~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Tuesday, March 29, 2011

~Science~

Salam all..:)


mlm tadi, saye tolong danial buat revision...
subject utk exam hari ni ialah :
english,
science,
sirah n
akhlak...

tapi hanya english n science je la yg saye leh tolong...
sebab subject agama, xde buku latihan dkat kedai..

mase ajar subject science tu..
baaru saye tahu, rupenye magnets pon ade mcm2 jenis..
haa, kan..secara x langsung si ibu pon dpt menambahkan pengetahuan..:)

okeh...jom belajar jenis2 magnet hari ni..



haaa..ini lah pelajaran yang saye dpt semalam...
zaman saye dlu, mane ade blajar sains sekolah rendah?

naik form one je, dpt cikgu sains tak bape nak mahu...
*mungkin betul lah kate ornag, cikgu itu memainkan peranan peting*
cikgu sains yang saye katekan itu, bukanlah tak brape nak mahu ape..
cumenye, tahu saje lah..
sains di dalam lab..
suara cikgu perempuan itu pula, lemah lembutttt...
jadi paham² lah kan..
langsung tak minat sains..
langsung² dapat D mase PMR...:P

untung nasib saye masuk form 4 dapat science stream..based on my trial result which is a little bit better than PMR result..
sebab ape saye kate untung??
sebab in form 4 , masuk science stream..
takde lg subject bernama science..
dah dipecah² kan kepada biology, physics and chemistry...
i loike!!

dan bile dah pecah² kan tu, elok je pulak results science subject saye..
haishhh psychology itu penting jugak rupenye..:P

tapi yang pastinya, mathematics tetap my favourite subjects..
dari sekolah rendah...sampai tgh buat degree..
mungkin kalau ade rezeki, sambung masters in mathematics je lah pulak kot?
tak de laa pening² nak berpikir bile time reading subject...:)


16 comments:

Rin_Aff said...

smlm tman dtg komen aje...
arini tmpat dah follow yer..

skali lg nak ckp...bahagia dpt anak ramai mcm kamo laa...

.:hanna radzi:. said...

hanna pulak memang sejak dulu2 lagi lomah bila bljo math...klu science ok la jgk..huhuhu

munna said...

klu dpt guru yg kurang nak mengajar kita mmg kita pun jadi kureng dlm subjek tu... teringat munna masa belajar add math..dpt cikgu cina yg mengajar slow lah sgt... kdg cakap cina bila budak cina yg tanya soalan...mulalah kita termangu je bila dia ajar... mulalh rasa add math tak leh nak score... tapi masa kat U dpt lecturer yg mengajar kita dgn semangat munna pun rasa senang je nak score add math rupanya

sabenazakey said...

sokong!! mathematic best!

Mama Likha said...

dda...! apa2 jer lah hihi... mmg dda otak mate pong! blh kamceng ngn efa noor n jeme heheh!


dda jum join kontest! kalau tk, majuk 40ari.

http://mynameisztee.blogspot.com/2011/03/ga-senyuman-si-cilik.html

sicomot-comel said...

i love mathematics too

but in addmath, i'm worst ~,~"

::blog anak jawer:: said...

lama dah x belajar science...lupa dah psl magnet2 ni...hehehe

mia.lia said...

magnet tu sy blaja ms darjah 3 kot..haha
dlu suke math..tp skarang..
menyampah..haha..

benci unknown =.=

☀ Izzaty Hedry☀ said...

zaty xska la sains ney.. lemah2 thap 3... uhhuhu..nsb bek sains 2 lulus dlm peksa..;p

Siti Nurul Ain said...

hellow sis..

dtg terjah blog sis and follow..
thanks sebab singgah blog saya..(^__^)..


anyway..saya tak minat science jgk..

sis kena ajar saya maths sebab saya tak hebat kira2..hehe..

aksara said...

sains best sis.
thnx for follow.
:) nice to know u

senyumSOYA said...

suke math!!! hehehe..
balas kunjung..sori lmbt~

udin said...

sy suka gak subjek math ni time skolah dulu.. siap score A lagi time SPM.. tapi add math kantoi just lulus ja.. tu yg sedih sgt.. huhu~ last2 wat degree bidang finance ja.. sbb x brapa minat subjek sains tu..

padlie said...

saya minat sains dan math :D

Entry terbaru padlie: Penceramah yang dah lama tak berceramah

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy dulu x suka fizik disebabkan cikgunya jugak..tp matematik mmg subjek favourite..hehe


KEBIASAAN YANG BIASA

~Airieda~ said...

bezanya zaman kita belajar & zaman anak2 kita belajar...

thanks ya coz sudi jengah blog kita..