~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 7, 2011

~tutorial jom jenguk ads~

Salam all...


in one of my previous entry, Dinaz ade tanye kat saye camne nak buat 'JOM JENGUK ADS' tuh..
aritu saye pon tak reti buat..
tp lepas saye bw and bw, saye jumpa satu blog yang ajar..
unfortunately saye tak ingat blog mane yang saye refer...

kemudahan 'JOM JENGUK ADS' ni ialah,
supaya orang senang nak klik bile nak view iklan² churps...:)
dan lepas tu, blog owner pon dapat la dueposen satu klik...:P

meh kite mulekan...

memula, pgi dkat design, and add gadget..
(err silelah refer pictures ye? )






dkat sini, korang masukkan html kod yang seperti di bawah ini ye...


di tempat yang saye highlight tu, masukkan link dari iklan churpchurp korang...copy n paste..


right klik kat image iklan yang sama, pgi kat copy image url..


and paste di tempat yang saye highlight ini..:)

untuk iklan² lain, repeat the same steps..

untuk tukar size image korang...tukar width n height tu...
mcm saye, saye gune 90..

gud luck y'alls..:)



9 comments:

Encik Blogger said...

EB pon ingt nk buat tutorial ni.. tp tak sempat.. hehehe..

Penyair SenjA said...

thanks sharing...;)

saya YANA said...

thanks sharing too... nk try la..

faraa halim said...

tq sbb share,
sy pn nk try ;))

Z-ni said...

Hi Dda, nice blog dan byk info/tip. Nanti nak try. Dah follow kamu..

Zyash said...

Thankz for the info..memang search pasal ne dari hari 2..dapat jugak tutorial yg senang n mudah...huhu

Encik Shino said...

sharing is caringg.. :)

ina said...

tq yer sudi bagi tunjuk ajar.. confirm buat lepas ni. anyway i follow u ya...

ina said...

as salam..
akak nak tanya, akak dah try rigth clck, tp dia tak kuar pun copy image url tu, dia hanya keluar copy jer.. harap tunjuk ajar yer.. akak budak baru belajar... hehehe...