. Thanks yer di atas perkongsian pengalaman yang menarik untuk dijadikan pengajaran supaya kita lebih berhati-hati.

fienaz said...

brani yer anak akak....alhamdulillh tak de paper....saye bace pun ikut dup dap jek...hee...

zaL_cdpx said...

dia nak berdiri atas kaki sendiri.., tp dia lupa yang dia masih kecil (time tu laaa)...huhu

Izyan Masri said...

comel2nya anak.macam mama dia :D

NuReLLe said...

haishhhhh..hopefully nanti bila haikal baca blog mama nya ni..dia akan ingat selalu..jgn keluar sorang2 ok...bahaya tauuuuuu..:)


Nota Kaki : jantina lappy saya ialah..??

Nobita Sensei said...

serius..bahaya betul. lain kali jangan buat dah!

Nina said...

singgah sini membalas kunjungan....

bahayanya lah yer malam2 jalan sorang2...nasib x apa2....

A N A K - A N A K K U said...

sedihnyer baca, tgt kes sy lemas ngan anak sulong sy, mmg smp ari nie fobia nak g mandi wetworld...huhuhhu...sayangkan anak2kita, wlpn ramai tp setiap sorang ade keistimewaan memasingkan

y u y u Z u l a i k h a said...

kalau nak singgah terus komen terus follow boleh tak???

<3 <3

GadisGula-gula said...

bijak! boleh dia kejar kete polis tu eh.. bila baca kisah ni.. teringat cerita ibu tentang saya masa kecik2.. hehe~ time my dad berhenti masa lampu merah, saya keluar dari kereta.. bila kereta dah jalan.. sye tekedek kedek kejar.. huhu~ budak2 mmg berani! haha

fyna said...

ati-ati kak.....



jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Fauzan 'Jahn' Abas said...

as salam,

budak ni akan membesar menjadi seorang lelaki yang berani serta tahu menjaga keluarganya nanti... InsyaALLAH..amin...

muniraksasa (; said...

married woman rupenye kakak ni. wahh. cumel anak2. muke akak pun mudeeeee je. gile best. hehe

LadyComot said...

wah mesti dia membesar menjadi seorang yang berani

GiveAsh said...

uh cuak!!..

anis h.e.p.i said...

muke akk xnmpk cm da kwin la...ape rahsienye...weee...leh wat entry sal awet mude akk erk pas nie..weee..

encem budak nye..wee..berani btl ank sis nie..nasib bik pandai lari kt polis toh..if x..leh gilew dbuatnye if hilang..haish..

padlie said...

syukur tak jadi apa2..

p/s: langat tu kat mana yer?

MyRa QuEeN said...

dtg melawat cnie...wah...aktif2....hehehe

cik najihah said...

wa..sedih...takut,,semua ada..berani anak akk..
tapi syukur x de ape2 yg jadi kan..

miss frog said...

syukur semua slamat...

singgah at cni...
^^

ainzoo said...

Thanks singgah ;).

Mmg kna ati2&selalu beringat.
Nasib kita tak selalunya baik...
Mujur ada peluang kedua...Lega... :D

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Hukhuk.. Zaman sekarang macam2 boleh jadi. Kena peka. Anak buah saya pun pernah ilang gak.

Jom terjah:
Jom Join Bloglist Man Yusoef
Seni Tie and Dye

zoe said...

kesian danial.. uhuh.. seb baik danial ni pandai kak..

mine :)) said...

comel lowh dak tecik tu ..ngee , ea keep in touch hehe