~My Precious Readers~Korang pas follow, tlg tinggalkan jejak ye..i'll follow back...thanks!!

Monday, March 7, 2011

~oh student!~


Salam all...

geram nyee lah ngan student nii...
nape eh?
padehal baru student kot??
jangan la kurang ajar sangat kan?
saye pon student jgak..
tapi tak penah ponn nak berkurang ajar..
ni kes student foreigner sorang nih la tadi..
terus berdegup kencang jantung saye..
merah padam jgak lah kot muke saye nih..

mmg laa ade system error and all..
tapi, yang die sebokk tanye saye..
'who's fault is this?'
'we pay for the fees but we can't register the subject!'

hey, so what?
that's not my fault either ok?
ko saba sket tak leh ke?
aku tau la ko baya yuran kan?
tp skang asalkan ko dpt regirster subject kire ok la..
ni tak..
sebok nak cari salah orang..

grrr!

saye leh je tolerate ngan student, asalkan dorg cakap baik²..name pon kite ni university islam kan?
ade la adab sket nak bercakap ngan orang..
adoii kalau ari² macam ni mmg kompem la naik darah tinggi!

27 comments:

cik ayin said...

chill :)

Seindah Bicara 2 said...

student foreign kat u mane tu. huh,klw kat u saye pon ade jgk student foreign yg ntah pape gitu. huhu..

Norhafiza said...

uih...kene sabar banyak2 ni..mental kene kuat..kuatkan semangat ye..

munna said...

betul2 marah ni... takpe sabar- sabar

deeya said...

hye kak ! sje arituh tnye name penuh damia .. dya belum smpai sbulan lg dpa anak buah nama 'Nur Damia Sofea' .. itu yg tnye :)

izatul qisteena said...

hohoho..sabor la awk ek..manusia nie macam2 ragamnye..huhu
hurmm..cute lar pic baby tue..siap berkerut kening tu..still ase nk cubit pp die~kcik2 da pndai wat muka..grmnye!

Nur Farah Hani said...

foreigner memag selalu macam tu.. cakap lepas..dia meamng ta reti na respect orang.. bako dia akk.. ehehehe... ;p

Encik Shino said...

mungkin sebab diorg ni tak pernah susah kot.. Lgpun system kat malaysia paham2 je la.. hehe

Hidaya Sarbini said...

hehe..sabar wak.. =)

Syazwani Mazlan said...

hehhe..biasa la tuh...manusia yg xpnh sbr..

AdiaLuze said...

Zaman sekarang ni, asal dia bayo je, dia rasa dia berhak nak tengking2 orang, marah2 orang kaaannn...Macam la dia sorang je kena bayar...Huhuhu

Zuwairi Aiman said...

Biasela foreigner .. merusuh je keje.. sabo jela kak oi

fatiha said...

byk2 bersabar ye kak dengan kerenah manusia ni..hehe

azian said...

salam kenal...
kunjungan balas dr sy dan sy pun dah follow awak...terima kasih...
kdg2 org lain tak fikir pasal perasaan org lain, diorang ni pentingkan diri sendirik jer...heheheheh..sabor je laa...

SobriMansor said...

Memang time nak key in subjek mesti macam2 hal yang jadi, dengan hal sorang key in subjek untuk kroni dia, lagi sakit hati. Kalau ngan foreigner punyer perangai, lagi la. Cuma Tuhan jer yang tau tahap kesabaran melayan kerenah foreigner nih. :(

fadwah said...

haloo Dda,

dah jd follower u, tapi tak sempat nk explore lagi..esok i xplore k..hehe

padlie said...

kalau sayer dpt student gini, sistem yg elok pun saya rosakkan hehe

Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part IV]

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

saba2... :)

cikgu mata coklat said...

sabar ea. biase la tu,mcm2 ragam org kt dunia ni. yg pntg mcm mane kte nk control hdup kite. kuatkan semangat keyh.
followed..;p

awEEN said...

tula lebihnye org melayu... sopan santun n bersabar =)

lady dayana. said...

huhuh sabar2. cool down ! ;) foreigner mmg cam tu kot? uhuhu. eh kt UIA ke tu? sy apply msuk kt UIA lps spm ni. heheh

syuwai said...

ceh, begitu la perangai student ni. dok belajar tinggi2x tp otak still bengap gak. Hampeh~

Hani said...

student international mcm tu...sy pun menghadapi masalah yg sama dengan diorang. susah btol..demand. nak mintak mcm2.

sabar yer..:)

awEEN said...

ekceli saye kagum gan care akak.. dah ade famili tp still smbung blaja... saye nak ikt jejak akak.. insyaallah...=)

IMZ said...

hye kak..
emmm,memang geramkan kalo de yg kureng ajo..nmenya budak terpelajar (aka student who are in study status) tapi still kurenggggg je..kan2

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

dia tengah PMS kot. tu yg marah2 je.hahaa

Chenal said...

cobaaaannnnnn