~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 28, 2011

~sayangku Addina Dania~

Salam all...:)


mendidik addina dania, bukanlah perkara mudah bagi saya..
perwatakannya nampak kasar, tapi di dalam lembut dan sensitif..
kadang² saya pon tak tahu nak cater macammana..
ye lah, saya ni hanye manusia biasa..
banyak kelemahan di sana dan di sini..

sabar?
memang ade, tp kerap kali tersasar jua kemarahan pade si anak..
sampai kadang² lepas marah, saye menyesal sendiri..

dania..
die, anak yang baik..
selalu tolong saye jaga damia..
selalu fikirkan keperluan saye..
selalu temankan saye di saat saye memerlukan...

tapi on the other side,
kadang² die terlalu degil..
kadang²..
mcm annoying pon ade..
sebab bile saye cakap sesuatu, ada je jawapan nye..
sampai kadang² saye terpikir..
perlu ke saye bagi anak ini minum air penerang hati??
any mommies yang boleh bg pendapat??

*mama sayang kakak..tapi kakak kan good girl..kene lah behave urself selalu...*

19 comments:

apisv2 said...

ala comey

cik faez said...

sy belom jd mama lg . kawen pon belom . hehe , tp kalo adik2 sy degil x dgr kata .. cubit skli jewp .. tp x sistematik plk cara mcm tu utk didik ank kn . hehe

Bib Abdul Hamid said...

wah!! happy family nie.. terima kasih sudi singgah blog saya ye.. i follow u..

munna said...

perangai anak mmg kadang2 tak terkawal amarah kita di buatnya... kakak meya pun selalu buat perangai skrg ni... kadang2 munna mmg marah sgt pada dia... lepas tu dah marah menyesal pulak siap mengalir airmata ni...

~nsar~ said...

komen sy plak... hehe.. bukan anak2 ni ikut perngai mak abah dia dulu ka? mak sy slalu ckp sy mlas.. then mesti sy balas.. "mak zaman dolu-dolu pun mesti mls gak sbb tu la kakak malas" wakaka...

ari2 gaduh ngan mak... ngusik dia semedang.. smpai tensen dia ngan sy... darah tgi terus.. haha

tengkiu for follow n support...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

seyess!! tak nmpk cam anak n mom..cam adik n kaka! =)

qucachahir said...

owh..dah berkeluarga rupa nye.. ;)
terima kasih singgah blog and follow tadi..
saya follow sis.. =)

Suhaimi Kassim said...

semoga bahagia selalu...tq sebab sudi jadi follower blog saya...follow u back

padlie said...

mulut sepesen hehe..

Sharienz Sz said...

sebijik muka ibu :)

dunia maiza said...

anak maiza pun nakal gak hehe..tp bila suruh senang je,selalu budak camni besar nanti pandai,insyaallah..
kena la byk sabar,kadang2 maiza pun hilang sabar gak hehe

Amira said...

saya pun degil jgk :D
haha. muncungnyeeee mulut mama n anaknye ni :D

Sunah Mohammad said...

blom jadi mommy lagi, tapi cubalah bacakan al-Fatihah dan penerang hati dalam air yang nak diberikan kepada dania..cuba juga carikan selawat pelembut hati...

jangan lupa baca doa nabi daud (melembutkan besi) lepas solat..."ya Allah, lembutkanlah hati DANIA sebagaimana KAU lembutkan besi untuk nabi Daud a.s, agar dia menjadi anak yang mendengar tutur kataku selagi tidak melanggar syariatMu.." ameen..

Rin_Aff said...

Like mother like daughter...(",)

Nak tambah skit lg...
Nak anak ramai mcm kamo...

| xDer | said...

mendidik anak memang sgt2 mencabar :) rasanya x perlulah sampai membabitkan air penerang hati.. cukup setakat mendengar & melihat dh cukup kot. sebab anak2 ni x kira mcmne sekali pun deols always seek for parents attention..

Recently: meletak imej bersebelahan tajuk en3 - blogger blog

cikpuanhady said...

huhuhuu..saya pon kekadang terilang sabar juga, pas marah dan cubit tu, kesian pulak rasanya, nak2 lagi Zahra tu kecik lagi..huhu..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

miss frog said...

cam muka mama dia,,hihi

LINDAHERY said...

seronoknye ada anak...linda nie bile lah kan....huhu.... :)

Finaz Jaafar said...

heheh..mke anak akak mmg mcm akk jugak