~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 14, 2011

~health centre~

Salam all....


dah malam ni, mia pon da lelap..
sian little mia..
demam mengejut..
mungkin gara2 sembelit the nite before..
meneran sampai putus2 nafas..
mama n nenek tgk pon x sanggup...
mcm2 dugaan die dari kecik...
semoga akan dipermudahkan urusan mia di kemudian hari ye nak? :)

alhamdulillah...
pas balek td, tuam2 badan n lumur kepala mia ngan asam jawa..
terus tak naik demam lg...
cuma batuk n kahak je..
tapi,dah boleh layan upin n ipin pukul 6.30pm tadi..
abis je upin n ipin terus nangis2 mintak di angkat..
bijak! huhu

lepas maghrib ayah bawak pegi health centre..
doctor baru tengok je mia,
blom pegang2 lagi..
die da menangis sedih..
tapi, mama n ayah gelihati sangat tengok..
seronok, sebab mia da pandai kenal orang..
beria2 die menangis..sampai ayah take over pegang die..

kendian,dapat macam2 ubat...
ubat kahak, batuk, selsema, antibiotik..
and mama tak lupe mintak ventolin n flixotide damia..
yang ade tu dah makin ringan..nak abis la agakanye..

bersyukurr sangat2 sebab ade health centre..
kalau tidak, kos perubatan malam ni aje mau dekat 200rm agaknye...
ntah mane la nak cekau duit kan?

terima kasih Allah, kerana menguji dan kerana memudahkan..:)

thanks to korang semua for all your prayers for little mia..


13 comments:

Puan Kutu said...

Alhamdulillah mia dh ok..Sabar dan tabah selalu.sy pun tak bisa jadi sekuat kamo!

manueng said...

health centre mane ni?cane bleh dpt murah?

Min said...

moga mia cepat sembuh ye... insya Allah! she is a fighter!

Sidratul Muntaha said...

setot pun demam...
huhu..
extra 30 ringgit la huda weih.
aku tak sempat nak pegi uia..
pergi panel ni..
seb baek ade panel..
klu ku pergi kecemasan selayang..
jenuh nunggu
ye betul..
health centre mmg aku suek dan aku syukur sgt2...
celah mana nak cari duit tuk medical?!
alhamdulillah...
mudahan mia cepat sihat..
ko pun jgn pressure2 sgt..
kang ko plak yg sakit..
sabar byk2 weih..

luvmum said...

yeah moga mia cepat sembuh dan ceria balik...kau jgn susah2 ati ok

BELLA said...

semoga mia cepat sihat :)

shiqin said...

kunjungan balas. ceh, cm PM pulak.
hihi.

moga Allah merahmati sis sekluarga.
:)

ummiross said...

moga mia cepat sembuh dan sihat2 selalu

Shahrina My said...

Salam ziarah...

Moga cepat sembuh.

azian said...

mia tak sihat ye...alolololo....anak sy pun kl berak muka mcm ape je...meneran neran...kesian betul...nak kata kurang air...byk gak dia minum...may b sbb ikut ummi dia kot...hehehhe

shah-kayrul said...

semoga mia cepat sihat ye...

Adzriel AB said...

memang kena banyak sabar. rajin2 refer dgn orang tua bila anak2 sakit. kadang2 depa ada banyak petua yg tak kita sangka.

Nora Shahaira said...

ish..kalo anak sakit, memang menangis dalam hati..
hari tu anak akak nora kena tahad wad kan..yg pasal 'penat' tu..
beribu juga..nasib baik company cover..