~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Wednesday, March 30, 2011

~damia same nenek~


Salam all...:)

saye lupe plak nak cerita tadi..
hahaha
mesti korang kate, *ade aku kesah?* :P

tapi saye nak cerita jugakk...
sebagai panduan anak cucu saye nanti...hikhikhik

harini, pepagi tadi kan ujan...
so saye tinggalkan damia di bawah penjagaan neneknye..
sebab nenek nye pon da berpuloh² kali bising suruh tinggal ngan die aje..
sebab die bosan keseorangan di rumah...
hehe
maka lunch time tadi saye balek lah memantau keadaan damia bersama neneknye..

alhamdulillah...
baik sungguh perilaku si kecil saye itu menurut kate neneknye...
bile nenek beli ikan n jemur baju,
die duduk diamm je dalam walker sambil menikmati keindahan alam kat luar...hihi
bile nenek masak pon,
die diam je main dalam walker..
nasib baik lahh kamu baik nak oii..
kat opis ni 2-3 menjak ni nak mengamukk je kamu..
mungkin die da besar, environment kt opis tak seswai lg untuk mia kot?

tadi die tidur, dari 11.45pg sampaiii lah saye klua rumah kul 2, die tak bgn pon lagi..
harap² mia baik sahje petang ini ye..

nenek nye siap sound saye..
'die baik je ngan ibu..adik tak yah la bawak pgi opis lagi...lenkali tak yah balek tghri pon tak pe'
waaahh, saye pulak tak di bagi balik..
hehehe
kite nak balek jugak la bu..kite nak makan kat umah...
ibu masak best!! :) :)


♥ u both so much! :)

16 comments:

qucachahir said...

best yew dah ada anak :)

Mama Likha said...

bestnyeerr dda duk nga ibu :(
jekes zte, leh mkn masakan ibu, wpun dh jd ibu, zte ni malas mngadap fb jer hahahahaha..

Dinda Iva said...

kalau ur mum mampu nak jaga xpelah....hehehe...biar lebih erat kasih-sayang tuh...hehehe...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah untungnya ibu nak jaga cucu..rs selamat..


YUNA&ADIBAH NOOR DAN SCHA SERTA IRMA HASMIE

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

bwalking here

wa..bestnye dpt jumpe nenek
hehe

mamawana said...

comel....

ariana's said...

Kalau ibu yang jaga anak kita tentu rasa selamat dan senang hati kan..
satu lagi..airtangan mak memang best..takde chef boleh lawan..:)

risa said...

mudanya nenek dia ...hehehe
akak tak pernah hantar anak2 kat umah mak sendiri atau pon mak mentua:)

ct N honey said...

nenek kalau dah dpt cucu,mmg tak nak lepas,biarkan lah asalkan nenek bahagia....mungkin dia kesunyian

... said...

as salam..
SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

http://fadzli-rt.blogspot.com

dalam homepage ada tips nak kurangkan masa menunggu untuk masuk ke blog yang ringan/berat. jemput baca sebelum saya update entri baru pagi ni~ =)

saya reader baru dalam blog ni, nak tahu perkembangan blog ni~maka saya follow..
kalau ikhlas..follow la saya semula ;)


wah! bestnya! dah ada anak =)
saya kawen pun belum. huhu~

Tina Othman said...

Huda bawak mia g ofis?? menarik tu

Faris Adli said...

kenapa dah lamat tak update blog?

Tulip said...

bestnya bila ada yang memahami...hehehehehe

*ehh..lupa, saya blm kawen lg....

Arol Mubin said...

Seronoklah nenek Damia! Dah ada kawan yang cute kat rumah. :)

Woofer Storm said...

nak kwin cepat je rasa..heheeee

Elin said...

baiknyer mia duk ngan nenek kat umah. Lagi seronok n rasa safety bila nenek sendiri yg jaga. Bestnyer.