~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Tuesday, March 8, 2011

~bukak kedai stationery~

Salam all...


nih nak citer kisah anak² saye yang bersekolah rendah nih..
malam tadi mase buat homework,
saye dengar laa dania n danial nih cakap²..
kejap kang, dania mintak pinjam pensil danial...
kejap lagi kang danial mintak pinjam pemadam dania..
so mase kemas buku sekolah dania tu,
tergerak lah hati ibu saye ni nak spot check pensil case dania..

nak tau ape yang ade???

hanya beberapa batang kaler pensil, gam, gunting n sharpener je..(pic amek tp lom upload..nanti esok k korang)
pastu si danial plak, yang ade hanye 2 batang pensil biase,satu batang pensel tekan n satu pemadam..
punye lah geram nye saye nih..
sebab baru 3 bulan masuk skolah, dah 2 kali saye refill stationery budak² bertuah 2 orang tuh..
terfikir mcm mana dorang belajar kat sekolah kalau barang² penting mcm pensil, pembaris n pemadam tu dorang tak de..
GERAM!

pastu sambil duk membebel² kat dorang, saye ni pgi la refill again pensil case memasing..
nasib tak baik lah korang, mr. hubby pulak dengar saye membebel..
last² die pon sambung bebel sekali..
siap warning,
'start malam esok ayah nak tgk pensil box korang berdua..'
huhuhu
muke ketat la memasing..
tau ko takut ngan ayah yee..

kalau cemnih nak oi, mama bukak kedai stationery pon boleh bankrupt! adeh!!


13 comments:

padlie said...

sama la ngan adik2 saya dulu..
abang diorang x gitu rasanya..

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part IV]

Norhafiza said...

hahahahaha....sama la ngan anak2 kakNo..yg tentionnya hari ni beli esok dan yellek!..haru..nampaknya kene buka kedai la kita kot hehe..

Norhafiza said...

ops! br prasan Dda panggil No 'dik' maknanya kakDda la ni hhehe..muka nampak muda la..ape rahsienyeee?

Princess Nur said...

hehehe..budak2 camtu la..sama la ngan anak2 akak..asyik kena beli baru je..

diera cikimon said...

budak-budak memang macam tu kot.adik saya pon macam tu.smpai xlarat mak nak berleter.huhu

raje carl said...

hehe bese laa..
mereka tuu xcited dapat pegang benda2 tuu .. hehe

Namaku Asumira said...

hehehe biase la tuu..
adik kite pulak suka duk main tuka2 ngan kawan..
last2 hilang camtu..
budak-budak
:D

Firdaus Kasim said...

haha.. biasa la tue.. time kita budak2 mcm tue juga an?

gigiAriEma said...

hehe.. ade org amek diorang punya brg kot? xpon ade org pnjam tak kasi balik..huhu..biasa lar sklah rendah an bdk2 lagi.. mcm gigi dulu2 gak.. hehe..

shafiqabdshukor said...

kawan2 diorg pnjm kot...
hehehe

CNEN AFI (dream chaser) said...

biase la tu. kdg2 kwn2 diorg pjam, pastu hilang. tak kasi pinjam, nanti kwn dia kate kedekut. haha.

MinT said...

lucunyer.. huhu..

NanieKhairani said...

hahaha..biasa laa budak2.. mesti bagi kat kawan2 tu.. hehe.. comei je kan...